Iisuse, de unde iau bani sa-mi platesc datoriile ?

Iisuse, de unde iau bani sa-mi platesc datoriile ? Mareste imaginea.

Iisuse, de unde iau bani sa-mi platesc datoriile ?

Locul de munca, chiria, ipoteca si rata la banca.

Cineva a scris intr-o zi pe Internet: "Iisuse, de unde iau bani sa-mi platesc datoriile?" Google l-a trimis si spre blogul meu, dar nu stiu daca cel care a pus aceasta intrebare a gasit vreun raspuns multumitor. Oamenii se tem ca nu vor mai avea loc de munca, si atunci nu mai au cu ce sa-si plateasca chiria, ipoteca sau rata la banca. Se tem de somaj, de ziua de maine, de vesti rele. Merg dimineata la servici cu gandul: "Oare azi ma da in somaj?"

Si in felul acesta dimineata se intuneca, chiar daca este soare afara, viata devine trista si deprimanta, chiar daca (deocamdata) nu suntem someri si nu am ajuns in incapacitate de plata, iar bucuria dispare, fara sa fi primit un diagnostic... cutremurator. Daca sunt si somer sau nu mai am bani pentru datoriile curente, sau am primit acel diagnostic... cutremurator, cu atat mai grav...

Nu stiu ce solutii exista, decat sa ma prabusesc pe genunchi inaintea lui Dumnezeu, sa-mi vars inima inaintea Lui si sa caut cu toata puterea voia lui Dumnezeu pentru viata mea. O posibila solutie practica ar fi SA DAU ALTORA, MAI NECAJITI, DIN CEEA CE AM.  Chiar in aceste vremuri de stramtorare, SA DAU ALTORA din ceea ce am.

Atunci nu ma mai concentrez egoist spre mine insumi, ci ma uit cu altruism, dragoste si daruire spre altii. Si asta imi aduce vindecare mentala, ma elibereaza partial de presiunea psihica.

O alta solutie, SA MA BUCUR IN HRISTOS. Chiar asa! Sa cant de bucurie si sa ma bucur in Domnul din toata inima. Poate lumea va spune ca sunt nebun, dar Bucuria Domnului aduce racorire oaselor mele si imi lumineaza si invioreaza sufletul si mintea.

“Iar mie a ma lipi de Dumnezeu bine este, a pune in Domnul nadejdea mea, ca sa vestesc toate laudele Tale. [...] Da-ne nouă ajutor, ca sa iesim din necaz, ca desarta este izbavirea cea de la oameni. [...] Iubi-Te-voi Doamne [...] . Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu, [...] Laudand voi chema pe Domnul si de vrajmasii mei ma voi izbavi.  Cuprinsu-m-au durerile mortii si raurile faradelegii m-au tulburat. Durerile iadului m-au inconjurat; intampinatu-m-au laturile mortii. Si cand ma necajeau am chemat pe Domnul si catre Dumnezeul meu am strigat. Auzit-a din locasul Lui cel sfant glasul meu si strigarea mea, inaintea Lui, va intra in urechile Lui. [...]  Trimis-a din inaltime si m-a luat, ridicatu-m-a din ape multe." Psalmi 18

Iar la intrebarea celui/celei de pe Internet: "Iisuse, de unde iau bani sa-mi platesc datoriile?", habar n-am ce sa raspund.

Dar macar stiu ca ma bucur in Domnul, inima mea se bucura in Dumnezeul mantuirii mele.

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

27 Aprilie 2010

Vizualizari: 4532

Voteaza:

Iisuse, de unde iau bani sa-mi platesc datoriile ? 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • andriesei florentinaPostat la 2010-07-01 15:47

    BUNA SEARA!M-a miscat acest mesaj.intr-adevar,in aceste imprejurari trebuie sa avem nadejde si rabdare.Mie mi-au scazut tasele de pe data de trei a acestei luni si cu toate aceste dari la stat ,acusi o luna se face dar nu cartesc.Sunt destul de calma chiar daca telefonul suna intr-una sa ma avertizeze ca sunt cu debite,am incredere in BUNUL DUMNEZEU CA MA VA AJUTA SI DE DATA ACEASTA.Deatatea ori am simtit ajutorul sau si mina lui intinsa,mina lui parinteasca incat nu pot deznadajdui.Stiti, am invatat sa nu spun lui DUMNEZEU problemele mele ci spun problemelor mele cat de mare este DUMNEZEU.Mila DOMNULUI sa vina peste noi toti cu a sa lumina si al SAU HAR.

  • Aurelia HanesPostat la 2010-05-07 14:18

    De foarte multe ori m-am intrebat si eu :de unde voi plati facturile?De fiecare data raspunsul a fost:Dumnezeu ma va ajuta.Si intradevar de fiecare data am fost salvata de Tatal nostru pentru ca am credinta si speranta doar in El.Nu se afla nicaieri un ajutor mai sigur si inima mea este plina de bunatatea Lui.Ma voi ruga si pentru toti cei care sunt in adevarata credinta si putere sa ii ajute si sa ii salveze din situatiile lor. Aurelia Hanes

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE