Cand viata se traieste prin comparatie

Cand viata se traieste prin comparatie Mareste imaginea.

"Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau",  ne indeamna Dumnezeu. Si ne porunceste acest lucru pentru binele si linistea noastra sufleteasca, stiind ce viata grea e aceea cand zilnic iti doresti ceea ce nu ai si le vezi la aproapele tau.

Traind in lume suntem usor ispititi de bunastarea aproapelui, mai ales daca noua ne lipseste. Casa frumoasa si masina scumpa, mobila de ultima moda si familia fericita a aproapelui ne iau ochii si de multe ori si linistea sufleteasca. Si asta se intampla mai ales cand suntem putin imbisericiti, si ne inchinam zilnic idolului banului, faimei sau mandriei.Cunosc oameni care sunt sanatosi, castiga bine, au o familie frumoasa dar sunt tot nefericiti, pentru ca isi traiesc viata prin comparatie. Cumnata are o familie si niste copii mai destepti decat ai mei, vecinul si-a cumparat o masina scumpa, iar noi avem o rabla, fratele meu castiga de patru ori mai mult decat mine, colegul de la serviciu isi permite sa plece in vacanta in strainatate, pe cand eu nici nu mi-am parasit vreodata orasul etc. etc. Sunt ispite si ganduri cu care ne putem confrunta zilnic, daca ne lasam purtati de valtoarea lumii, uitand cu desavarsire, ca adevarata bogatie nu sta in lucrurile materiale.

Insa Dumnezeu nici de aceasta data nu ne lasa singuri ca sa cadem in deznadejde, ci ne-a oferit si solutia, noua crestinilor: "Nu duceti grija, spunand: ce vom manca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom imbraca? Caci dupa toate acestea se straduiesc paganii; stie doar Tatal vostru Cel ceresc ca aveti nevoie de ele.Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea lui, si toate celelalte vi se vor adauga voua" (Mt. 6, 33). Acum depinde doar de sufletul fiecaruia daca va urma sau nu sfatul.

Liana Adam

.

Despre autor

Liana Adam Liana Adam

Colaborator
5 articole postate
Publica din 02 Octombrie 2013

Pe aceeaşi temă

16 Octombrie 2013

Vizualizari: 753

Voteaza:

Cand viata se traieste prin comparatie 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

viata nemultumirea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE