Povestea firului de ceapa

A fost odata ca niciodata o femeie rea si amarnica la suflet. Si femeia aceea a facut cat a facut umbra pamantului si, implinindu-i-se sorocul, a murit. Si murind n-a lasat dupa ea nici o fapta buna. Dracii au pus atunci gheara pe ea si au aruncat-o in iazul de foc. Iar ingerul ei pazitor sta pe mal si-si tot framanta mintea:

- Oare ce fapta buna o fi savarsit in viata ei ca sa pot pune o vorba pentru ea la Dumnezeu?

Si, aducandu-si aminte, se duce el si-I spune lui Dumnezeu:

- A smuls din gradina un fir de ceapa si l-a dat de pomana, a miluit o biata femeie saraca.

- Ia firul acela de ceapa, zice Dumnezeu, si da-i-l sa se agate de el, si cauta s-o tragi afara. Daca izbutesti s-o scapi, sa vina aici in rai, daca nu, sa ramana unde se afla acum.

Ingerul a coborat de graba in iad si, intinzandu-i firul de ceapa, a zis:

- Apuca-te vartos de el, femeie, si eu am sa te scot afara.

Si a inceput sa traga binisor, binisor de fir, pana ce a scos-o aproape toata din iaz. Dar ce sa vezi? Ceilalti osanditi, cand au prins de veste ca ingerul vrea s-o scape, s-au agatat care mai de care de ea, sa-i traga si pe ei afara. Scorpia de femeie insa, haina cum era la suflet, a inceput sa dea din picioare si sa urle:

- Pe mine vrea sa ma scoata, nu pe voi, ceapa e a mea, nu a voastra!

Nici n-a apucat sa termine, si firul de ceapa s-a rupt. Femeia a cazut inapoi in iad si arde si acum in focul gheenei, ingerul a izbucnit in plans si a plecat.

05 Martie 2010

Vizualizari: 12967

Voteaza:

Povestea firului de ceapa 5.00 / 5 din 2 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • TRAIAN IOACHIM NICULAPostat la 2012-09-22 09:58

    DOAMNE AJUTANE !!! DACA NU PUTEM FACE ALTCEVA PENTRU CEI OROPSITI !!! MACAR SA NE RUGAM DIN INIMA SI DIN SUFLET PENTRU EI !!! AMIN !!! Traian Ioachim N. 22.09.2012.

  • Elena CoseacPostat la 2010-03-07 02:45

    Fratilor, m-ati prins! Eu sunt baba cea rea! Tarziu, cand am inceput sa merg cat de cat regulat la Sf. Maslu, imi era ciuda pe oamenii care se imbulzeau sa intre sub patrafir. Eu sunt handicapata si trebuie sa recunosc ca multi imi faceau loc cu bunavointa, dar altii nu tineau seama nici de mine nici de nimeni, sa prinda ei 'cat de un fir de ceapa' din patrafir. La inceput ma revoltau acesti oameni, pana am auzit si eu ca "Imparatia lui Dumnezeu se fura" si atunci am inceput sa-i iubesc. Asa si baba din pilda de azi. Oare noi am fi mai altruisti...

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE