Ce pot face pentru copiii nascuti morti

Ce pot face pentru copiii nascuti morti Mareste imaginea.

Sunt o femeie ce ar dori să ştie ce poate face pentru copiii ei, născuţi morţi.

Azi-dimineaţă am primit un mesaj care m-a tulburat foarte tare, de la nişte prieteni cărora le-a murit fetiţa cu un sfert de oră înainte de posibila ei naştere. Şi un coleg de-al meu le-a zis că nu poate face nimic pentru copil, pentru că n-are opt zile. Şi am spus: Liniştiţi-vă! Ne calmăm! Şi l-am sunat pe bunul meu coleg şi i-am zis: „Dragul meu, dacă nu vrei să te ajungă blestemele mele popeşti, pune mâna şi du-te şi la femeia aia şi spune-i o rugăciune de întărire. Comportă-te ca un om, nu ca un car cu boi!”

Preotul trebuie să fie camaradul învierilor noastre, nu Gică contra perpetuu. Eu am trecut în câteva rânduri prin astfel de situaţii: cei de la maternitate, medicii, mă rugau să mă duc să zic eu că le-au murit copiii unor mame şi, vă spun cinstit, n-aş mai face-o acum nicicum! Atunci o făceam din colegialitate cu medicii. E foarte greu! E foarte, foarte greu! Hai, cu mamele, cât de cât le mângâi, dar taţii te omoară. Şi de fiecare dată am avut grijă: nu putem să înmormântăm copilul cu tot ceea ce înseamnă slujbă ortodoxă, dar nu ne opreşte nimeni să ne rugăm, băi, oameni buni! Dar ce, Hristos e un tip care stă cu foarfecă la limba noastră? El e iubitor de oameni!

Gândiţi-vă bine: dacă insista Irod, era primul Copil născut şi imediat ucis. Eu, când îi aud pe oamenii ăştia, mi se pare împotriva misiunii preoţeşti să nu fim atenţi la drama oamenilor din jur. A, când e un avort din ăsta care nu-i spontan... Dar nici acolo, oricum nu poţi părăsi femeia. Ce să-i spui? Din nefericire, tot femeia e de vină! Bărbaţii sunt nişte sfinţi, domne! Ei n-au nicio treabă, domne! Dacă e să împărţim vina, prima vină a avortului este a noastră, a preoţilor. Noi suntem principalii oameni care avortăm în Biserică. Nu suntem în stare să creştem pe nimeni, ca să poată creşte pe altcineva.

Parintele Constantin Necula

Veniti si vedeti! Cu Hristos in cetate, Editura Agnos

Cumpara cartea "Veniti si vedeti! Cu Hristos in cetate"

05 Iunie 2018

Vizualizari: 753

Voteaza:

Ce pot face pentru copiii nascuti morti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE