De-ale copilariei

De-ale copilariei Mareste imaginea.

Astăzi mi-am amintit de copilăria băiatului meu şi pentru prima dată nu m-am rugat Iui Dumnezeu în psalmi şi rugăciuni începătoare ci în lacrimi scurse pe imaginea inocenţei şi-a bucuriei de a fi copil. Am plâns la vederea primului trandafir dăruit de băiat la grădiniţă..., pentru primul ineluş dăruit colegei de băncuţă şi pentru prima cerere în căsătorie tot de pe vremea grădiniţei.

Am găsit o poză cu aniversarea de Ia 7 ani când, pentru prima dată, o fată I-a pupat şi el a roşit... când sufletul lui a început să zboare sus de tot, până în azur şi întorcându-se a început a cânta asemeni cutiuţei muzicale pe care o prinţesă se rotea uşor-uşor. L-am văzut la 10 ani, mirosind a alb şi a stele, departe de doruri neînţelese şi de frământări neştiute... Astăzi băiatul meu poartă barbă şi uneori are ochii trişti şi plânge. Şi eu mă fac că nu văd, şi-l întreb dacă e răcit, apoi fug de el ca să pot plânge odată cu el... în colţul camerei sale e o chitară şi pe birou un calculator... au dispărut ca prin farmec şi trandafirul şi inelul şi desenele copilăriei...

Aş vrea să mă mai bucur odată cu tine, Andrei, dar nu mai pot şi nu-mi rămâne decât să te acopăr cu zorii dimineţii şi să pun inima mea drept scut înairs tea ni mii tale. Şi să înţeleg deodată cum copilăria nu o vârsta ci intensitatea trăirilor... Lacrima scursă pe fotografia ta şopteşte întrebător către mine: „te bucuri tu că am crescut?” Ce pot să mai spun? „Mă bucur, Doamne, ajută nebucuriei mele!”.

Inutil să-ţi amintesc cât de „demult ” te iubesc.

Lenuta Neacsu

Fragment din cartea "Cea mai frumoasa poveste de iubire', Editura Babel

Cumpara cartea "Cea mai frumoasa poveste de iubire"


 

Pe aceeaşi temă

12 Iunie 2019

Vizualizari: 101

Voteaza:

De-ale copilariei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

copilaria

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE