Pelerinaj in Tara Sfanta - 23 - 30 ianuarie

Pelerinaj in Tara Sfanta -  23 - 30 ianuarie Mareste imaginea.


PELERINAJ IN TARA SFANTA - IANUARIE 2007:

Durata: 8 zile/ 7 nopti;
Perioada: 23 - 30 ianuarie 2007;
Pret: 570 euro + 100 RON;
Termen limita de inscriere: 21 decembrie 2006;
Grup minim: 15 persoane;
Hotel: 4****;
Locul in camera dubla.

Ziua I, marti, 23 ianuarie 2007
- 21:20 - plecare din Bucuresti, cursa EL-AL 572;
- 23:55 - sosire Aeroport Ben Gurion - Lod;
- imbarcare in autocar in vederea transferului catre hotel;
- cazare la hotel 4**** in Ierusalim.

Ziua II, miercuri, 24 ianuarie 2007
Mic dejun. Incepem pelerinajul, urcand pe MUNTELE SCOPUS, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Sfintei Cetati. Deplasare spre MUNTELE MASLINILOR. Se viziteaza: Biserica Inaltarii Domnului la cer - Eleon; Biserica "Tatal nostru", unde Iisus i-a invatat pe ucenici cum sa se roage; Biserica "Dominus Flevit" (Domnul a plans); Gradina Getsimani, locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins; Biserica Natiunilor; Biserica Maicii Domnului; Pestera Getsimani. Vom intra in SFANTA CETATE prin Poarta Sfantul Stefan. Vizitarea casei in care a locuit Fecioara Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa (Drumul Crucii cu cele 14 opriri) pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina si cazare in Ierusalim.

Ziua III, joi, 25 ianuarie 2007
Mic dejun. Deplasare la BETLEEM. Se viziteaza: Biserica Nasterii Domnului Iisus Hristos cu Sfanta Pestera, locul unde s-a nascut Iisus Hristos; Biserica catolica Sfanta Ecaterina si a Grotei Laptelui.

Deplasare la EIN KAREM, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Se viziteaza: Biserica Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul si cripta in care s-a nascut "cel mai mare om nascut dintr-o femeie", Fantana Fecioarei Maria si Biserica Vizitarii, locul unde Maica Domnului s-a intalnit cu Sfanta Elisabeta, mama Sfantului Ioan Botezatorul. Vizitarea MUNTELUI SION: Biserica Adormirii Maicii Domnului si Foisorul "Cina cea de Taina"; Mormantul Regelui David. Vizita la Zidul Plangerii. Vizita la Caminul si Biserica Romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare in Ierusalim.

Ziua IV, vineri, 26 ianuarie 2007
Mic dejun. Deplasare din Ierusalim spre Hozeva (inainte de orasul Ierihon). Se viziteaza Manastirea Sfantul Gheorghe cu Pestera Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul si locul de veci al Sfantului Ioan Iacob Romanul. Coboram la MAREA MOARTA. Intrare in orasul IERIHON, unde vom vizita: Biserica greco-ortodoxa "Dudul lui Zaheu" si Biserica si Caminul romanesc de la Ierihon - MUNTELE CARANTANIA - QUMRAN (vechiul Centru al Esenienilor), scurta oprire. Intoarcere la Ierusalim. Cina si cazare.

Ziua V, sambata, 27 ianuarie 2007
Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim. In continuare la LOD-Lyda pentru a vizita biserica in care se pastreaza moastele Sfantului Gheorghe - purtator de biruinta si continuare spre TEL AVIV. Tur al orasului Tel Aviv-Jaffa. Vizita in Cetatea Jaffa cu Biserica greco-ortodoxa Sfantul Mihail si Biserica catolica Sfantul Petru, continuata cu scurte opriri la obiectivele turistice din Tel Aviv, cel mai mare oras cosmopolitean din Israel. Cina si cazare.

Ora 23:00 - Participare la LITURGHIA de la miezul noptii la Sfantul Mormant.

Ziua VI, duminica, 28 ianuarie 2007
Mic dejun. Parasim Ierusalimul si ne indreptam spre nordul tarii spre Galileea, prin orasul NAZARET, unde vom vizita: Biserica catolica "Buna Vestire", cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat si locul unde Arhanghelul Gavriil i-a adus Sfintei Fecioare Maria vestea ca va naste pe Mesia; Biserica ortodoxa Sfantul Gavriil cu Izvorul Fecioarei Maria. Plecare spre CANA GALILEEI. Se viziteaza biserica ortodoxa, ridicata pe locul Casei lui Simion Cananitul, unde Isus a facut prima minune a transformarii apei in vin. MUNTELE TABOR: Biserica Schimbarea la Fata, ridicata pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la fata. Cina si cazare in orasul Tiberias, la hotel 4****.

Ziua VII, luni, 29 ianuarie 2007
Mic dejun. Deplasare la CAPERNAUM, oras denumit si "Cetatea Domnului", vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, Casa Sfantului Petru. TABGHA - saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini. MUNTELE FERICIRILOR, unde Iisus a rostit frumoasa predica a "Fericirilor" si unde s-a aratat inviat, instituind taina Sfantului Botez. Aici se va vedea biserica de pe munte. RAUL IORDAN - Chibutz Yardenit "locul botezului" si vizitarea chibutului si al magazinului cu fructe exotice. Optional, plimbare cu o copie a "barcii lui Iisus pe apele Marii Galileii. Cina si cazare in Tiberias.

Ziua VIII, marti, 30 ianuarie 2007
Mic dejun. Plecarea spre AKKO "capitala cruciatilor", unul din cele mai vechi porturi din lume. Port-cetate la Mediterana cu o vechime de patru milenii in care au poposit faraoni, regi si mari cuceritori. Vizitarea cetatii care nu a putut fi cucerita de Napoleon Bonaparte si a portului de un pitoresc deosebit. Ne continuam drumul spre Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele MUNTELUI CARMEL. Vom privi Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase, superioare gradinilor de la Versailles. Vizitarea Manastirii Stela Maris (Steaua Marii) cu Pestera Proorocului Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam spre Aeroportul Ben Gurion. Continuam pe drumul pe coasta Mediteranei si vom face ultimele cumparaturi.

17:10 - decolare de pe Aeroportul international Ben Gurion;

19:55 - aterizare la Bucuresti.

Precizare: Orele anuntate sunt orele tarilor respective. Orele de plecare si sosire vor fi reconfirmate, in functie de programul zborurilor la data actiunii.

Pretul total al pelerinajului: 570 euro + 100 RON

Costurile sunt valabile pentru grup de minim 15 persoane, standard de cazare 4****

Pretul este pentru pat in camera dubla cu regim H.B. Pentru single este un supliment de 200 euro/ persoana.

In functie de programul festivitatilor si al posibilitatilor de participare din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitarii obiectivelor pe zile sau inlocui, vizitarea unor obiective prevazute in program.

Servicii incluse in pret:
- bilet de avion cursa Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti;
- taxe de aeroport;
- 7 nopti cazare hotel 4**** regim demipensiune (mic dejun si cina);
- transfer aeroport - hotel - aeroport;
- 7 zile transport autocar aer conditionat;
- taxi pe Muntele Tabor;
- intrari la obiectivele mentionate in program;
- ghid vorbitor de limba romana;
- viza dubla de intrare in Israel;
- taxa de intrare in Egipt si viza de intrare in Egipt;
- autocar in Egipt si ghid vorbitor de limba engleza;
- procesare acte.

Nu sunt incluse in pret:
-
autocarul din noaptea deplasarii spre Sfantul Mormant (10 dolari);
- taxi Sfantul Teodosie - Sfantul Sava (7 dolari);
- telecabina Muntele Carantania (10 dolari);
- in functie de timp, plimbarea cu barca pe Marea Galileii (10 dolari);
- mese suplimentare (pranz);
- bauturi la mese;
- cheltuieli personale;
- plati ocazionale;
- asigurare de sanatate*.

Acte necesare pentru obtinerea vizei:
- formularul de viza;
- 1 foto tip pasaport;
- copie xerox dupa pasaport;
- copie xerox dupa cartea de identitate;
- adeverinta de salariat cu venit net/ talon pensie;
- copie dupa cartea de munca;
- adeverinta parohiala (recomandare din partea preotului);
- copii xerox dupa acte de proprietate;
- pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii (atentie alte vize).

Conditii de retragere:
- conform regulilor generale ale agentiei, in conformitate cu contractul de prestari servicii turistice.

Termen limita de inscriere: 21 decembrie 2006

Nota:
- pentru obtinerea vizei nu este necesara prezenta solicitantului, viza se obtine in Israel;
- in cazul neobtinerii vizei taxa de viza si prelucrarea actelor nu este rambursabila (30 euro);
- actele necesare pentru obtinerea vizei se trimit in Israel;
- viza se obtine cu 30 de zile inaintea plecarii;
- agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea in totalitate a serviciilor, in anumite situatii speciale (eventual cazari in hoteluri de categorie similara atunci cand forta majora o impune);
- categoria hotelurilor si mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel;
- situatiile de forta majora si neprevazute cum ar fi razboi, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

ATENTIE:
-
autoritatile israeliene isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei peroane care nu prezinta suficienta incredere, chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice;

- rganizatorul nu poate fi facut responsabil pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii;

- turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze organizatorul asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel, in vederea analizei si sfatuirii acestuia asupra situatiei concrete in care se afla.

Sursa: Pelerinaje.ro

Pe aceeaşi temă

02 Iulie 2012

Vizualizari: 6548

Voteaza:

Pelerinaj in Tara Sfanta - 23 - 30 ianuarie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE