La Sfantul Spiridon, in Corfu

La Sfantul Spiridon, in Corfu Mareste imaginea.

O dorinta mai veche, esuata de cateva ori, imi dadea speranta ca intr-o zi, poate voi ajunge acolo ,unde de sute de ani se afla trupul intreg neputrezit al unui mare sfant facator de minuni "Sfantul calator", asa cum este numit de crestini, marele ierarh Spiridon.

Cand bunul Dumnezeu a randuit si Sfantul ne-a chemat, am strabatut parca zburand traseul destul de spectaculos ce traverseaza muntii Pindului, de pe partea continentala a Greciei.

Dimineata, am ajuns in portul unde ne astepta feribotul cu destinatia Corfu. Dupa aproximativ o ora si jumatate am ajuns la destinatia atat de dorita, oras si port al insulei Corfu. Am intrebat unde il pot gasi pe Cel ce este protectorul insulei, care dealungul istoriei a facut multe si mari minuni. Mi s-a indicat biserica cu turnul cel inalt cu ceas, care se ridica falnic dominand insula.

Am intrat cu multa emotie in biserica si m-am indreptat spre locul unde lumea astepta in tacere sa fie binecuvantata de Sfant. In partea dreapta a altarului, o incapere mica cu foarte multe candele de valoare, adaposteste racla in care vegheaza moastele Sfantului Spiridon. Spun vegheaza pentru ca el nu se odihneste, ci pleaca acolo unde este chemat cu credinta. Incaltamintea care este gasita tocita slujeste drept dovada.

Doi preoti au venit si au ridicat in cantari si rugaciuni capacul. Racla nu ramane permanent deschisa. Am inteles ca ei vin, cand si cand, citesc pomelnicele, dupa care inchid din nou racla. Am pipait cu mare emotie piciorusele sfinte, care au calatorit candva la soborul de la Niceea, facand minunea cu caramida. Am atins piciorusele sfinte care calatoresc si astazi in lume, vindecind boli sufletesti si trupesti, aducand alinare sufletelor aflate in necazuri.

Lumea din jurul meu de toate confesiunile si din diferite tari cereau plangand ajutor. Traiam un vis parca ireal si totusi atit de viu. Mi-a fost dat sa ajung in Corfu si sa cad la picioarele acestui minunat mijlocitor, la tronul lui Dumnezeu. Si insula e frumoasa si parfumata de flori exotice. Cu adevarat Sfantul Spiridon nu isi putea alege un loc mai frumos.

Silvia Moian

Despre autor

Moian Silvia Moian Silvia

Colaborator
53 articole postate
Publica din 11 Ianuarie 2011

17 Ianuarie 2011

Vizualizari: 2385

Voteaza:

La Sfantul Spiridon, in Corfu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE