Camionul cu binecuvantari

Camionul cu binecuvantari Mareste imaginea.

Camionul cu binecuvantari

Gandeste-te ca parcheaza in fata casei tale un camion din ala balena, de 20 de tone. Soferul se da jos si iti spune: "Camionul este plin cu binecuvantari de la Dumnezeu pentru tine." Ce fain ar fi sa se intample asta si in realitate. Pai se si intampla in fiecare zi, nu? Doar ca sunt "camioane" invizibile, sau vizibile doar cu ochii spiritului. Si nu contin lucruri care pier, ard sau se invechesc.

Ce ti-ai dori sa fie in "camionul tau cu binecuvantari" ?

Sa fie plin ochi cu ciocolata? Sau cu fripturi? Poate cu blugi rupti in genunchi sau haine "beton"? Sau poate cu televizoare sau calculatoare? Sa se poata uita toata familia, dupa placere.

Daca din camion apare un "gipan" de ultima ora, cu bonuri de benzina pentru 10 ani? Sa consumi cata benzina vrei timp de 10 ani, fara sa faci nici un fel de economie!

Poate ti-ai dori sa fie un pat moale si vreo trei zile in care sa nu te mai sune nici un telefon, sa nu te mai planga nici un copil, sa nu te mai intrebe sotia sau sotul de ce una, de ce alta, iar de sefi, termene, proiecte si salarii sa nu mai vorbim.. doar sa dormi trei zile !

Ce ai vrea sa contina "camionul tau cu binecuvantari" ?

Eventual sa fie inauntru o galeta cu bani, sa poti sa-ti platesti toate ratele la toate bancile astea care parca te sufoca si iti iau aerul si respiratia.

Sau.. unii isi doresc alta sotie, alt sot, alti copii, alti parinti, alte soacre, nurori sau sefi ?

Ce ai vrea sa contina "camionul tau cu binecuvantari" ?

Poate ai vrea sa curga de acolo vreo 20 de prieteni adevarati, care sa iti ramana prieteni si la bine si la rau? Chiar si atunci cand tu te porti execrabil, ei sa fie totusi cu zambetul pe buze si sa te inteleaga. Toata lumea sa te inteleaga "pe tine" !!

Sau poate ti-ai dori sanatate maxima, ca doar "sanatatea-i bogatatea", nu ?

Doamne, te rog trimite-mi si mie un "camionul tau cu binecuvantari", sau macar un microbuz, sau macar pe cineva cu o bicicleta de binecuvantari, sau macar o lingurita de binecuvantari.

Doamne, da-mi o inima multumita si multumitoare, o inima in care sa locuiesti Tu. O inima plina de bunatate, ca fundul oceanului de apele care-l acopar.

"Iti este de ajuns harul Meu, caci puterea Mea se desavarseste in slabiciune." (II Corinteni 12, 9) Doamne iti multumesc ca slabiciunile mele ma duc la desarvarsirea ceruta de Tine. Ce antagonism dumnezeiesc, in slabiciune sunt facut desavarsit. Extraordinar ! "Laudând voi chema pe Domnul si de vrajmasii mei ma voi izbavi." (Psalm 18, 4).

Slava Tie Doamne pentru "camionul tau cu binecuvantari" de "astazi", o inima multumita si multumitoare.

Probabil ca acest eseu prezinta o singura perspectiva. Adica doar a oamenilor care asteapta ceva ce nu au. Tu ce ai adauga? Poate sunt unii care au primit camionul cu chestii si si-au dat seama ca.. mai bine ar fi daca l-ar trimite inapoi.

O inima multumita si multumitoare.

O inima multumita si multumitoare... atat imi este de-ajuns.

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

31 August 2010

Vizualizari: 638

Voteaza:

Camionul cu binecuvantari 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE