Urechea milostiva

A asculta cu bunavointa este expresia dragostei crestine. Adeseori oamenii au mai multa nevoie de o ureche milostiva decat de un cuvant bun. Omul ce are mari conflicte launtrice are nevoie sa vorbeasca. Pentru un astfel de om vorbirea este tamaduitoare. Caci vorbind se despovareaza de unele tensiuni.

Cea mai mare fapta de milostenie crestineasca fata de un astfel de om este a sedea cu el si a-l asculta. De multe ori se intampla sa vina cineva la tine si sa-ti spuna: „Iti multumesc. Nici nu stii ce mult m-ai ajutat!" Iar tu stai si te gandesti: „Ce oi fi facut? Nu i-am facut nimic. Ce s-o fi intamplat?"

Iata ce ai facut: ai strabatut acea uriasa intindere de deznadejde si i-ai tinut o clipa mana. Nu i-ai dat o gramada de sfaturi, ci i-ai dat prilej sa-si traga suflarea si sa-si dea seama ce avea de facut. L-ai ascultat!

Tratandu-si pacientii bolnavi emotional, Freud s-a scarbit si de electroterapie, si de hipnoza. A inceput pur si simplu sa-si asculte pacientii vorbind despre problemele lor. Din acest simplu inceput s-a nascut psihiatria.

Anthony M. Coniaris
Vitamine duhovnicesti, vol I, Editura Sophia

Cumpara cartea "Vitamine duhovnicesti"

.
Pe aceeaşi temă

05 Martie 2015

Vizualizari: 2426

Voteaza:

Urechea milostiva 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE