Pelerinaj Grecia Sfintilor

Pelerinaj Grecia Sfintilor Mareste imaginea.

"Grecia Sfintilor" este denumirea pelerinajului organizat de Agentia de Turism Itinera Nova in perioada 2-9 octombrie 2012. Va propunem un circuit deosebit, in care vom avea parte de cele mai profunde popasuri duhovicesti, vom cinsti sfintele moaste ale multor sfinti facatori de minuni si grabnic ajutatori, vom putea participa la sfintele slujbe, vom avea posibilitatea sa admiram peisaje deosebite si sa ne incarcam duhovniceste mergand pe urmele unor mari sfinti ca Sfantul Apostol Andrei, Sfantul Ierarh Spiridon, Sfantul Ierarh Nectarie, Sfantul Mucenic Ioan Rusul, Sfantul Cuvios Efrem cel Nou si multi altii.

Timp de 8 zile vom afla multe detalii din vietile sfintilor pe care ii vom vizita la ei acasa, ne vom putea ruga si le vom incredinta probleme si grijile fiecaruia dintre noi In aceasta perioada vom avea ocazia sa ne reculegem la mormantul Cuviosului Paisie Arghiritul, poate cel mai iubit parinte vietuitor la Muntele Athos, care si-a dorit ca dupa trecerea la viata vesnica sa fie inmormantat in incinta Manastirii Sfantului Ioan Teologul de la Suroti. Tot aici ne vom inchina moastelor Sfantului Arsenie Capadocianul.

Ne vom continua drumul spre Atena pe urmele Sfintilor Apostoli Petru si Andrei, poposind pe rand intr-o zi in insula Evia pentru a ne ruga Sfantului Ioan Rusul si in insula Eghina spre a cinsti moastele Sfantului Ierarh Nectarie al Pentapolei, marele facator de minuni. Ne vom reculege si ii vom sopti toate problemele noastre inaltand o rugaciune fierbinte catre Sfantul Efrem ce Nou, marele facator de minuni si grabnic ajutator, pentru ca mai apoi, sa ne infurptam de dulcele glas al maicilor de la Manastirea Sfantului Patapie, un alt doctor al sufletelor si al trupurilor, unde ne vom inchina sfintelor sale moaste. In drumul spre Patras, vom admira Canalul Corint, pentru ca mai apoi sa cinstim Cinstiul Cap al Sfantului Apostol Andrei. Ultimele 2 zile sunt dedicate celei mai frumoase insule din Grecia - Corfu, unde desigur ca vom admira spectacolul naturii, dar vom avea bucuria de a-l vizita pe Sfantul Ierarh Spiridon si multi alti sfinti cu sfinte moaste care strajuiesc insula si ii binecuvinteaza pe pelerini. ( Sfanta Imparateasa Teodora, Sfanta Mucentita Paraschevi si multi altii).

Ne vom intoarce spre casa dupa 8 zile, mai indreptati, mai induhovniciti, plini de bucurii sfinte pentru a putea impartasi celor dragi inimilor noastre cate o picatura din acest balsam duhovnicesc al rugaciunilor implinite, cu bucuriile pe care sfintii, prietenii lui Dumnezeu, stiu sa ni le faca, rugandu-i pe sfinti sa ne ocroteasca si sa ne randuiasca alte vizite si cu alte prilejuri binecuvantate.

Grecia Sfintilor

Va oferim in cele ce urmeaza detaliile programului pe zile:

ZIUA 1: Plecare din Ploiesti la ora 5:00 dimineata si din Bucuresti la ora 6:15 de la baza Dealului Patriarhiei pe traseul - Ruse- Paralia Katerini. Pe traseu se viziteaza Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul de  la SOUROTI (mormantul Cuviosului PAISIE AGHIORITUL si moastele Sf. ARSENIE CAPADOCIANUL si Catedrala Sf. Dimitrie cel Nou din SALONIC. Cazare la Palaria Katerini.

Grecia Sfintilor

ZIUA 2: Mic dejun. Plecare catre Atena. Se viziteaza Manastirea Kato Xenia (Braul Maicii Domnului, icoana Maicii Domnului pictata de Sf Ev Luca). Ne abatem spre INSULA EVIA (trecere cu bacul la Glifa); Manastirea SF. CUV. DAVID. Procopion: Biserica SF IOAN RUSUL. Cazare in Atena.

Pelerinaj Grecia Sfintilor

ZIUA 3: Mic dejun. Plecare spre Nea Makri, vizitarea manastirii Sf. EFREM cel NOU. Deplasare cu ferry boat-ul spre INSULA EGINA inchinare la moastele SF NECTARIE, intoarcere la Pireu dupa-amiaza. Tur panoramic Atena. Cazare in Atena.

Pelerinaj Grecia Sfintilor

ZIUA 4: Mic dejun. Plecare spre Corint - Canalul Corint, Manastirea Sf. PATAPIE, inchinare la moastele sfantului. Vizitarea Manastirii MEGA SPILEO, apoi in Patras, vizitam catedrala Sf. Ap. ANDREI, in care se afla capul si crucea Sf Ap Andrei. Cazare in zona Patras.

Pelerinaj Grecia Sfintilor

ZIUA 5: Mic dejun. Traversare pe Marea Ionica spre INSULA CORFU cu ferry. Insula Corfu este considerata ca fiind unul din cele mai fascinanate locuri din Europa. Se viziteaza Biserica Sf. SPIRIDON, inchinarea la moastele SF SPIRIDON, mare facator de minuni. Apoi plecare spre Paleokastrita, cea mai frumoasa statiune de pe insula Corfu, vizitam Man. Paleokastrita cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Optional: Urcare pe Varful Pantokrator care domina in nord Insula Corfu. Cu o inaltime de 917 metri, acesta este cel mai inalt varf al insulei, putand fi admirat din mai multe puncte ale insulei. Vizitarea Manastirii Pantokrator cu icoane de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Cazare in Corfu.

Pelerinaj Grecia Sfintilor

ZIUA 6: Mic dejun. Manastirea Sf Muc Paraschevi unde se afla Mana Dreapta a Sfintei. Vizita la Palatul Achillion - Palatul Imparatesei Elisabeta ( Imparateasa Sissi ) - sotia Imparatului Franz Iosef al Austriei, unul din locurile ce trebuiesc neaparat vizitate in insula Corfu. Mitropolia cu moastele Sf. TEODORA IMPARATEASA. Dupa amiaza, timp liber de cumparaturi in Corfu si plimbare in orasul vechi (cetatea venetiana), declarat patrimoniu UNESCO. Cazare in Corfu.

ZIUA 7: Mic dejun. Traversare cu ferry spre Igumenita. Continuarea traseului spre tara. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale, in ziua 8 dimineata.

TARIF 280 EURO/PERSOANA pentru grup de 40 de persoane. In cazul in care grupul este mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculeaza.

TARIFUL INCLUDE:

TRANSPORT MODERN CU AUTOCAR CU AER CONDITIONAT
6 NOPTI DE CAZARE CU MIC DEJUN INCLUS LA HOTELURI DE 2 SI 3 STELE
TOATE TRAVERSARILE CU FERRYBOAT-UL
GHID LOCAL SPECIALIZAT SI INSOTITOR DE GRUP DIN PARTEA AGENTIEI
ASISTENTA TURISTICA PE TOATA PERIOADA CIRCUITULUI

NU SUNT INCLUSE:

MESELE DE PRANZ SI CINA
ASIGURAREA MEDICALA
INTRARILE LA OBIECTIVE UNDE ESTE CAZUL
ORICE ALT SERVICIU CARE NU ESTE ENTIONAT LA RUBRICA "TARIFUL INCLUDE"

Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati:
Va asteptam cu drag!

AGENTIA DE TURISM ITINERA NOVA
Licenta de turism nr. 6079 / 2011
Brevet de turism nr. 11129 / 2006
Polita de Asigurare nr. 1443 / 2012
Ploiesti, Str Orzari nr. 6
Vodafone: 0720 349 640
Orange: 0741 610 783
Fax: 0244 524 489
Email: office@avenitvacanta.ro

Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2012

Vizualizari: 4357

Voteaza:

Pelerinaj Grecia Sfintilor 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE