Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea Mareste imaginea.

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea - Fundatia 'Tarul Nicolae al ll-lea' din Ucraina va invita intr-un pelerinaj prin locurile sfinte ale Crimeei. Cei ce vor sa paseasca pe locurile sfintite de Sf. Apostol Andrei, Sf. Clement Romanul, Sf. Doctori fara de argint Cozma si Damian, Sf. Parascheva, Sf. Cneaz Vladimir, Sfintilor Tar Nicolai, Tarina Alexandra si copiilor lor: Olga, Tatiana, Maria, Anastasia si Alexei, Sf. Luca al Crimeei; cei ce vor sa savureze frumusetea acestei minunate peninsule, cantata si proslavita de poeti de-a lungul anilor; cei ce vor sa se imbogateasca duhovniceste sunt invitati in pelerinaj in perioada 21-31 iulie 2011.

Program Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

Prima zi, 21 iulie:
Ora 18:00 – plecare din Bucuresti (zona Obor), parcurs de noapte catre Suceava.

A doua zi, 22 iulie:
Ora 05:00 – se ajunge la manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava. Inchinare la Sfintele Moaste.
Ora 06:00-07:30 – traversarea granitei romano-ucrainene.
Ora 08:30 – se ajunge la Manastirea Banceni, Cernauti. Participare la Sf. Liturghie, inchinarea la racla cu particele din Sf. Moaste ale Sf. Serafim de Sarov. Se ia masa.
Ora 14:00 – plecare catre Poceaev.
Ora 18:00 – se ajunge la Marea Lavra din Poceaev, locul unde a calcat pe pamant Maica Domnului. Inchinare la moastele Sf. Iov si Sf. Amfilohie. Cazare la hotelul manastirii.
Participare la slujba de noapte (optional).

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

A treia zi, 23 iulie:
Ora 06:00 – participare la Sf. Liturghie, masa.
Ora 10:00 – plecare spre Baytali, manastire de maici cu o bogata istorie, manastire unde de-a lungul veacurilor, incepand cu secolul al XVI-lea au aprins, candela rugaciunii preoti si monahi romani. Inchinarea la vechea Icoana facatoare de minuni Odighitria de Baytali, rugaciune si scaldare in Izvorul tamaduitor sfintit in cinstea mult patimitilor tar Nicolae al II-lea si cei dimpreuna cu el.
Parcurs de noapte spre Crimeea (900 km).

A patra zi, 24 iulie:
Ora 07:00 – ajungem la Manastirea Sf. Teodor Stratilat, veche manastire rupestra din Cnezatul Mangup, locul de bastina al Mariei de Mangup, sotia Sf. Stefan cel Mare. In aceasta zi e hramul manastirii. Participare la Sf. Liturghie, slujba pentru sanatate la izvorul facator de minuni al manastirii, scufundari in apele izvorului. Masa.
Ora 16:00 – cazare hotel. Timp liber.

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

A cincea zi, 25 iulie:
Ora 08:00 – HERSONES – leaganul ortodoxiei. Aici a propovaduit Sf. Apostol Andrei cel dintai chemat; aici in cristelnita de piatra au fost increstinati primii crestini in anii 60 al secolului I; aici a primit botezul Cneazul Vladimir; aici s-au nevoit Sf. Metodie si Kiril.
Ora 11:00 – FIOLENT – muntele Maicii Domnului. Manastirea Sf. Gheorghe Biruitorul. Manastire construita chiar pe muchia unei stanci, deasupra marii, de catre marinarii greci, care au fost salvati prin minune de la moarte, de catre Sf. Gheorghe. Toti marinarii s-au calugarit si au construit aceasta minunata manastire in anul 891.
Pana seara timp liber pe litoralul marii din apropierea manastirii.
Seara – intalnire de suflet cu diaspora romana din Crimeea
Cazare la hotel.

A sasea zi, 26 iulie:
Ora 07:00 – INKERMAN. Unele biserici, pesteri si chilii ale pustnicilor sunt cele mai vechi din toata peninsula. Acest fapt se datoreaza Sf. Mucenic Clement, exilat aici de catre imparatul Imperiului Roman, la munci istovitoare in minele de piatra, in anii 98 de la nasterea lui Iisus. Sfantul Arhiereu Clement a fost hirotonit de insusi Sf. Apostol Petru. In stancile Inkermanului, in care a propovaduit si a aratat primele minuni mucenicul Clement, sunt descoperite peste 30 de altare stravechi. Aici se afla racla cu Sfintele lui Moaste si Izvorul lui.
Ora 12:00 – BAHCISARAI – care mai este supranumit Muntele Athos al Crimeei. Inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului.
De la ora 14:00 – timp liber (litoral, cumparaturi in Sevastopol etc.). Cazare la hotel.

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

A saptea zi, 27 iulie:
Ora 08:00 – plecare spre Yalta.
Ora 09:00 – FOROS – cea mai frumoasa biserica de pe litoral, construita in 1892, pe marginea abrupta a unei stanci, drept multumire lui Dumnezeu pentru izbavirea minunata de la moarte, a intregii familii a Tarului Alexandru al III-lea, intr-o catastrofa feroviara. Aici venea adesea Tarul Nicolae al II-lea, fiul sau, sa se inchine.
Ora 11:00 – LIVADIA – palatul de resedinta al dinastiei Romanov. Biserica de familie a Tarului Nicolai al II-lea, unde a primit botezul in ortodoxie Tarina Alexandra.
Ora 14:00 – turul orasului Yalta.
Seara cazare la hotel.

A opta zi, 28 iulie:
Ora 07:00 – plecare catre Alusta. Unica Biserica-Far din lume cu o inaltime de 60 de metri. Inchinare la Icoana Sf. Nicolae Facatorul de Minuni, cu particele de Sf. Moaste.
Ora 10:00 – manastirea Sf. Doctori fara de argint Cozma si Damian. Mormantul Sfintilor si Izvorul Tamaduitor. Participare la slujba de sfintire a apei.
Ora 14:00 – plecare catre Topoleovka – manastire de maici Sfanta Mucenita Paraschevi, care a fost intemeiata in partea de sud a Feodosiei, in satul Topoleovka, in preajma izvorului Sf. Paraschevi. Aici Sfanta a patimit si a primit moartea de mucenic (in acele vremuri Crimeea era provincie a Imperiului Roman).
Ora 16:00 – cazare la manastire si participare la slujba de seara.

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

A noua zi, 29 iulie:
Ora 06:00 – participare la Sf. Liturghie. Scaldare in Izvorul Sf. Paraschevi.
Ora 12:00 – plecare spre Simferopol.
Ora 15:00 – Catedrala Sf. Petru si Pavel.
Ora 16:00 – Manastirea Sfintei Treimi, unde se afla Moastele Sf. Luca Doctorul. Numele de mirean al Sfantului era Valentin Voino-Yasenetki. A fost un chirurg genial si cercetator de renume mondial, detinator al premiului Nobel pentru descoperiri si practica fenomenala in sfera chirurgiei. A imbracat in acelasi timp haina monahala, ajungand pana la treapta de arhiereu, propovaduind adevarul ortodoxiei. Pentru aceasta a suferit ani multi de exil si inchisoare, dar aceasta nu l-a abatut din calea slujirii necontenite, dedicandu-si intreaga viata lui Dumnezeu si salvand viata a mii de oameni.
Participare la Acatistul Sfantului, inchinare la Moaste.
Pana la ora 20:00 – turul orasului Simferopol.
Ora 20:00 – plecare spre Odessa (parcurs de noapte, 500 km)

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea

A zecea zi, 30 iulie:
Ora 05:00 – ajungem la Odessa. Vizitarea celor cinci manastiri ale Odessei, inchinarea la Sf. Moaste: Sf. Gavriil Atonitul, Sf. Inochentie, Sf. Iona, Sf. Cucsa de Odessa.
Cazare la Manastirea Iverskaia

A unsprezecea zi, 31 iulie:
Ora 06:30 – participare la Sf. Liturghie.
Ora 09:00 – plecare spre Kulevcia (in drum spre Galati, 105 km), biserica cu cele mai multe icoane izvoratoare de mir, Icoana Mantuitorului care sangereaza, Icoana Maicii Domnului la care de mai multi ani la rand infloresc florile uscate de crini (minunea zilelor de azi!).
Ora 14:00 – Acatist de multumire lui Dumnezeu pentru toate la biserica din Staro-Kazacie, regiunea Odessa (localitate de romani).
Ora 16:00 – plecare spre granita Romaniei.

Autocar, grup de minim 35 de persoane.
Pret – 1100 RON
Se acorda o gratuitate la un numar de 10 persoane platitoare aduse.
Plecare din Bucuresti pe 21 iulie 2011.

Relatii:
Lidia Cumpata
Tel. 0737634053 sau 0768083348
e-mail: rimma-rimma@mail.ru
Viorica Glavan, enoriasa a Bisericii Sf. Gheorghe - Panduri
Tel. 0730253551

 

Pe aceeaşi temă

23 Aprilie 2014

Vizualizari: 8862

Voteaza:

Pelerinaj in Ucraina si Crimeea 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE