Emotiile negative si vindecarea lor

Emotiile negative si vindecarea lor Mareste imaginea.

Oamenii inca mai cred, ca atunci cand Biblia iti spune sa nu urasti si sa nu te manii, nu este decat un "sfat teoretic". Biblia nu este teoretica. Este cea mai importanta carte plina de intelepciune pe care o posedam.

Ea cuprinde o multime de sfaturi practice despre viata si sanatate. Medicii moderni ne spun ca mania, resentimentul si vinovatia te imbolnavesc, ceea ce dovedeste, inca o data, ca cea mai actuala carte pe tema bunastarii personale este Sfanta Biblie, neglijata de multi, sau considerata a fi doar o carte pur religioasa si cu siguranta una care nu este practica.

Descoperim in Biblie nu doar ceea ce este in neregula cu noi, ci aflam, totodata, remediul necesar pentru a corecta dezechilibrul respectiv. Medicii atrag atentia asupra "racelilor emotionale" suferite de copiii care nu se simt in siguranta. Multe cazuri de raceli cronice apar la copiii din familii dezmembrate.  

Un copil mai in varsta are adesea o infectie respiratorie recurenta, atunci cand in familia respectiva se naste un copil nou, deoarece se simte neglijat si este gelos. De vreme ce iritarea, ura, furia si resentimentul au un efect atat de puternic in provocarea unei stari proaste de sanatate, car este antidotul?

In mod evident, umplerea mintii cu bunavointa, iertare, credinta, dragoste si calm imperturbabil. Si cum poate fi facut acest lucru? Iata cateva sugestii care au fost utilizate cu succes in contracararea maniei.

Aplicarea acestora poate produce sentimente de bunastare. Nu uita ca mania e o emotie, iar o emotie, este intotdeauna calda, chiar fierbinte. Deci pentru a reduce emotia, aceasta trebuie racita.

Cand o persoana se infurie, pumnii tind da se inclesteze, muschii se tensioneaza( esti pregatit pentru lupta, adrenalina circula prin corp). Ca urmare, opune in mod deliberat o atitudine calma si rece. Aseaza-te confortabil intr-un scaun, sau daca este posibil, intinde-te. Este foarte greu sa te infurii cand stai culcat. Spune-ti cu glas tare: "Nu fii necumpanit." Invoca in minte imaginea lui Hristos. Una din cele mai bune tehnici pentru potolirea maniei este rugaciunea domneasca, spusa de aproximativ zece ori .Fa din fiecare iritare separata un subiect special de rugaciune. Antreneaza-te in asa fel, incat, de fiecare data cand simti un val de manie, sa iti spui: "Chiar merit daunele emotionale provocate de manie?"

Cand iti sunt lezate sentimentele, nu iti plange de mila, plin de ganduri de razbunare. Spune imediat o rugaciune de dragoste si iertare. Curata-ti mintea de suferinta. Mergi la cineva in care ai incredere si confeseaza-te. Incepe pur si simplu sa te rogi pentru persoana care ti-a ranit sentimentele. Continua sa faci acest lucru pana cand simti ca pizma se risipeste. Uneori trebuie sa te rogi o perioada destul de lunga pana obtii acel rezultat.

Rosteste urmatoarea rugaciune: "Fie ca iubirea lui Hristos sa imi umple inima."

Roaga-te in mod sincer si vei obtine alinarea. Adopta sfatul lui Hristos de a ierta de de saptezeci de ori cate sapte. In cele din urma, acest impuls salbatic, primitiv, poate fi imblanzit doar permitandu-i lui H ristos sa preia controlul. Prin urmare incheie aceasta lectie spunandu-i Mantuitorului: "Asa cum tu poti sa convertesti caracterul moral al cuiva, la fel te rog si eu sa-mi transformi nervii. Adu-mi temperamentul sub controlul Tau. Adu-mi pacea Ta vindecatoare in suflet."

Atunci cand Noul Testament spune "Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru" (Luca 17, 21), el ne informeaza ca Dumnezeu, Creatorul nostru, a pus in mintea si personalitatea noastra toate puterile si abilitatile potentiale de care avem nevoie pentru o existenta costructiva.

Vizireanu Fulvia

Despre autor

felicis Felicis felicis Felicis

Colaborator
30 articole postate
Publica din 29 Iulie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 4867

Voteaza:

Emotiile negative si vindecarea lor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE