2012 - Sfarsitul lumii ?!

2012 - Sfarsitul lumii ?! Mareste imaginea.

Civilizatia strabuna Maya a prezis ca in anul 2012 se va produce un cataclism la nivel mondial, prin trecerea la o noua epoca spirituala, plina de schimbari pentru omenire.

Profetia Maya: adevar sau mit ?

Potrivit calendarelor marii civilizatii meso-americane, recunoscute ca fiind cele mai precise de pe Terra, de sfarsitul lumii nu ne mai despart decat patru ani. Formidabili observatori in stele, mayasii au descoperit in urma cu 3.000 de ani oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a astrelor. In prezent, ne apropiem de finalul unui asemenea mare ciclu, care, in conceptia mayasa, coincide cu sfarsitul lumii, prezis pentru decembrie 2012, dupa cum informeaza Ziua. Profetia maya privind anul 2012 este dintotdeauna un best-seller in cultura New Age.

Pentru civilizatia Maya, anul 2012 va marca trecerea la o epoca mai spiritula, intr-un domeniu al unui nou element pe care l-am putea traduce prin "eter". Interpretarile privind felul in care va arata acest sfarsit difera, insa multi considera ca fi o trecere traumatizanta si ca nu este exclus sa implice sfarsitul intregii umanitati. Nimic nou, numai ca un om de stiinta american, Lawrence E. Joseph, deosebit de pragmatic fiindca este si un intreprinzator de succes, a verificat aceasta teorie cu metota galileiana si si-a prezentat descoperirile in cartea intitulata "Apocalipsa 2012. O ancheta stiintifica cu privire la sfarsitul civilizatiei", recent tradusa in Italia si aparuta la Editura Corbaccio.

Cercetatorul american nu exclude, insa, nici o alta interpretare a profetiei maya: 2012 ar putea insemna si intrarea intr-o noua era de constiinta mai ridicata, dar bazata pe stiinta. Iar cercetarea lui Joseph se incheie cu o alta intalnire: inceputul experimentului LISA (The Laser Interferometer Space Antenna), una dintre cele mai cutezatoare tentative de descoperire a legilor Universului. Prin experimentul LISA, NASA isi propune sa capteze, in sfarsit, misterioasele unde gravitationale cu ajutorul unei "triangulatii de sateliti". Primii vor fi lansati in 2012.

Raportul Pentagonului: 2012- sfarsitul lumii !

"The Guardian" publica un infiorator raport al Pentagonului care vorbeste despre anul 2012, asociindu-l cu sfarsitul lumii, cand intreaga omenire va ajunge la in moment de cumpana. D-ale vietii, anticipeaza conform datelor cercetatorilor ca timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pamantul va suferi din cauza schimbarilor bruste de clima si milioane de oameni vor muri de foame si razboaie.

Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca „sfarsitul timpului“ va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut, mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani.

Schimbari radicale

Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda.

Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

Ultimul raport ONU considera ca niciodata omenirea n-a avut de infruntat un pericol atat de grav. Potrivit Adevarul, raportul analizeaza situatia in care se afla populatia a 177 de tari. Noul acord urmeaza sa intre in vigoare chiar incepand cu anul 2012, atunci cand Protocolul de la Kyoto va lua sfarsit. Raportul PNUD propune "o abordare in paralel" a problematicii incalzirii globale: pe de o parte, reducerea emisiilor de gaze, iar, pe de alta parte, cooperarea internationala in ceea ce priveste adaptarea la schimbarile de tot felul prin care trece omenirea acum.

Teoriile Sfarsitului Lumii

Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk . Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca “n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012″. Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 “Revenirea la Glorie”.Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumismului si excesul fara precedent al productiei de “obiecte non-necesare vietii decente”, cum le numesc recentele analize ale ONU.

Diverse religii si credinte “asteapta” Sfarsitul Lumii la date ante-calculate cu mari perioade de timp inainte. Iata cateva dintre ele:

Sfarsitul calendarului maya actual - 21 decembrie 2012.

Alinierea generala planetara - 8 septembrie 2040.

Sfarsitul, dupa calendarul musulman - 2076.

Sfarsitul, dupa calendarul evreiesc - 2240.

Cu toate ca nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfarsitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare ca tot mai multe argumente converg spre concluzia ca in acel an ceva cu totul surprinzator si inimaginabil se va petrece cu planeta noastra si implicit cu noi, locuitorii ei. Inainte de a accepta sau respinge aceste argumente, e bine sa le cunoastem. Si bineinteles, sa ne intrebam: suntem oare pregatiti pentru anul 2012 ?!

Mihai Focsa

31 August 2011

Vizualizari: 11943

Voteaza:

2012 - Sfarsitul lumii ?! 0 / 5 din 0 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • Dan Gheorghe Somnea Postat la 2012-12-12 05:25

  Totul este o mistificare. Nu mai credeti in FALSII PROOROCI ce sunt pur si simplu interesati sa inoculeze in capul celor ce colinda prin spatiul web, tot felul de idei de isterizare. Ca va avea loc inversarea polilor magnetici asta va fi! Cand? Dumnezeul atotputernic stie! Ca semn al acestei isterii colective, am eliminat de la resursa detectabila prin google dream vs reality free.fr pagina spre 2012. SARBATORI LINISTITE si PACE! Sa ne ingrijim de SUFLET! Sa il lasam pe Domnul nostru Iisus Hristos sa apara la miez de noapte cand va dori DUMNEZEUL TATAL !

 • Adrian AdrianPostat la 2011-04-05 16:27

  Abureli cu calendarele astea. Ei, conducatorii din umbra ai acestei lumi, vor sa faca tot felul de nazbatii in lume si pun asta pe seama astrelor, naturii si sortii. Minciuni. De fapr ei o sa provoace multe rele in aceasta lume. Ca toata tehnologia si banii acestei lumi sunt folosite prost, dovada ca nu au nici cea mai mica buna intentie in ce ne priveste pe noi masele. Si credeti ca acesti criminali cu sange rece care conduc lumea au vreo intentie de a ne informa corect. Nu. Vor sa creeze confuzie, haos, anarhie ca doar asa va putea Antihristul, Fiara sa fie acceptat de multimi ca fiind mesia. Spre acolo converg toate actiunile lor. De fapt ei nu sunt decat apostolii diavolului pe pamant si semintele anarhiei le raspandesc. Oare e o simpla coincidenta ca odata cu toate aceste evenimente contemporane crestinismul e din ce in ce mai luptat si mai ocarat? E vadit ca traim vremile din urma, o spun asta TOTI marii duhovnici ai ortodoxiei. Personal nu dau 2 bani pe calendarul maya si toate celelalte calendare. Sunt niste prostii si niste inventii omenesti. Sfarsitul lumii e de fapt sfarsitul acestei lumi in forma actuala pe care o vedem si care e scaldata in patimi si pacate. Lumea noua ce va veni va fi bucurie pentru cei alesi care vor primi mila Lui Dumnezeu si groaza pentru cei care au stat impotriva adevarului si binelui in aceasta lume. Precum mucenicii au rabdat multe pt. Hristos si au primit cununa mantuirii de la El asa si noi daca vom rabda in aceste vremuri tulburi si nu ne vom pierde credinta ne vom mantui. Eu sunt pacatos si daca considerati ca am batut campii prin cele ce am scris, va rog sa ma iertati.

 • Dan Gheorghe Somnea Postat la 2010-10-03 23:40

  Sunt administrator de sit ortodox http://dan.somnea.free.fr/CH/ cu voia lui Dumnezeu, a Maicii Domnului si cu acceptul parintelui paroh Stavara. Problema 2012 o puteti analiza privind legaturile filtrate de mine (prof univ pensionar 68 ani) in http://dansomnea.tripod.com/TOUR/Bible_2012.html Pagina fiind adresata si pentru cei de afara, am analizat si celelalte biblii. Sunt orrtodox, botezat intru Numele Domnului. Am ca prenume si Gheorghe! Rog crestineste ca eventualele observatii exclusiv critice nu laudative sa imi fie adresate la dan underscore somnea at yahoo dot com Acest anunt nu este unul publicitar. Evident am filtrat toate blogurile oculte si catastrofice. Sa ne intarim sufletul ! Sa facem doar voia Domnului! Doamne ajuta !

 • Larisa Ioana PocovnicuPostat la 2010-04-09 08:32

  Nu stiu ce sa zic despre anul 2012, dar stim foarte bine ca Iisus Hristos va veni pe pamant cand nimeni nu se va astepta. Doar Dumnezeu stie cand va fi sfarsitul. Noi trebuie sa ne intoarcem la Hristos, sa ne pocaim si sa ne pregatim. Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE