Pelerinaj la bisericile pictate de parintele Arsenie Boca

Pelerinaj la bisericile pictate de parintele Arsenie Boca Mareste imaginea.

Pictura Parintelui ARSENIE BOCA, 25 – 26 aprilie si 3 – 4 oct 2015 (2 zile)

Biserica Draganescu, Biserica Sf Elefterie, Biserica Sf Anton, Sat Chichis

Il regasim pe Parintele Arsenie Boca nu doar la Manastirea Prislop, ci si la Manastirea Sinaia (acolo unde s-a retras in ultimii ani ai vietii), dar mai ales il regasim spiritual in fresca Bisericii Draganescu (pictata intre anii 1968 – 1984), in fresca de deasupra altarului Bisericii Sf Elefterie Nou din Bucuresti sau in Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Biserica din Chichis Covasna…

PERIOADE PELERINAJ: 25 – 26 aprilie 2015, 3 – 4 octombrie 2015;

PRET: 250 lei (grup de 40 persoane)

PROGRAM:


Ziua 1, sambata

• Ora 7 – plecare din Bacau spre Chichis, Jud Covasna, acolo unde se afla o icoana a Maicii Domnului cu Pruncul pictata de Pr Arsenie Boca.

• Manastirea Sinaia – ctitorita in anul 1690 de catre Spatarul Mihail Cantacuzino, in urma unei vizite facute in Tara Sfanta, manastirea poarta numele muntelui pe care Moise a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu cele Zece Porunci: Muntele Sinai. Este locul in care Pr Arsenie Boca si-a avut chilia si atelierul de pictura (din anul 1969) si unde s-a retras dupa 1984.



• Manastirea Ghighiu – situata langa Ploiesti, in faimosii Codrii ai Vlasiei de odinioara. Ctitorita la 1817 de ierom Arsenie de la Cernica. Este renumita pentru Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni adusa din Siria si pentru izvorul tamaduitor. Hram: Izvorul Tamaduirii. Manastire de maici (in functie de timp)

• Biserica Draganescu – pictata de Parintele Arsenie Boca intre anii 1968 – 1988. Biserica de parohie, cu hramul Sf Ierarh Nicolae. Ca o premonitie, Parintele a pictat in biserica scene din viata Sf Mucenic Marturisitor Stefan cel Nou, pomenit in ziua de 28 noiembrie, care avea sa fie ziua trecerii sale la Domnul ( 28 nov 1989)

• Optional: Biserica Letca Noua, ctitorita in anul 1867 de catre Mitropolitul Nifon, pictura initiala de Gh Tattarascu. In anul 2002, o icoana a Maicii Domnului a plans cu lacrimi de mir si de atunci este dovedita a fi facatoare de minuni.

• Cazare in Bucuresti, hotel 3* (camera dubla, fara mic dejun)

Ziua 2, duminica

• Catedrala Patriarhala (1658), participare la Sfanta Liturghie. Inchinare la moastele Sf Dimitrie Basarabov (sec XIII), ocrotitorul Bucurestiului. Hram: Sf. Imp. Constantin si Elena.

• Manastirea Radu Voda – situata nu departe de Patriarhie, este ctitorita de Voievodul Alexandru II Mircea ( 1568-1577), Hramuri: Sfanta Treime, Sf Ierarh Nectarie din Egina. Pe locul in care este ridicata manastirea s-au descoperit cele mai vechi vestigii arheologice din Romania. Pictura bisericii : Pr Sofian Boghiu, iar in pronaos: Gh Tattarascu. Inchinare la multe sfinte moaste.

• Biserica Sf Anton / Biserica Domneasca, Curtea Veche – Icoana Sf Cuv Parascheva, pictata de Pr Arsenie Boca.

• Biserica Sf Elefterie Nou – cupola altarului, cu Maica Domnului cu Pruncul Iisus in zeghe, pictata de Pr Arsenie Boca ( acelasi desen ca la icoana din Chichis).

• Manastirea Cernica – asezata pe doua dintre insulele Lacului Cernica, la 12 km de Bucuresti. Ctitor: Cernica Stirbei, la 1608. Hram: Sf Gheorghe, Sf Nicolae. Aici au vietuit multi barbate cu viata sfanta, dintre acestia fiind Sf Gheorghe de la Cernica, Sf Calinic de la Cernica (cu sfinte moaste in manastire) si Sf Irodion de la Lainici.

• Manastirea Pasarea – monument istoric si de arta situat pe malul Lacului Pustnicu, la marginea vechilor Codrii ai Vlasiei. Ctitorita de Sf Calinic de la Cernica in anul 1813. Hram: Sfanta Treime. Moaste: Sf Panteimon, Sf Mc Mina, Sf Mercurie. Manastire de maici.

Plecare spre Bacau (ruta Ploiesti, Buzau, Adjud)

Preț: 250 lei, grup de 40 participanți / 280 lei pt 30 participanti / 300 lei pt 25 partcipanti.

Pretul include: Transport cu autocar turistic; Cazare 1 noapte la Bucuresti hotel 3* (fara mic dejun), Asistenta religioasa si turistica

Pretul nu include: intrari la obiectivele turistice cuprinse in program, mese optionale ( mic dejun, pranz – 35 lei, cina – 35 lei), alte cheltuieli personale.

MIRIAM MI TOURISM
Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180 (Maria Chirculescu)
E-mail : miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro
Site: www.
miriamturism.ro

.

12 Martie 2015

Vizualizari: 5510

Voteaza:

Pelerinaj la bisericile pictate de parintele Arsenie Boca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE