PELERINAJ de 'BOBOTEAZA' LA RAUL IORDAN

PELERINAJ de 'BOBOTEAZA' LA RAUL IORDAN Mareste imaginea.

PELERINAJ de “BOBOTEAZA” LA RAUL IORDAN
Excursie organizata in colaborare cu Agentia Eland Tours – Haifa

Perioada: 16 - 22 IANUARIE 2015

TRANSPORT: AVION (COMPANIA EL AL) & AUTOCAR LUX

ZIUA 1 (16.01.2015): BUCURESTI - BETHLEEM
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 08:00, cu reprezentantul agentiei organizatoare. Dupa formalitatile vamale, imbarcare cursa El Al cu destinatia Tel Aviv (11:05), aterizare aeroportul Ben Gurion (ora 13:40). Vizita la Ein Karem, patria Sfantul Ioan Botezatorul - ‘’cel mai mare om nascut de o femeie‘’, vizitarea Bisericii Sfantul Ioan si a Fantanii Fecioarei Maria. Cazare la Hotel Shephard 4*(similar) in Bethleem.

ZIUA 2 (17.01.2015): BETHLEEM – IERUSALIM – IEROHON
Mic dejun. Deplasare Ierusalim - Intrare in orasul Ierihon (cel mai vechi oras din lume), vizita la Biserica grec-ortodoxa cu “Dudul lui Zacheu” si la Biserica si Caminul romanesc de la Ierihon. Privire spre Muntele Carantania, cu perspectiva Manastirii Sf. Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de Diavol! Vizitarea Manastirii Sf. Ghersalim de la Iordan. Continuam drumul la Hozeva, perspectiva spre Manastirea Sf. Gheorghe, unde se afla Moastele Sf. Iacob Romanul de la Neamt, ”Hozevitul”. Marea Moarta (-400m, cea mai joasa mare de pe glob). Scurta pauza la magazinul cu produse cosmetice & restaurant - autoservire de la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moarta. In functie de timp si temperatura, scurta oprire (40 minute) la strandul chibutzului Kalia de la Marea Moarta. Cina si cazare la hotel in Bethlehem.

ZIUA 3 (18.01.2015): BETHLEEM

Mic dejun. Coboram spre Raul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfasoara in prezenta Patriarhului grec - ortodox, in ajunul Bobotezei (Aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi, etc). Vizita BETHLEEM - vizitarea Bisericii Ortodoxe si a Criptei unde S-a Nascut Domnul. Vizitarea Bisericii Catolice Sfanta Ecaterina si a Grotei Laptelui. Deplasare in pustiu in zona “Campului pastorilor”. Continuarea drumului in desertul Iudeii cu microbuze arabe pentru vizitarea Manastirilor Sfantul Teodosie (sec.VI) si Sf. Sava cel Sfintit (sec.V). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul – Cina cea de Taina, Mormantul Regelui David - Zidul Plangerii. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 4 (19.01.2015): IERUSALIM
Mic dejun. Incepem pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, vom vedea de sus panorama Ierusalimului si a Sfintei Cetati. Vizita la biserica Pater Noster (Tatal nostru), la Biserica Dintr-o Lacrima si la Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantul Maicii Domnului. Vom intra in cetate prin Poarta Sf. Stefan. Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii. Vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica si caminul Romanesc din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

ZIUA 5 (20.01.2015): IERUSALIM – TIBERIAS
Mic dejun. Parasim Ierusalimul si ne indreptam spre nordul tarii spre Galileea. Vizitarea Bisericii Ortodoxe Sfantul Gavril din Nazaret, cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire (cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat). Vizita in satul Cana, vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul, unde Iisus a facut prima minune, cea a transformarii apei in vin. Muntele Tabor. Vizitarea Manastirii/ Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la Fata”. Transfer cu microbuze arabe (5 euro/ persoana, se achita la Agentie). Cazare si cina la hotel Bali 4* ( similar) in Tiberias.

ZIUA 6 (21.01.2015): TIBERIAS – CAPERNAUM – TIBERIAS
Mic dejun. Plecarea spre Capernaum, oras denumit si "Cetatea Domnului" (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru), Tabgha (unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor), Muntele Fericirilor, vizitarea Bisericii Catolice. Raul Iordan - Chibutz Yardenit ("locul amenajat al Botezului"). Capris (optional) – fabrica de aur si diamante din Tiberias. Cina si cazare hotel Golan 4* in Tiberias.

ZIUA 7 (22.01.2015): TIBERIAS – HAIFA – TEL AVIV
Mic dejun. Plecare spre orasul Haifa, splendidul oras - port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Vizitarea bisericii Manastirii Carmelite Stela Maris (Steaua Marii). Spre Tel Aviv, pe soseaua de coasta. Scurt tur autocar al celui mai cosmopolit oras al Israelului. Vizita in cetatea Jaffa, la Biserica grec - ortodoxa Sf.Mihail si Biserica Sf.Petru (catolica). Ora 14:00, deplasare spre Aeroportul international Ben Gurion pentru formalitatile de plecare spre tara. Ora 17:40 decolarea aeronavei EL AL spre Bucuresti. Sosire la ora 20:55.

PRET/PERSOANA: 589 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 180 EURO
Reducere a 3-a persoana in camera dubla: 10 EURO


Servicii incluse:

• Transport avion Compania EL AL Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
• Asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire / plecare;
• 6 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun & cina) in hoteluri ctg. ”turist” (echivalent: 3*/ 4)*, camere cu aer conditionat, telefon, TV) dupa cum urmeaza: 4 nopti Bethleem, 2 nopti Tiberias;
• Transport autocar/ midicar modern (aer conditionat) pentru executarea programului;
• Transfer microbuze/ taxi pentru Muntele Tabor si Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit (pustiul Iudeii),
• Ghizi locali vorbitori de limba romana la Bethleem si Ierusalim, specializati in actiuni turistice / pelerinaje;
• Insotitor roman de grup (Tour Leader), din partea agentiei organizatoare.

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport, obligatorii 155 EURO / persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie;
• Transfer microbuz Muntele Tabor: 5 EURO / persoana, se achita la agentie;
• “Tips” (bacsisuri) se obisnuieste in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 30 EURO / persoana (pentru ghizii locali, sofer, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului Agentiei locale;
• Asigurarea medicala (optionala);
• Asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice).

Grup minim: 40 persoane
Supliment grup 35-39 persoane: 20 EURO / persoana; 30-34 persoane: 40 EURO / persoana.

Transferuri private din provincie la/de la aeroport (minim 2 pasageri)
• 15 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
• 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
• 25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
• 30 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
• 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
• 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
• 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
• 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
• 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
• 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
• 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
• 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
• 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

Termen limita de inscriere: 2 saptamani inainte de data de plecare

ACTE NECESARE:
  -Pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.
  -In vederea acceptului de intrare in statul Israel, copie xerox.

CONDITII DE RETRAGERE/ANULARE:
20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;
50% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face in intervalul de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;
80% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecarii;
100% din pretul pachetului de servicii, daca renunţarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

Observatii:

  -Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
  -Autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere.
  -Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
  -Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat, adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
  -Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
  -Conducatorul de grup roman (Tour Leader), isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei, fara a afecta derularea actiunii.
  -Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel & Cisiordania, conform standardelor proprii.
  -Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  -Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  -Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 DORDEA CLAUDIA

VACANTA DE VIS
Str. Somesului, nr. 28
Sibiu, Romania

Vodafone:0731 018 938

Orange : 0740 765 507

Cosmote: 0767 33 61 61

Tel/Fax: 0269/220221

Tel.RDS: 0369/801091

Pe aceeaşi temă

02 Octombrie 2014

Vizualizari: 1317

Voteaza:

PELERINAJ de 'BOBOTEAZA' LA RAUL IORDAN 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE