Harul Meu iti este de ajuns

Harul Meu iti este de ajuns Mareste imaginea.

"Iti este de ajuns harul Meu, caci puterea Mea se desavarseste in slabiciune." (2 Corinteni 12, 9)

Doar Dumnezeul nostru putea spune asa ceva. El este Dumnezeul celor slabi, neputinciosi, care nu se bazeaza pe intelepciunea lor, pe banii sau pe abilitatile lor. Noi ne bazam complet, total, absolut, doar pe Dumnezeul nostru, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos.

Un prieten din Anglia imi spunea cu putin timp in urma ca fiica lor de 2 ani si 10 luni a fost diagnosticata cu cancer renal si i-a fost scos un rinichi, iar acum face Radioterapie si urmeaza Chimioterapie. La 2 ani si 10 luni ! Imi spunea ca nu este departe tare de Valea Plangerii si simte ca un val cheama un alt val si un necaz alt necaz.

M-a sunat altcineva din penitenciar - de peste 20 de ani este inchis, de fiecare data pentru mici furtisaguri. A crescut intr-o familie groaznica si si-a facut din penitenciar familie.

In noaptea de colinda un sot tanar de 27 de ani moare in pat langa sotia lui.

Iar Dumnezeu spune: "Iti este de ajuns harul Meu, caci puterea Mea se desavarseste in slabiciune."

Si asteapta sa credem asta, sa ne incredem in El, si sa acceptam harul Lui, care ne este de ajuns, chiar daca nu pricepem !

Toti marii oameni din Biblie au ceva in comun, si anume: toti, dar absolut toti, au trecut prin... zdrobire !

Toti au fost zdrobiti: Moise, David, Daniel, Ieremia, Isaia, Petru, Pavel, etc. Inclusiv Mantuitorul Iisus Hristos a fost zdrobit, doar ca El a fost "strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mantuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat". (Isaia 53, 5)

Exista un motiv pentru care puterea lui Dumnezeu este facuta desavarsita DOAR in slabiciune, dar cu siguranta ca Harul Lui ne este de ajuns.

Se spune despre Michelangelo ca era intr-o zi impreuna cu un prieten pe o strada plina de balti. La un moment dat Michelangelo spune: "Ai grija, nu calca acolo! In balta aceea este un inger!", dar prietenul sau nu vedea nici un inger. Michelangelo s-a aplecat si a scos din balta o piatra. Era o bucata de marmura alba, plina de noroi, pe care Michelangelo a dus-o in atelierul lui, a spalat-o de murdarie si de noroi, apoi din marmura aceea a sculptat un inger.

"Iti este de ajuns harul Meu, caci puterea Mea se desavarseste in slabiciune."

Chiar daca nu inteleg de ce e asa, cred din toata inima ca... stie El.

"Greu apasat, privesc adesea
Calvarul, crucea si pe Miel,
De ce sunt lacrimi fara vina,
Eu nu-nteleg, dar stie El!" (V.Popovici)

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

06 Septembrie 2010

Vizualizari: 818

Voteaza:

Harul Meu iti este de ajuns 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE