Pelerinaj de Boboteaza

Pelerinaj de Boboteaza Mareste imaginea.


Pelerinaj de Boboteaza

In Iordan, botezandu-Te Tu, Doamne !

16-23 ianuarie 2009

Ziua 1 / vineri, 16 ianuarie

Intalnire la Aeroportul International Otopeni "Henri Coanda" (08:00). Imbarcare zbor: Bucuresti - Tel Aviv, aeroport Ben Gurion (13:50). Pelerinajul incepe cu vizitarea Mormantului Sfantului Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Lido. Muntele Sionului, cu Foisorul Cinei celei de Taina - locul in care s-a intemeiat prima biserica crestina, vizitarea Mormantului Regelui David. Cina si cazare in Betleem, hotel 5 *.

<a href='/diverse/69266-in-cautarea-mormantului-maicii-domnului' _fcksavedurl='/diverse/69266-in-cautarea-mormantului-maicii-domnului' title='In cautarea mormantului Maicii Domnului' class='linking auto'>Mormantul Maicii Domnului</a>

Ziua 2 / sambata, 17 ianuarie

Mic dejun. Vizitarea Muntelui Inaltarii - Eleon, cu Manastirea ortodoxa Eleon - ridicata de Sfanta Elena; Biserica catolica a carmelitelor "Pater Noster" - Tatal Nostru - si Manastirea franciscana "Dominus Flavit" (biserica in forma de lacrima) - unde Domnul a plans necredinta Ierusalimului si a profetit apropiata lui daramare; Gradina Ghetsimani - locul de rugaciune cel mai iubit de Iisus Hristos din tot Ierusalimul; Biserica Natiunilor - unde se afla piatra originala si locul prinderii Domnului; Biserica Mormantului Maicii Domnului - Biserica semi-ingropata ridicata in secolul al XI-lea de cruciati. Intrarea in Sfanta Cetate prin Poarta Sfantului Stefan sau Poarta Leilor; parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 opriri ale lui Iisus de pe Drumul Crucii; se viziteaza Sfantul Mormant, Golgota, Piatra Miruirii, Biserica Ortodoxa a Invierii, cu vizitarea tuturor paracliselor. Cina si cazare in Betleem, la hotel de 5*.

<a href='/biserica-in-lume/88589-biserica-sfantului-mormant-biserica-invierii' _fcksavedurl='/biserica-in-lume/88589-biserica-sfantului-mormant-biserica-invierii' title='Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii' class='linking auto'>Biserica Sfantului Mormant</a>

Ziua 3 / duminica, 18 ianuarie

Mic dejun. Deplasare la Raul Iordan, la locul unde a fost botezat Iisus de Ioan Botezatorul, pentru Slujba de Boboteaza. Oprire la Manastirea Sfantului Gherasim de la Iordan, unde se afla pestera in care s-a odihnit Sfanta Familie in drumul catre Egipt. Betania - orasul lui Lazar cel inviat a patra zi, cu Mormantul Sfantului Lazar si Biserica ortodoxa Sfantul Lazar. Cina si cazarea in Betleem, la hotel de 5*.

Ziua 4 / luni, 19 ianuarie

Mic dejun. Deplasare in pustiul Iudeii pentru vizitarea Manastirilor Sfantul Sava si Sfantul Teodosie, unde ne vom inchina la moastele intregi ale Sfantului Sava si la mormantul Sfantului Teodosie, aflat in pestera in care au stat cei trei Magi de la Rasarit. Vizitarea Bisericii Nasterii unde se afla locul nasterii lui Iisus si ieslea in care a fost pus de Maica Domnului. Deplasare in orasul Hebron unde se afla Stejarul lui Mamvri, locul in care pentru prima oara s-a aratat oamenilor Sfanta Treime, si Mormintele patriarhilor Avraam, Isaac si Iacov. Cina si cazarea in Betleem, la hotel de 5*.

Biserica Nasterii din Betleem

Ziua 5 / marti, 20 ianuarie

Mic dejun. Vizitarea orasului Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde se afla Dudul lui Zaheu si Asezamantul Romanesc. Hozeva, vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe, cu pestera Sfantului Prooroc Ilie Tezvitenul si moastele intregi ale Cuviosului Ioan Iacob Hozevitul de la Neamt. Continuarea drumului pe valea Iordanului, pana la Nazaret. Cina si cazare in Nazaret, la hotel de 4*.

<a href='/biserici-si-manastiri-din-romania/68020-manastirea-sfantul-gheorghe-tiganesti' _fcksavedurl='/biserici-si-manastiri-din-romania/68020-manastirea-sfantul-gheorghe-tiganesti' title='Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti' class='linking auto'>Manastirea Sfantul Gheorghe</a> din Pustiul Hozevei

Ziua 6 / miercuri, 21 ianuarie

Mic dejun. Muntele Tabor – locul unde Iisus s-a Schimbat la Fata, aratandu-le ucenicilor dumnezeirea Sa. In drumul spre Marea Galileii ne oprim la Raul Iordan pentru binecuvantare. Optional se poate servi Pestele Sfantului Petru la pranz (aprox. 20 $). Muntele Fericirilor - unde Mantuitorul a tinut Predica de pe munte. Tabgha, locul inmultirii painilor si a pestilor, cu care Iisus a hranit 5.000 de barbati fara a socoti femeile si copiii. Capernaum, orasul cel mai iubit de Iisus, locul unde El a facut cele mai multe minuni. Daca timpul permite, tot optional, plimbare cu barca pe Marea Galileii (10 $). Cina si cazarea in Nazareth la hotel de 4*.

Ziua 7 / joi, 22 ianuarie

Mic dejun. Vizitarea orasului Nazaret, locul Bunei Vestiri si a copilariei lui Iisus. Se viziteaza Biserica ortodoxa Sfantului Arhanghel Gavriil, unde se afla Izvorul Maicii Domnului, Biserica catolica ridicata peste casa Dreptului Iosif si Atelierul lui Iosif. Oprire in satul Cana Galileii unde Iisus a facut prima minune - trnsformarea apei in vin. In drumul spre Tel Aviv vizitam orasul Haifa, unde se afla Manastirea carmelita Stela Maris, cu pestera Sfantului Ilie si Gradinele suspendate ale bahailor. Cina si cazarea in Tel Aviv, la hotel de 4*.

Haifa - Gradinile suspendate ale baha'i-lor

Ziua 8 / vineri, 23 ianuarie

Transfer la Aeroportul Ben Gurion pentru formalitatile vamale si de imbarcare. Sosire in Bucuresti la ora 09:20, pe Aeroportul Henry Coanda - Otopeni.

***

Pretul pelerinajului:

- 870 Euro / persoana / loc in camera dubla / tripla;
- tariful este valabil pentru un grup de minim de 45 de persoane;
- supliment single 250 Euro.

Servicii turistice incluse:

- transport cu avionul Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, compania EL AL;
- 7 nopti cazare la hotelurile mentionate sau similare;
- masa in regim demipensiune (mic dejun si cina);
- intampinare si transfer aeroport - hotel - aeroport;
- transport local cu autocar de lux cu aer conditionat, conform programului;
- ghid local vorbitor de limba romana la obiectivele din Israel;
- portul bagajelor la hoteluri, intrare la Capernaum;
- asistenta din partea agentiei Basilica Travel pe toata durata pelerinajului.

Servicii neincluse in pretul pelerinajului:

- asigurare medicala;
- taxa de aeroport 85 Euro;
- taxi pe Muntele Tabor, dus- intors - 20 Euro;
- bacsisuri pentru ghizii locali din Israel - (45 Euro), se achita la aeroport.

Optional:

- alte vizite si taxe care nu sunt incluse in program;
- mese suplimentare;
- cheltuieli personale.

 Pentru inscriere sunt necesare:

 - pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;
- copie xerox pasaport.

Nota !

Vizele se aplica pe pasaport la aeroportul din Tel Aviv. Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere, chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.

Important !

Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca lunga sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge mult pe jos. Pentru Egipt: o lanterna si haine mai groase, precum si un bagaj de mana/rucsac pentru strictul necesar unei nopti.

Basilica Travel

Persoana de contact: Mircea Enache

Telefon: 0732.128.995; 0728.980.690

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 6065

Voteaza:

Pelerinaj de Boboteaza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE