Pelerinaj la manastirile prahovene

Pelerinaj la manastirile prahovene Mareste imaginea.

26 noiembrie, sambata - Pelerinaj la manastirile prahovene

Durata: 1 zi

Traseu: Bucuresti – Manastirea Ghighiu (inchinare la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului) – Manastirea Zamfira (pictata de Nicolae Grigorescu) – Manastirea Crasna (cea care a daruit Bisericii 6 episcopi) – Manastirea Cheia (pictata de marele artist Gheorghe Tattarescu)

Tarif: 80 lei/persoana; rezervarile se pot face pana la data de 22 noiembrie.

Plecarea se va face de la Stadionul National Bucuresti (intrarea de pe Pierre de Coubertin), ora 8.00.

Scurt istoric despre manastiri


Manastirea Ghighiu - primeste zilnic sute de pelerini care vin sa se inchine la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului - "Siriaca", veche de peste 400 de ani.

Manastirea Ghighiu se afla in comuna Barcanesti, la mai putin de 5 km de Ploiesti. La inceput, Manastirea Ghighiu a fost manastire de calugari. A fost ridicata acum mai bine de patru secole, pe locul unui izvor factor de minuni. Actuala biserica a fost zidita in perioada 1858-1866 prin stradania staretilor Eftimie si Antonie si prin purtarea de grija a mitropolitului Nifon. Biserica manastirii a avut de suferit in urma cutremurului din 1940 si din cauza bombardamentelor din cel de-al doilea razboi mondial. Manastirea a fost reconstruita cu ajutorul patriarhului Justinian si al Departamentului Cultelor.

Precizam ca asezamantul monahal de la Ghighiu a fost transformat in manastire de calugarite in anul 1952.


Manastirea Zamfira - locul unde ne putem intalni cu sfintii zugraviti de Nicolae Grigorescu.

Manastirea Zamfira este prezenta in comuna Lipanesti, la 15 km de orasul Ploiesti. Complexul monahal al Manastirii Zamfira cuprinde doua biserici: biserica veche, numita si "biserica mica", situata in cimitir si "biserica mare", situata chiar in incinta. Biserica veche a fost ridicata de domnitorul Nicolae Mavrocordat, intre anii 1721 si 1743, la initiativa Zamfirei Apostoli, vaduva negustorului Manoil Apostoli.

Biserica noua a fost zidita in vremea mitropolitului Nifon, intre anii 1855-1857. In curtea lacasului monahal se afla mormintele a cinci membri ai familiei lui Nicolae Iorga: mama, un frate si trei copii. Precizam ca in 1904, mitropolitul Ghenadie Petrescu decide sa acopere fresca lui Grigorescu cu o noua pictura in tempera. Spalarea temperei s-a facut in anul 1950, de pictorii Gheorghe Vanatoru si Constantin Calinescu, la cererea patriarhului Justinian Marina.


Manastirea Crasna a daruit Bisericii Ortodoxe Romane sase episcopi: IPS Mitropolit Teofan, IPS Teodosie, PS Galaction, PS Ambrozie. PS Ciprian si PS Sebastian.

Manastirea Crasna este construita in padure, langa paraul Crasna, la poalele muntilor Ursoaia. Manastirea Crasna este o manastire de calugari si este situata la 50 km N de Ploiesti pe soseaua Ploiesti-Brasov prin Valenii de Munte-Cheia, pe raza comunei Izvoarele.

Precizam ca atunci cand Olivier Clement, cel mai cunoscut teolog ortodox francez din secolul al XX-lea, a dorit "un monastère sauvage", a ales Manastirea Crasna, un loc in care nu se putea ajunge decat pe jos.


Manastirea Cheia - putem admira icoanele imparatesti realizate de renumitul pictor roman Gheorghe Tattarascu.

Manastirea Cheia este asezata in mica depresiune de la poalele Muntilor Ciucas, la confluenta Teleajenului cu paraul Tampa, aproape de Pasul Bratocea. Este o manastire de calugari. Biserica manastirii are hramurile "Sfanta Treime" si "Adormirea Maicii Domnului" si a fost ridicata intre anii 1835-1839. A fost sfintita pe 20 iulie 1839, de catre episcopul Chesarie de Buzau.

Manastirea Cheia apartine stilului traditional muntenesc, cu pridvor deschis.


Galerii foto:

Manastirea Ghighiu Manastirea Zamfira
Manastirea Crasna Manastirea Cheia
Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Ghighiu Manastirea Zamfira

Manastirea Crasna

Manastirea Cheia

vezi mai multe vezi mai multe vezi mai multe vezi mai multe

 

Modalitati de plata:

In numerar: la orice sediu LIBRA BANK
www.librabank.ro/contact

Cu card: Pentru aceasta modalitate apasati butonul "Rezervati acum"

Cu ordin de plata
Persoanele juridice si persoanele fizice pot achita cu ordin de plata:
Beneficiar: SC ACTIVE SOFT SRL
C.U.I. RO14309651
IBAN:RO12BREL0002000174490104
Banca: Sediile LibraBank
www.librabank.ro/contact

Contact: Tel. 021.209.53.48 (int. 451); pelerinaje@crestinortodox.ro

Pe aceeaşi temă

29 Iunie 2012

Vizualizari: 7020

Voteaza:

Pelerinaj la manastirile prahovene 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Domnica SalisteanPostat la 2011-11-17 10:21

    Despre Manastirea Toplita ,ce liniste sufleteasca ,am fost acolo la nepotul meu ,calugar in devenire,de abia astept sa merg din nou la el si la toata comunitatea din manastire.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE