14 NOIEMBRIE - ZIUA DOBROGEI

14 NOIEMBRIE - ZIUA DOBROGEI Mareste imaginea.

La 14 noiembrie 1878 are loc un eveniment istoric de mare însemnătate în istoria poporului român, unirea Dobrogei cu Patria-mamă, prilej de sărbătoare pentru toți dobrogenii! Pentru a marca acest eveniment istoric de mare însemnătate, împlinirea a 142 de ani de la unire, Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea organizează în fiecare an, la 14 noiembrie, o serie de acțiuni culturale, spirituale, artistice și patriotice menite să amintească dobrogenilor, românilor de pretutindeni importanța acestui prim-pas spre Marea Unire.

Manifestările zilei vor debuta, în principiu, cu un ceremonial religios și militar la care vor participa oficialități civile și militare ale județului, parlamentari și alți reprezentanți ai societății civile, urmat de o depunere de coroane de flori în cinstea eroilor martiri care s-au jertfit pentru întregirea țării, care va avea loc la Monumentul Independenței din Municipiul Tulcea.

În continuare, Teatrul ”Jean Bart” va găzdui un spectacolul tematic în aer liber ”Să ne cunoaștem istoria prin tradiție”, în cadrul căruia își dau concursul Ansamblul Artistic ''Baladele Deltei'', Ansamblul Folcloric ''Dorulețul'' și invitații la eveniment, Expoziții de pictură și fotografie, Lansări de carte etc.

Fiecare om, indiferent unde s-ar afla pe globul pământesc şi în constelaţia stelară poartă cu el o lacrimă a suferinţei, un strop de iubire, un licăr de lumină, o scânteie a divinităţii şi o speranţă a fericirii! Acest om se poate regăsi în dobrogeanul de azi şi de ieri. De specificat faptul că dobrogeanul se deosebeşte de ceilalţi oameni prin adaptabilitate, sinceritate, prietenie, generozitate, simplitate şi un strop din lacrimile mării. Sunt mândru că sunt dobrogean. Mulţumim Cerului că exişti pământ scump - Dobrogea! Doamne, ajută!

La mulți ani, binecuvântată Dobroge!

La mulți ani, dobrogeni, oriunde vă aflați!

Comandor (r) Ștefan Popa

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
362 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

14 Noiembrie 2020

Vizualizari: 88

Voteaza:

14 NOIEMBRIE - ZIUA DOBROGEI 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

ziua dobrogei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE