Pelerinaj in Eghina, pentru Sfantul Nectarie

Pelerinaj in Eghina, pentru Sfantul Nectarie Mareste imaginea.

Salonic, Corfu, Patras, Corint, Eghina, Evia, Suroti, Vasta

4 - 11 noiembrie 2013

Ziua 1: 04 noiembrie 2013.
Plecare, la ora 19:00, din Bucuresti, pe traseul Ruse, Sofia, Promahonas, Salonic.

Ziua 2: 05 noiembrie 2013.
Salonic. Se viziteaza: Catedrala Sfantul Dimitrie, unde se afla Moastele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoritorul de Mir, si ale Sfintei Anisia; Biserica Sfanta Sofia, unde se afla Moastele Sfantului Vasile cel Nou; Catedrala Mitropolitana, care adaposteste Moastele Sfantului Ierarh Grigorie Palama; Biserica Seminarului Teologic Ortodox, unde se afla Moastele Sfintei Teodora din Tesalonic si ale Sfantului Cuvios David din Tesalonic. Apoi, plecare spre Mananastirea Sfantul Ioan Teologul, din localitatea Suroti, unde se afla mormantul Parintelui Paisie Aghioritul si Moastele Sfantului Cuvios Arsenie Capadocianul. Plecare spre Kalambaka. Cazare.

Ziua 3: 06 noiembrie 2013.
Vizitarea unei manastiri, apoi, plecare spre Igoumenitsa, pentru a traversa, cu ferry-boat-ul, in insula Corfu. Se viziteaza Manastirea Sfanta Mucenita Paraschevi, unde se afla Mana Dreapta a Sfintei Paraschevi, si Manastirea Paleokastrita, unde se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare in insula Corfu, hotel 3 stele.

Ziua 4: 07 noiembrie 2013.
Mic dejun. Corfu: Catedrala care adaposteste Moastele Sfantului Ierarh Spiridon; Catedrala care adaposteste Moastele Sfintei Imparatese Teodora. Traversare, cu ferry-boat-ul, spre Patras. Oprire in Patras, inchinare la Moastele Sfantului Apostol Andrei, apoi, plecare spre Loutraki. Inchinare la Moastele Sfantului Patapie. Cazare in Loutraki.

Ziua 5: 08 noiembrie 2013.
Plecare spre Vasta, inchinare la Moastele Sfintei Teodora de la Vasta. Biserica Sfânta Teodora din Peloponez, localizată în aşezarea Vasta, este una dintre cele mai minunate bisericuţe din lume, fiind unică prin istoricul său şi a fenomenelelor consemnate. Din zidurile bisericii au răsărit copaci care s-au dezvoltat şi au îmbrăţişat bisericuţa, fără a o deteriora. În mod inexplicabil, rădăcinile celor saptesprezece copaci imenşi nu se văd pe nici o parte a bisericii. Din Vasta se pleaca spre Pireu, pentru imbarcare pe ferry-boat, spre insula Eghina. Cazare la hotel, in zona Eghina.

Ziua 6: 09 noiembrie 2013.
Participare la Sfanta Liturghie, cu ocazia zilei Sfantului Ierarh Nectarie. Plecare spre insula Evia. In drum, oprire la Nea Makri, in Atica, la Colina Neprihanitilor, pentru inchinare la Moastele intregi ale Sfantului Mucenic Efrem cel Nou. Plecare spre insula Evia. Cazare in insula Evia, la hotel de 3 stele.

Ziua 7: 10 noiembrie 2013.
Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie si inchinare la Moastele Sfantului Ioan Rusul.Vizita la Manastirea Cuviosului David. Traversare cu ferry-boat-ul. Oprire la Manastirea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare in Paralia Katerini, hotel 3 stele.

Ziua 8: 11 noiembrie 2013.
Mic dejun. Vizitare: Manastirea Sfantul Efrem Sirul si Manastirea Sfantul Dionisie, aflata la poalele Muntelui Olimp. Continuarea drumului, spre tara. Sosire, in Bucuresti, in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Cost: 345 euro, pentru un grup de 25 de persoane. Cuprinde: transport cu autocarul, toate traversarile cu ferry-boatul, cazare la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, si un insotitor de grup - preot.

Pentru alte detalii:
Raluca Tanaseanu
0734.940.483
021.324.26.61
E-mail: mihaelaralucat@yahoo.com

Pe aceeaşi temă

14 Octombrie 2013

Vizualizari: 1755

Voteaza:

Pelerinaj in Eghina, pentru Sfantul Nectarie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE