Din dragoste si cu milostivire

Din dragoste si cu milostivire Mareste imaginea.

Preacuviosul Părinte Stareț Valerian, fostul actor Dragoş Pâslaru, s-a așezat, de curând, la un Schit de călugări din judeţul Vâlcea, unde are nevoie de ajutor pentru restaurarea lăcaşului de cult. Dragoş Pâslaru a luat decizia de a renunţa la scenă, optând pentru viaţa monahală. În 2016, la 65 de ani, a fost hirotonit preot, după mulţi ani de nevoinţă la Mănăstirea Pătrunsa şi în peşterile ascunse ale Builei – Vânturariţei. În prezent, Părintele Valerian încearcă să restaureze o biserică şi să întemeieze o mănăstire, iar pentru aceasta are nevoie de ajutor. Biserica de zid cu turlă Buna Vestire – Sfântul Ioan Botezătorul, ctitorie a preotului Constantin şi a lui Iftenie, fiind declarată monument istoric, nu poate fi restaurată fără autorizaţie de construcţie şi cu aviz de la Ministerul Culturii.

Biserica este micuţă, construită pe la 1800, dar e foarte frumoasă şi poate fi salvată. Ea se află în cătunul Ţănculeşti, care ţine de satul Vătăşeşti, com. Goleşti, din jud. Vâlcea. Din satul Vătăşeşti se face un drum forestier (de pământ) de aprox. 3 km. Dacă plouă, drumul devine greu practicabil, ultima jumătate trebuind parcursă pe jos (se formează şleauri adânci în noroi, care nu pot fi trecute decât cu o maşină mare sau tractor). Părintele Valerian locuieşte acolo, într-o baracă improvizată lângă biserică. Deocamdată nu sunt chilii. În cătun mai locuiesc doar patru familii, acest loc fiind practic izolat faţă de sat. Concret, deşi părintele nu a cerut ajutor, există propunerea de a fi ajutat cu bani şi ceva alimente. Pe lângă cei care vor să doneze, se încearcă constituirea unei echipe, după modelul Voluntari în Apuseni, care să parcurgă pe jos, cu rucsacul în spate, drumul inaccesibil spre acest loc, spre a duce acolo cele necesare.

Donaţii în RON (lei) puteți trimite în Cont RO 83 BRDE 390 SV 562 080 73900, titular cont Mănăstirea Sfântul Mucenic Filimon.

Doamne, ajută!

Ștefan Popa

Despre autor

Stefan Popa Stefan Popa

Senior editor
508 articole postate
Publica din 28 Septembrie 2012

17 Noiembrie 2020

Vizualizari: 880

Voteaza:

Din dragoste si cu milostivire 5.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea filimon

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE