Chemari divine catre copii

Chemari divine catre copii Mareste imaginea.

Copii, "Iar Iisus a zis: Lasati copiii si nu-i opriti sa vina la Mine, ca a unora ca acestia este imparatia cerurilor. Si si-a pus mainile peste ei”. (Matei 19:14-15).

Copii, "Adevar va spun: Cine nu va primi Imparatia lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra in ea. Si luandu-i in brate, i-a binecuvantat, punandu-si mainile peste ei” (Marcu 10:15-16).

Copii, Si Iisus pe cand a fost Copil, ca Om, cand a coborat de la Templu, a venit in Nazaret si a fost supus parintilor Sai. Si ne spune Cronica Sfanta a Evangheliei: "Iisus sporea cu intelepciunea si cu varsta, si cu harul in Dumnezeu si la oameni” (Luca 2:51-52).

Copii, La fel ne spune Biblia ca profetul Samuil, cat a fost copil, "mereu crestea cu varsta si cu dragostea inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor” (I Regi 1:26).

Copii, Dumnezeu din ceruri a dat porunca a 5-a a Decalogului: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie tie bine si sa traiesti ani multi pe pamant” (Iesirea 20:12).

Copii, Si in Noul Testament, Dumnezeu Fiul spune de mai multe ori aceeasi porunca: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta”, "iar cel ce graieste de rau pe tatal sau ori pe mama sa, Moise a spus sa fie pedepsit cu moartea” (Matei 15:4). Iar alta data zice: "Pazeste poruncile... cinsteste pe tatal tau si pe mama ta” (Matei 19:19;. Luca 18:20).

Copii, "Si Domnul Iisus chemand la Sine un copil l-a pus in mijlocul ucenicilor Sai si le-a zis: Adevarat va spun, de nu va veti intoarce si veti fi ca pruncii, nu veti intra intru imparatia cerurilor. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este mai mare in imparatia cerurilor. Si cel ce va primi un copil ca acesta intru numele Meu, pe Mine ma primeste” (Matei 18:2-5).

Copii, Profetul David se minuneaza, spunand: "Doamne, Dumnezeul nostru, cat de minunat este numele Tau in tot pamantul! Ca s-a inaltat slava Ta mai presus de ceruri. Din gura pruncilor si a celor ce sug ai savarsit lauda pentru vrajmasii Tai, ca sa amuteasca pe vrajmasi si pe razbunatori” (Psalm 8:1-2).

Copii, Cu totii ne amintim de strigatele de Osana, ale copiilor, cand in mare glorie Iisus a intrat, la Florii, in Ierusalim... "Si vazand arhiereii si carturarii lucruri minunate pe care le-a facut si copii care strigau in templu si ziceau: Osana Fiul lui David, s-au maniat. Si I-au zis: Tu auzi ce zic acestia? Iar Iisus le-a zis: Da. Oare niciodata n-ati citit ca din gura pruncilor si a celor ce sug Ti-ai pregatit lauda?” Si iarasi cu totii auzim glasul colindelor pe care copiii le zic si le canta la Nasterea Domnului, care amutesc pe vrajmasii atei ai zilelor noastre!

Copii, Si in rugaciunea Domnului Iisus, catre Tatal ceresc, spune: "Multumescu-Ti Doamne al Cerului si al pamantului, ca ai ascuns aceasta de cei intelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor” (Matei 11:25). "Caci aratarea cuvintelor Tale lumineaza si inteleptestc pe prunci” (Psalm 118:130).

Copii, Iata ce Sfantul Apostol Pavel va indeamna, ca mereu, prin ani si veacuri: "Copii, ascultati intru Domnul de parintii vostri, caci asa este drept. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta; aceasta este cea dintai porunca urmata de fagaduinta, ca sa-ti fie tie bine si sa traiesti ani multi pe pamant” (Efeseni 6:1-3).

Copii, Iar in Epistola catre Coloseni, spune: "Copiilor intru toate ascultati pe parintii vostri, caci aceasta este bineplacut Domnului” (3:20).

Copii, Aceasta este intelepciunea cea de sus, e curata apoi pasnica, ingaduitoare, ascultatoare, plina de mila si de roade bune, nepatimitoare, nefatarnica (Iacob 3:17).

Copii, Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, va spune: "Va scriu voua, copiilor, fiindca iertate v-au fost pacatele pentru numele Lui... Va scriu voua, tinerilor, pentru ca ati biruit pe cel viclean. V-am scris, copiilor, pentru ca ati cunoscut pe Tatal... Scris-am voua, tinerilor, pentru ca sunteti tari si cuvantul lui Dumnezeu ramane intru voi si ati biruit pe cel viclean... Acum, copiii mei ramaneti intru Dumnezeu, ca sa avem indrazneala cand se va arata si sa nu ne rusinam de El, la venirea Lui” (I Ioan 2:12-28).

Fr. Dr. VASILE VASILACHI Arhimandrit Mitrofor

(text oferit de doamna Ileana Nace din Boston, publicat in Calendarul Credinta, S.U.A.,1998)

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 1663

Voteaza:

Chemari divine catre copii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE