Pelerinaj in Ucraina

Pelerinaj in Ucraina Mareste imaginea.

Pelerinajul este o chemare pentru fiecare dintre crestini. Un act de piosenie si de venerare a acelora pe care biserica ii cinsteste an de an, iar la randul lor sfintii, ne daruiesc dragostea, bunatatea si marea milostivire a lui Dumnezeu, cu mijlocirea lor !

Pelerinaj Ukraina - 7 zile. Plecare 17 august 2011

Ziua I - Intalnire ora 16.00 la gara din Suceava. (Pentru persoanele care doresc sa se alature grupului aici.) Vama Siret-Cernauti-Manastirea Banceni. Masa , cazare, participare la slujba de seara. Participare la Sfanta Liturghie de la ora 12.00 noaptea.

Ziua II  - Ora 6.00 participare la Sfanta Liturghie. Masa. Ne inchinam in Biserica cu hramul "Sfantul Serafim de Sarov" (aici sunt particele din moastele sfantului si o parte din piatra pe care s-a rugat 1000 de zile si 1000 de nopti. (Aici se citeste neintrerupt psaltirea prin rotatie de cateva maicute), Biserica cu hramul "Acoperamantul Maicii Domnului ", Biserica mare cu hramul "Inaltarea Domnului", Biserica din cimitir inchinata Sfintei Treimi, Biserica Schitului cu hramul "Schimbarea la fata". Plecare catre Cernauti. Vizitam Catedrala-Biserica inchinata Maicii Domnului, Universitatea. Kresceatec-Vizitam pestera unde s-a nevoit Sfantul Kuksa, izvorul Sfantului. Manastirea Kremenet-Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Schitul Poceaev-cazare la hotelul Lavrei.

Pelerinaj in Ucraina

Ziua III - Ora 6.00,Participare la slujba de dimineata. Se coboara icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului-ne inchinam la aceasta ! Ora 7.00 Se deschide pestera Sfantului Iov si Amfilohie: ne inchinam la sfintele moaste. Ora 8.00 Inchinare la Talpita Maicii Domnului si la Icoana ologilor (vindecatoare de boli) Participate la Sfanta Liturghie. Ora 10 se deschide pestera unde s-a nevoit Sfantul Iov (Din prima pestera se coboara in alta). Intram cate 5-6 persoane pe rand. Cumparaturi la pangar, program de voie. Ora 12.00 plecam catre Schitul Poceaev unde ne inchinam la mai multe sfinte moaste,(una dintre biserici este inchinata Sfantului Serafim de Sarov-sarutam crucea Sfantului Nichita si o putem aseza si la gatul fiecaruia daca primim binecuvantare)apoi mergem la cimitirul unde au fost ingropati cei doi sfinti Iov si Amfilohie. Manastirea Sfanta Ana-facem baie in lacul tamaduitor de aici - este necesara o costumatie de baie (camasa) pentru cei care doresc sa faca baie in Lac .Temparatura apei este de 5 grade in orice perioada a anului. Pornim catre Kiev-450 km, ajungem noaptea la Manastirea Goloseev, cazare.

Pelerinaj in Ucraina

Ziua IV - Ora 6.00 participam la Sfanta Liturghie, ne inchinam la moastele Sfantului Alexei si la mormantul Sfintei Alipia. Mergem in orasul Kiev. Vizitam pustia Kitaev unde se afla moastele Sfantului Teofil cel nebun dupa Hristos (Inspirat din viata sa a fost realizat filmul Ostrov).In aceasta biserica se afla particele din moastele Sfantului Serafim de Sarov, epitrahilul si manecutele sfantului precum si o parte din piatra pe care s-a rugat o mie de zile si o mie de nopti. Ne inchinam la mormantul Sfintei Dositeea la care Sfantul Serafim de Sarov a venit sa ceara sfat duhovnicesc pe cand aceasta se nevoia intr-o pestera.Vizitam pestera acesteia. Manastirea Sfantului Iona ( Sfant contemporan cu noi, ucenic al Sf. Serafim de Sarov) ,Gradina Botanica, Manastirea Vedenskii (icoana Maicii Domnului “Indemnare la smerenie”, moastele Sf. Olimpiada si Sf. Dimitra); Manastirea Sf. Panteleimon “Teofania”, izvorul Maicii Domnului si Sf. Panteleimon. Manastirea Pocrovskii (Catedrala Sf. Nicolae unde se afla moastele Sf. Anastasia Kneaghinea, intemeietoarea Manastirii); Manastirea Florovsckii moastele Sf. Elena, Icoana Cuv. Serafim de Sarov. Seara, cazare la Kiev.

Pelerinaj in Ucraina

Ziua V - Ora 6.30. plecam catre Cernigov. Catedrala Sf. Treimi din Cernigov (1696), moaste Sf. Ierarh Teodosie, Sf. Ierarh Filaret si ale Sfantului Lavrentie (1950); Manastirea Sfanta Treime a Sfantului Ilie (pestera si fantana Cuv. Antonie de 1000 de ani cu apa tamaduitoare in special pentru ochi); Manastirea Adormirii Maicii Domnului de Elet unde se afla icoana facatoare de minuni . Manastirea Sf. Gheorghe in satul Danevca (icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”). Cazare la Manastirea Goloseev.

Ziua VI - Ora 6.30. Plecare catre Lavra Pecerska- vizitarea celor doua pesteri - pestera mare are: o lungime de 383 m , 3 Paraclise si moastele intregi a 73 de sfinti (aici se afla moastele Sf. Teodora de la Sihla ) , pestera mica are: 293m, 3 Paraclise si moastele intregi a 49 de sfinti. ) - Catedrala Adormirea Maicii Domnului , - izvoarele Sf. Antonie si Sf. Teodosie- intemeietorii Lavrei, - mormantul Sf. Ierarh Petru Movila . Cumparaturi din magazinele de obiecte bisericesti. Ora 12.00 plecam catre Banceni 520 km.Ajungem pe seara, masa, cazare.

Pelerinaj in Ucraina

Ziua VII - Dimineata participare la Sfanta LIturgie, masa, plecare catre Manastirea Boian - manastire romaneasca de maici, unde se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.  Plecam catre vama Siret, ajungem la Suceava in functie de formalitatile vamele (apoximativ ora 12.00-13.00).

Cost pelerinaj 180 euro/pentru cel putin 24 persoane.

Sevicii incluse:

Autocar modern- 30 locuri, aer conditionat, sistem audio, scaune, rabatabile. Pe Traseul-Braila-Galati-Suceava-Siret-Banceni-Cernauti-Poceaev-Kiev,Cernigov-Kiev-Banceni-Cernauti-Suceava ...etc Transport 2500 km pe teritoriul Ukrainei, Cazare 6 nopti. Ghid vorbitor de limba romana si ucraineana si rusa pe tot parcursul pelerinajului.

Sevicii neincluse:

Masa, intrari la diferite obiective turistice: muzee, excursie optionala cu vaporasul.

Acte necesare: pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Telefon: 0766514284
Adresa e-mail: prioan_petre@yahoo.com

Pe aceeaşi temă

23 Aprilie 2014

Vizualizari: 9063

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE