PELERINAJ - RUSIA ESENTIAL, 27 iulie - 10 aug

PELERINAJ - RUSIA ESENTIAL, 27 iulie - 10 aug Mareste imaginea.

PELERINAJ - RUSIA ESENTIAL, 27 iulie – 10 aug ( 14 zile, optional avion), 1000 euro

PLECARE:
Cu AUTOCARUL: Luni 25 iulie, pe ruta Bucuresti – Kiev – Moscova. O cazare.
SAU
Cu AVIONUL: Miercuri 27 iulie, Intalnirea la Aeroportul Otopeni la ora 12:10, zbor Aeroflot sau Tarom la ora 14:10 / 17:10 la Moscova . Cazare la Serghiev Posad, hotel 3*.

—————————————————————————–

Ziua 0: Miercuri 27 iulie: SERGHIEV POSAD
Intalnirea grupurilor sosite cu avionul si cu autocarul.

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. Sf Serghie de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej, manastirea ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.
Cazare la hotel 3* la Serghiev Posad.

Ziua 1: Joi 28 iulie: SERGHIEV POSAD, VLADIMIR, MUROM, SUZDAL

Optional: dimineata la ora 6 participare la slujba acatistului ( singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie.

Inelului de Aur al Rusiei ( Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri ( cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in sec 12 – 13, Vladimir si Suzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Dupa micul dejun, la ora 8,30 plecam pe traseul Inelului de Aur, spre Diveevo. Vizitam pe traseu:

Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia, situata pe locul in care la anul 1000 au fost increstinati primii rusi de catre Sf Tar Vladimir. Optional ( in functie de timp) Suzdal, cetate datand din anul 1024, actualmente un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele intrate in patrimoniul UNESCO.

Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la hotel 2* in vecinatatea manastirii.

Ziua 2: Vineri 29 iulie: Sf SERAFIM de SAROV
Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe in timpul saptamanii : orele 5,30 – 7 Utrenia / ora 7 – Acatistul Sf Serafim / ora 8 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf Serafim de Sarov.

Participa la slujba de dimineata: acatistul Sf Serafim de Sarov si Sfanta Liturghie. Program liber in cadrul manastirii. Orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului ( la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare. Dupa masa de seara, participam impreuna cu maicile la procesiunea zilnica Drumul Maicii Domnului ( Kanafka – se spune ca insasi Maica Domnului merge zilnic pe acest traseu, inconjurand manastirea, pe la ora 3 noaptea. Kanafka tamaduieste). Cazare la hotel 2*.

Ziua 3: Sambata 30 iulie: DIVEEVO, MUROM, MOSCOVA
Dimineata Sfanta Liturghie si program liber in cadrul manastirii, la ora 11 plecare spre Moscova. Scurta vizita la Murom – cetate medievala cu sfinti familisti; vizitam Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, manastirile de calugari si maici ale celor doi soti Sfintii Petru si Fevronia (ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor (tatal si fiii); tot in Murom se afla moastele Sf Iuliana, cea care a fost casatorita si a avut 13 copiii (ocrotitoarea celor casatoriti). Seara ajungem la Moscova, cazare la hotel 3*.

Ziua 4: Duminica 31 iulie: MOSCOVA
Dimineata la ora 9 plecam spre Catedrala Mantuitorului, cea mai mare catedrala ortodoxa din lume, participam la Sfanta Liturghie. Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf Treime a Sf Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie.

Apoi ne indreptam spre inima Moscovei: Piata Rosie si Kremlinul (patrimoniul UNESCO). Vizitam (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, Magazinul Gum, Parcul Central. Pranz (optional) la una dintre autoservirile din magazinul Gum. Timp liber in centrul Moscovei. Cazare la Moscova Hotel 3*.

Ziua 5: Luni 1 august : MOSCOVA, SOFRINO
Dupa micul dejun, mergem sa ne inchinam la moastele sfintei protectoare a Moscovei, Sfanta Matrona (+ 1952). A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Vizita la Fabrica Sofrino -cea mai mare fabrica de obicete religioase ortodoxe din lume. Retur, timp liber in Moscova. Cazare la Moscova Hotel 3*.

Ziua 6: Marti 2 august: NOVGOROD, VIRITA, SANKT PETERSBURG

Dimineata devreme plecare spre St Petersburg. Scurta oprire la Novgorod, in functie de timp (Kremlinul este deschis pana la ora 17) vizitam; Catedrala Sf Sofia, cea mai veche catedrala de piatra din Rusia (sec 11-12) si una dintre cele mai vechi din Europa; iconostas original cu pictura din sec XII, icoana Maicii Domnului Oranta, mare facatoare de minuni.

Cazare in Saint Petersburg, hotel 3*.

Ziua 7: Miercuri 3 august: Catedralele St PETERSBURG – ului

Dupa micul dejun, zi dedicata sfintilor si locasurilor ortodoxe din fastuoasa capitala imperiala (city-tour): Sf XENIA cea Nebuna dupa Hristos , protectoarea St Petersburg – capela Sf Xenia din cimitirul Smolensk. Manastirea Sf IOAN DE KRONSTAD, inchinare la sfintele moaste. Catedrala Kazanskaia ( construita dupa modelul catedralei Sf Petru, de la Vatican) cu icoana Maicii Domnului de la Kazan . Optional: Biserica Mantuitorului Insangerat (1883-1907), sensul denumirii: jertfa, mantuirea prin sange, Biserica Sf Isak si Catedrala Sf Petru si Pavel ( 1712 – 1732, simbolul orasului). Aici se afla mormintele tarilor Rusiei, de curand sunt aduse osemintele Sfintei Familii a Tarului Nicolae al II-lea (toate aceste obiective sunt muzee cu taxa de intrare). Lavra Al Nevski Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, grabnic ascultatoare (Dochiaru).

Cazare in St Petersburg, hotel 3*. Optional: Noaptea, plimbare cu vaporasul pe Neva, spectacolul podurilor basculante in perioada noptilor albe.

Ziua 8: Joi 4 august: Manastirea VALAAM (optional)

Zi libera in St Petersburg, sau excursie la Manastirea Valaam. Pentru optiunea Manastirea Valaam: dimineata devreme plecare spre portul Priozersk
Croaziera cu vaporul pe Lacul Ladoga ( cel mai mare lac din Europa), vizitare Manastirea Valaam – manastire din sec X, vandalizata si distrusa complet de suedezi de aproape 80 de ori si refacuta mereu din temelii. In 1715 este reinfiintata de Petru I si devine una dintre cele mai cunoscute manastiri ale Rusiei ( la anul 1913 in manastire vietuiau 395 calugari si 562 novici). Sf Ignatie Braiancianinov spunea ca Valaamul este loc sfant, pe oricare dintre pietrele sale se poate sluji Sf Liturghie. Aici s-au nevoit Sf Gherman din Alaska – trimis ca misionar crestin in Alaska, a stat acolo 30 de ani si a botezat aprox 12.000 de necredinciosi si Sf Antipa de Calapodesti (Bacau, Romania).

Seara Intoarcerea la St Petersburg, cazare hotel 3*.

Ziua 9: Vineri 5 august: spre Solovet

Dupa micul dejun, optional: Muzeul Ermitaj (program, de la ora 10,30 ). Timp liber.
La ora 14 plecare catre nordul extrem , spre portul Kem; parcurs de noapte ( noptile albe in minunata Karelia, raiul fotografilor si al pescarilor). Se ajunge dimineata la Marea Alba, portul Kem .

Ziua 10: Sambata 6 august, SCHIMBAREA LA FATA: SOLOVET
Kem , participare la Sfanta Liturghie la metocul Manastirii Solovet. Apoi plecare cu vaporul pe Marea Alba spre manastirea Solovet, cel mai nordic punct al traseului nostru, in apropierea Cercului Polar de Nord.

Manastirea Soloveţ a fost infiintata pe la anii 1400 de catre preacuviosii parinti Savatie, Zosima si Gherman. Pilda lor de viata ascetica a atras multi urmasi, viata monahala de aici a format multi asceti , a caror influenta s-a intins in toata Rusia. Dupa Revolutia Rosie, Stalin transforma manastirea Solovet in primul si cel mai crunt lagar de exterminare politica si religioasa, deportand aici milioane de condamnati ai regimului bolsevic, covarsitoarea lor majoritate ramanand necunoscuti ( preoti, intelectuali etc etc). Lagarul a functionat intre anii 1920 – 1991, arhivele au fost distruse. Manastirea Solovet s-a redeschis si, din mila Domnului, sirul calugarilor din aceasta izolata fortareata duhovniceasca dintre valurile Marii Nordului nu s-a incheiat… Ansamblul istoric, cultural si natural de pe insula Solovet din Marea Alba ( Manastirea Solovet si intreg arealul) face parte din patrimoniul UNESCO. Cazare pe insula Solovet, hotel ** ( categorie locala). Vizitarea Manastirii Solovet, participarea la Vecernie.

Ziua 11 : Duminica 7 august: SOLOVET
Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet. Excursie pe insula, la Biserica cu Far (Dealul Sekirnaia), la locul primei biserici a Sf Savatie si Sf Gherman (optional)
Cazare pe insula Solovet, hotel ** ( categorie locala)

Ziua 12: Luni 8 august: SOLOVET

Participare la Sf Liturghie la Manastirea Solovet. Plecare de pe insula Solovet dupa pranz, parcurs pe Marea Alba timp de 2 ore. Din portul Kem, parcurs catre sud prin regiunea Karelkia. Parcurs de noapte pana la manastirea Sf Alexandru din Svir.

Ziua 13: Marti 9 august: Sf ALEXANDRU din SVIR si TIHVIN
Dimineata devreme ajungem la Manastirea Sf Alexandru din Svir, inchinare la moastele izvoratoare de mir ale Sfantul caruia i s-a aratat Sfanta Treime; participare la slujba (acatistul Sf Alexandru din Svir, la prima ora). Tihvin, Icoana Maicii Domnului Tihvinskaia ( a doua dintre cele trei icoane pastrate pana acum, pictate de Sf Ap si Ev Luca, in timpul vietii Fecioarei Maria; ajunsa in Rusia la 1383, prin aratare deasupra Lacului Ladoga (praznuire: 19 aug / 1 sept). Cazare la St Petersburg, hotel 3*.

Ziua 14: Miercuri 10 august: plecare
OPTIUNEA 1 : AVION, retur catre ROMANIA
Zbor spre Romania, St Petersburg – Bucuresti.
————————————————————————————————————————-
OPTIUNEA 2 : AUTOCAR, VIRITZA
Programul se poate continua cu autocarul, catre Romania. Plecare din St Petersburg.
Virita, localitate unde a trait in ultimii ani de viata Sf Serafim de Viritza (mers la Domnul in 1950), loc de extraordinara incarcatura duhovniceasca. Cazare la Manastirea Optina.

Ziua 15: Joi 11 august: Man. OPTINA
Manastireea Optina, Sfanta Liturghie, apoi vizitarea manastirii: inchinare la moastele Sfintilor Stareti ai Optinei, la mormintele celor trei calugari mucenici ucisi in 1993 de Pasti; schitul Optina, izvorul tamaduitor al Sf Pafnutie. Plecare spre granita cu Ucraina, Cazare la Cernigov, hotel 3*.

Ziua 16: Vineri 12 august : CERNIGOV; KIEV
Inchinare la moastele Sf Lavrentie, Sf Ierarh Teodosie al Cernigovului si ale Sf Filaret. Vizita pe Dealul Boldina (pestera Sf Antonie, sec X), apoi plecare spre Kiev. Vizitarea Lavrei Pecerska din Kiev. Parcurs spre Romania (Bacau).
————————————————————————————————————————
Programul RUSIA Esential 2016 se poate parcurge in doua variante:
AVION : 27 iulie – 10 august (14 zile). Programul incepe la Moscova (zbor in 27 iulie) si se termina la St Petersburg (zbor in 10 august).
INTEGRAL CU AUTOCARUL: 26 iulie – 12 august iulie (17 zile). Plecare / sosire pe ruta Bacau – Suceava.


———————————————————————–
PRET: 1000 euro (grup 40 pers)
Pt grup mai mic: 1050 euro (grup 35-39 pers), 1120 euro (grup 30-34 pers), 1220 euro (grup 25-29 pers), 1360 euro (grup 20-24 pers)
Pret calculat pentru transport cu autocarul.
Pt transport cu avionul, se adauga pretul biletelor de avion ( aprox 300 euro).

PRETUL NU CUPRINDE:

Taxa de viza Rusia (50 usd + 110 lei). In regim de urgenta, taxa de viza se dubleaza
Transport avion (optional, estimat 300 euro)
Masa (mic dejun la Solovat ; pranz; cina)
Programe optionale: Excursia la Valaam (95 eu), croaziera de noapte pe Neva
Biletele de intrare la obiectivele turistice (maxim 80 euro)
Cazarile in afara Rusiei (pt parcursul cu autocarul: 70 euro in total)
Asigurarea medicala (obligatorie)
Alte cheltuieli netrecute la Pretul include.

PRETUL CUPRINDE :

Cazari hotel 3* (cu mic dejun) : 1 Serghiev Posad, 3 Moscova, 4 St Petersburg
Cazari hotel 2*: 2 Diveevo, 2 Solovat
Transport cu autocar turistic
Croaziera pe Marea Alba, excursii Solovat
Invitatia in Rusia si procedura de obtinere a vizei (obtinem viza pt Dv);
Mapa material documentar
Insotitor din partea agentiei, preot insotitor, traducator

—————————————————
DOSAR pt viza:
Cerere-tip ( format electronic)
1 foto tip pasaport
Pasaport in original – valabil inca 6 luni de la data plecarii
Invitatia din Rusia (asigurata de agentie, cost inclus in pret)
Asigurare medicala emisa de o firma agreata de Consulatul Rusiei
Taxa de viza: 50 usd + 110 lei
——————————————————————–
MIRIAM MI TOURISM
Phone: 0723-645-180 si 0722-220-631
Email: miriamturism@yahoo.com
office@miriamturism.ro
Site: www.miriamturism.ro

 

Pe aceeaşi temă

30 Martie 2016

Vizualizari: 701

Voteaza:

PELERINAJ - RUSIA ESENTIAL, 27 iulie - 10 aug 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE