Minunea Sfantului Nectarie

Minunea Sfantului Nectarie Mareste imaginea.

Dumnezeu, daca ai credinta se uita in inima ta, iar prin Sfintii mijlocitori infaptuieste minuni. Si despre minunile Sfantului Nectarie, care pe mine m-a ajutat in mod direct... va voi trimite o carte care se va publica pe tema aceasta despre cum m-a ajutat, si care va aparea cat de curant.Curaj!

Sa cautati desavarsirea sufletului. Doresc sa va intariti atat de mult in virtute, incat sa puteti spune si simti: „Nu eu traiesc, ci Hristos traieste in mine.” (...) Doamne Dumnezeule, cat de multe poate cuprinde acest cuvant iubirea... Si imi aduc aminte cat de multe intamplari cu oameni mi-au descoperit ca Dumnezeu ne-a iubit El pe noi, mai intai sa Il iubim noi pe El.

Stiu ca de atatea ori si eu L-am rastignit pe Iisus Hristos cu gandurile mele, cu faptele mele... si El a fost bun, milostitiv si iertator cu mine, m-a luat in brate ca pe un prunc nevinovat, m-a hranit cu dragostea Sa nespusa si m-a cercetat in necazurile mele. De la aproapele este viata si moartea. Ca de vom dobandi pe fratele, pe Hristos dobandim; iar de vom sminti pe fratele, lui Hristos gresim.

Rugaciunea este intalnirea noastra cu Dumnezeu, este datoria noastra sa Ii multumim si sa Ii dam slava pentru tot ce face pentru noi, ca altfel nu suntem nimic, este cea mai puternica arma in lupta noastra cu diavolul si in necazurile si in ispitele noastre.

Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne invata sa iertam celor care ne gresesc noua: „Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.”

Deci sa iertam, ca si Dumnezeu sa ne ierte noua greselile. Asta-i viata, lupta duhovniceasca, rugaciune multa. Si ai sa vezi ca atunci cand stai la rugaciune mai tare iti zboara mintea la tot felul de griji, datorii, probleme, la cutare si cutare ce rau ti-a facut, cum te-a jignit. Diavolul ne sileste pe noi sa ne traga de la rugaciune, vrand sa lucreze si in noi ceea ce a patimit el.

Tu asa sa zici in tot timpul, pe strada, la metrou, in tramvai, cand vorbesti cu cineva, cand altul te cearta, cand dormi, cand mananci, cand lucrezi, tot timpul: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Miluieste-ma si ma Mantuieste pe mine pacatosul si robul tau.Iisuse, Ajuta-mi.”

Si tu cand vrei sa te rogi acasa, aprinde candela la icoane, acolo-i si ingerul pazitor al casei si Lumina si incepe cu Tatal Nostru, apoi sa multumessti lui Dumnezeu pentru tot, pentru binefacatori si raufacatori si lasa-te in voia lui Dumnezeu:

„Tu insa cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui Tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati tie.” (Matei, cap. 6-6)

Nu incepe cu filozofii, ca la Dumnezeu nu merge cu viclesuguri sau sa cerem nu stiu ce case, sau masini, am auzit si din astea, El ne cerceteaza si sufletele si gandurile si mintea noastra.La Dumnezeu nu poti lucra cu jumatate de norma, ori esti cu Hristos , ori nu.

Asa ar trebui sa ne rugam in tot ceasul, si mai ales sa ne cerceteze Dumnezeu mintea si gandurile noastre.

Acolo sunt cele mai grele pacate, din minte se coboare si gandurile ucigatoare, pizma, ura, rautatea, viclenia, preacurvia si multe alte pacate, din mintea noastra. Si la Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa ne rugam, mare mijlocitoare pentru noi oamenii la Dumnezeu si la toti Sfintii, grabnici ajutatori.

Dar ce stiu eu, om netrebnic si pacatos, ca eu sunt cel mai pacatos om de pe pamant, atat de multe pacate am ca Dumnezeu m-a lasat pe pamant. Si dupa ce spui Tatal Nostru, spui asa ca o lista intreaga zilnic, tot timpul sa te rogi pentru ceilalti oameni: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Miluieste-i si Mantuieste-i pe ei, pacatosii si robii tai.”

Si mai intai il pomenesc pe preotul meu duhovnic, apoi maici si preoti cu nume si toti preotii din lumea aceasta cu enoriasii lor cu tot.Apoi, nasii de botez, care sunt parintii spirituali, apoi parintii naturali, si socrii dupa caz.Apoi imi pomenesc copilul, apoi eu, sotul dupa caz.

Apoi pe cei apropiati care ii sti in nevoi si ultima oara pe toti binefacatorii si raufacatorii, pentru toti copiii din lumea aceasta si pentru toti oamenii din lumea aceasta.

Si pentru toti ma rog la fel, pentru sanatate, smerenie, intelepciune, ca Sfantul Nectarie sa le tamaduiasca bolile trupesti si sufletesti, ca PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu sa-I miluiasca pe toti si ca bunul Dumnezeu sa le cerceteze mintea si gandurile la toti.

Omul are tot felul de lucrari, e din ce in ce mai ocupat, nu mai stie ce functii sa mai ia, sa fie mai realizat, nu stiu ce casa, ce masina... dar lucrarea cea mai desavarsita este ca inima sa ia aminte la Dumnezeu tot timpul.

Ca mintea omului nu poate singura, nu are putere, incep gandurile sa-i umble prin ea, sa-i tulbure linistea si apoi sa coboare in inima si in suflet sa o nimiceasca, dar daca alearga la Dumnezeu are scapare.

Gandurile nu se curata decat prin rugciune.

Aceasta e rugaciunea si toate le rezolva si in toate ai scapare prin rugaciune.

Dar ce spun eu, cel mai pacatos om de pe pamant...astea toate ne invata Dumnezeu si PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu si toti Sfintii Parinti. Insa veti vedea ca Dumnezeu e mare si dragostea Lui pentru noi nu are multumire din partea noastra si ca acesta lucreaza zi de zi prin fapte,ispite, caci altfel nu ne-am putea mantui, prin lucruri si oameni.

Dumnezeu nu vine sa bata la usa noastra asa fizic cum o percepem noi, ci El bate la poarta inimii, la sufletul nostru.Iar noi oamenii putem sa ii raspundem sau nu.

„Sfinte Nectarie, Tamaduieste-mi si mie bolile trupesti si sufletesti.Tamaduieste bolile trupesti si sufletesti ale tuturor oamenilor din lumea aceasta. Ai grija de toti copii din lumea aceasta, asa cum ai grija de copilul meu si de bolile oamenilor asa cum ai grija de mine.”

Sfantul Nectarie a fost mijlocitorul meu la Dumnezeu, ca m- a ajutat, m-a sprijinit si a facut minuni pentru mine. Stiu, nici oamenii nu cred in minuni, pentru ca o minune sa se intample, trebuie sa crezi in ea, sa ai credinta din tot sufletul in Dumnezeu, sa il iubesti cu toata fiinta ta, din tot sufletul tau. Iar oricine va citi aceste randuri, sa-i fie de invatatura si de mare folos duhovnicesc, si sa creada, exista minuni!

Sfantul Nectarie face minuni !

Cea mai mare putere si slava este pentru Dumnezeu!

Ca noi oamenii suntem in viata aceasta atat de scurta si de trecatoare, suntem in aceasta lume pentru ca Dumnezeu ne iubeste pe toti oamenii la fel, indiferent cat de saraci, bogati suntem, in fata Lui suntem egali.

Si ca pentru Dumnezeu intoarcearea unui om din pacate este o bucurie, iar El din marea Lui dragoste se milostiveste asupra noastra. Si eu pot astazi sa fiu din mila lui Dumnezeu, iar maine nu...toate acestea sunt de la Dumnezeu si spre slava Lui. Milostiv fi mie pacatoasa. Faca-se voia Ta Doamne in viata mea. Amin.

Marusiana

Despre autor

Marusiana Toderas Marusiana Toderas

Colaborator
1 articole postate
Publica din 22 Aprilie 2010

27 Aprilie 2010

Vizualizari: 6010

Voteaza:

Minunea Sfantului Nectarie 0 / 5 din 0 voturi. 11 review utilizatori.

Comentarii (11)

  • Izabela RaceanuPostat la 2012-01-27 12:45

    Buna ziua, As dori, daca se poate, prin intermediul site-ului dvs.,sa iau legatura cu Adina Ardelean, una din persoanele care a prezentat un comentariu la acest articol. Stiu ca a trecut ceva timp de la postarea sa dar si eu trec prin ce a trecut ea atunci si as vrea sa corespondez cu ea, daca doreste, bineinteles, referitor la aceasta suferinta. Multumesc din suflet.

  • diana diaconuPostat la 2011-10-10 11:29

    buna ziua,as vrea si eu sa va spun ce minuni a facut SFANTUL IERARH NECTARIE pt mine si pt familia mea.anul trecut in iarna sotul a ramas fara servici si eram disperati ca nu aveam bani si mai aveam si multe ,multe datorii.am citit acatistul si paraclisul ,il ascultam si noaptea si ne rugam cu lacrimi fierbinti sa ne ajute.in primavara prin martie am vb cu o prietena si a zis ca seful avea nevoie de oameni(in italia)si am plecat,am inceput sa lucram,sa luam bani si dupa jumate de an am venit acasa si cu ajutorul SFANTULUI NECTARIE,AL MAICII DOMNULUI SI A LUI DUMNEZEU SI AL TUTUROR SFINTILOR am reusit sa ne platim toate datoriile si am facut un pas ff important ne-am casatorit religios.multumim SFANTULI NECTARIE si tuturor sfintilor.

  • Magda MagdaPostat la 2011-09-09 15:48

    Ce usurare, aceea de a sti ca, oricat ne-am zbate,viata noastra e in mainile Lui. O ce liniste, aceea de a sti ca Sfintii ne asculta! Si enorm de multa bucurie, aceea de a crede... acestea mi-au fost aduse de incercarile prin care-am trecut. "Povestea", legata de Sf. Nectarie,incepe asa: mergeam de mult la "Radu-Voda" si ma rugam...dar nu si pentru sanatate. Ma gandeam chiar ce rost are sanatatea cat timp ai durere, ai necazuri din care nu poti iesi? Chiar in timp ce scriam un acatist ma intrebam asta, in timp ce aruncam o privire la oamenii care isi plangeau, la moastele Sfantului, pierderea sanatatii. Ei erau macar oameni normali la cap. Cred ca din acea zi am inceput sa ma imbolnavesc, mai rau decat mi-am dorit (...)sau chiar inchipuit.O boala autoimuna, nu insa ucigasa ci care restrange destul posibilitatile.Nu i-am cerut nici atunci Sfantului vindecare pentru ca socoteam boala ceva in masura sa mai atenueze, sa mai curete pacatele grave ale trupului si sufletului, un pret mic...comparativ cu relele facute. In schimb, am inceput sa-i inteleg pe cei care sufera ...nu numai psihic. Incepusem insa sa incerc macar sa ma "intorc la Hristos", sa nu mai fac vreun pacat mare. Ceva insa poate lipsea...sacrificiul, jertfa (fara de care s-ar putea sa traim degeaba). Incepusem sa prind sensul, nu vedeam insa clar drumul... Si atunci... intr-o buna zi a aparut ceva care a zguduit tot: am aflat ca, atat eu cat si tata suntem banuiti de cancer. Dupa saptamani de jale, de cosmaruri, de ganduri rele, ma trezeam noaptea si ma intrebam de ce? de ce n-am putere sa inteleg si sa accept? de ce nu am credinta sa le duc pe toate? de ce nu am facut nimic toata viata, de ce nu mai am putin TIMP? .... Dar Sfantul Nectarie, Sfintii de La Aiud, Maica Domnului m-au auzit....si au mijlocit sa mai am zile ...sa ma pocaiesc.....//Si ca atat tata cat si eu sa fim feriti de acest diagnostic, care , in cazul nostru, ar fi fost ucigas Dupa acestea dupa numai 2 saptamani de linistire, in urma unor analize de rutina am fost depistata purtatoare de virus hepatita varianta cea mai rea posibil cronica B. Asta insemna ca scapasem de ceva mortal ptr a d a de ceva letal... sau asa ceva. Si au inceput iar vaietele dar si rugaciunile disperate. Nu aveam nici alinare omeneasca (aveau sa ma ingroape batranii parinti, cum vor supravietui??)nici dumnezeiasca (nici o speranta de mantuire; nici o fapta de sacrificiu). Iar cand dupa cateva zile, inainte de a muri de inima rea probabil, a venit rezultatul final de la Matei Bals care infirma pe cel de la Medsana si prin care se dovedea ca ficatul e f sanatos, desi nu ma asteptam, totusi nu m-am mai mirat> Simtisem ca Sfantul Nectarie e prea bun, ca toti Sfintii, si grabnic ajutator. , ca i-a fost mila de neputinta. ptr ca Dumnezeu da doar cat poti duce! Mi-am strigat neputinta Sfantului...iar El a ascultat.... Dragii mei. Cum i-a ajutat unei femei inconsecvente, egoiste, lenese si pacatoase sunt sigura ca va va ajuta si voua! Va va da alinare si tot ce este de folos! "Ce ne trebuie pentru mantuire?" Parintele Arsenie "Timp. Putin timp, petrecut bine" Multumesc Doamne, Maicii Domnului,multumesc Sfinte Nectarie, tuturor Sfintilor! Sa va ajute pe toti, sa va aduca alinare, sanatate, mantuire si bucurie! Doamne ajuta!

  • Daniela ColtaPostat la 2011-06-03 12:47

    Acum trei ani am fost la o biserica cu mult har la care slujeste un preot deosebit ,sat Reviga,Ialomita.Mi-a dat sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie ,pe langa alte acastiste ale altor Sfinti pe care le-am cumparat de la magazinul bisericii.Dar Acatistul Sfantului Nectarie nu il mai aveau.Asa au trecut 3 ani de cand mi-am adus aminte ca nu l-am gasit si cum acum avem un necaz mare in famile(fratele meu de 37 ani este grav bolnav cu inima si avc)m-am gandit sa-l caut pe net.Am listat Acatistul ,am citit viata si minunile si la cateva zile am fost si la manastirea Radu Voda din Bucuresti de unde am luat si mir.Cand am sarutat Sfintele Moaste am simtit o caldura care mi-a inundat tot corpul.E asa de frumos la manastire,parca esti intr-o alta tara,flori peste tot si mai ales o liniste care te cuprinde.Am plecat acasa foarte linistita si increzatoare ca Sfantul Nectarie o sa ne ajute pe noi toti cei ce alergam la el.Acum citesc Acatistul si cred ca Dumnezeu ne va ajuta prin Mijlocitorul Sau, Sfantul Nectarie pe care il simt foarte aproape de sufletul meu.Iarta-ne Doamne si ajuta noua pacatosii sa deschidem ochii mintii si ai sufletului,caci tu esti Viata,Lumina si Adevarul.

  • roxana popescuPostat la 2010-08-31 14:12

    Vreau sa adaug faptul ca sunt din Suceava, iar schitul la care am fost se numeste Sihastria Putnei, este un mic colt de rai, langa manastirea Putna. Acolo se afla intr-o racla, impreuna cu multe alte moaste, o bucatica din braul Sf. Nectarie. Sper sa va fie de ajutor informatia. Dumenzeu ajuta pe toti cei care se intorc spre el, oricat de pacatosi ar fi.

  • roxana popescuPostat la 2010-08-31 14:09

    Am citit al doilea acatist al Sfantului Nectarie de cateva ori, am mers la un schit in zona in care locuiesc unde era o particica din moastele Sfantului, am pus un acatist acolo si la o saptamana sau doua ma aflat ca sunt insarcinata. Vestea aceasta venea dupa aproape jumatate de an de incercari nereusite, cu monitorizarea ovulatiei si niste tratamente. Acum mai am 3 luni pana nasc un baietel perfect dezvoltat pana acum, sarcina a decurs excelent, dar sunt nemultumita de mine ca nu am reusit sa multumesc atat cat ar fi trebuit lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat pana acum. Numai El, prin rugaciunile Maicii Sale si ale Sfantului Nectarie mi-a dat atatea bucurii si impliniri pana acum.

  • Iancu MariaPostat la 2010-07-01 14:24

    O sa povestec o particica din viata mea petrecut pe aceste pamant.Primul necaz l-am intampinat la varsta de 14ani cand fratele meu a fost operat pe creier pentru extirparea unei tumore care a fost cancerigena si la trecut la cele vesnice.Atunci majoritatea timpului il petreceam ruganduma si mergand foarte des la Biserica.Acum dupa 8 ani de la moartea fratelui Dumnezeu ne-a aratat ca nu trebuie sa ne indepartam niciodata de langa el si sa mergem mereu in voia Lui.Acum 2luni am mers cu mama mea la o clinica ca se simtea foarte rau si in urma consultatie am primit o veste fulgeratoare si din nou strigatoare catre Cel de Sus finca era suspecta de cancer de colon iar biopsia trebuia sa ne confirme sau sa ne infirme acest lucru.De atunci m-am rugat la Sfantul Nectarie care are moastele la Manastirea Radu - Voda unde vara trecuta am mers sa ma rog fara sa stiu ce minuni poate face acest Sfant.Dupa 2 saptamani am primit rezultatul iar polipul gasit pe colon a fost de natura canceroasa iar starea mamei mele a inceput sa se amelioreze cat de cat.Minunile Sfantului nu se opresc aici pentru ca tot el ne-a ajutat ca tata sa se angajeze dupa multe incercari..., iar azi pe mine m-au sunat de la restaurant sa-mi zica ca meniul de nunta a fost redus cu 20de lei.Simt ca nu am cum sa-i multumesc pentru tot binele facut mie si familie mele. Slava tie Parinte Nectarie!

  • Marioara MihelePostat la 2010-06-14 16:28

    Sfintul Nectarie sa ajute pe toti preotiii ,monahi si monahiile ,pe toti copii din lume ,pe tot Poprul Roman si sa ne ajute si pe noi pacatosi ,si pe familiile noastre . Doamne ai mila de noi ,si ajutane in fiecare clipa a vieti noastre . Sfinta Marie Maica lui Dumnezeu miluestene pe noi ,acoperane cu acoperamintul tau cel Sfint si roagal pe Fiul tau si pe Dumnezeul nostru sa ne ierte toate gresalele care le-am facut pina in ceasul de acum .

  • adina ardeleanPostat la 2010-06-09 19:37

    Pe mine personal Sf Nectarie m-a scapat de boala psihica.Dupa experienta pe care am avut-o (a fost ceva temporar)si de care nu tare as vrea sa mi amintesc sunt ferm convinsa ca toate bolile vin ca incercari foarte puternice pt ca omul sa se decida daca slujeste lui Dumnezeu (adica este fericit si multumit cu darurile primite de la Domnul si impacat cu destinul sau) sau daca e de partea celalalta a baricadei (adica nemultumit, suparat, dezamagit si deznadajduit, cartitor, fara puterea de a cunoaste frumusetea lumii si a oamenilor din jur etc.) Ei, cand sufletul se incarca de astfel de sentimente negative "cineva" se bucura foarte tare si incearca doborarea omului si a sufletului acestuia mai ales. Pentru mine un lucru a fost clar, am avut niste stari foarte ciudate atat fizice (intepaturi prin piele, tremur muscular, cosmare si nopti de nesomn si frica, ganduri negative etc.) cat si psihice (auzeam voci, aveam impresia ca toata lumea vorbeste despre mine, eram exagerat de fricoasa, cosmarele ma chinuiau etc.)si numai Dumnezeu mi-a dat puterea sa trec peste aceste simptome avand alaturi oamenii potriviti (preot duhovnic, preoti,familie)care sa ma ajute prin rugaciunile lor, dar mai ales Acatistul Sf Nectarie si Canoanele Maicii Domnului. Prin citirea zilnica a acestui acatist (timp de 40 de zile X 3), prin dezlegari timp de 4 saptamani si participarea la slujbe (vecernie, liturghie, paraclis) ,aproape zilnic, mi-am regasit linistea sufleteasca si am scapat de o boala psihica grava care nici macar nu mi-a fost diagnosticata deoarece nu am ajuns la un psihiatru (tocmai la sfatul parintelui duhovnic). Multumesc SF Nectarie si Maicii Sfinte pt ca mi-au ascultat rugaciunile si acum pot sa vad si sa simt toate minunile pe care Dumnezeu le face zilnic in viata mea!

  • oana trifPostat la 2010-05-17 13:58

    chiar in clipa aceasta ascult acatistul SFANTULUI NECATRIE (al doilea acatist,primul e izbavitor de boli iar al doilea este noul facator de minuni. vreau sa va relatez si eu ce a facut SFANTUL pt mine. incep prin a va spune ca am ramas fara serviciu la inceputul anului trecut iar dupa ce mi s-a terminat somajul am inceput sa-mi trimit cv-uri si observ cu groaza ca nu ma chema nimeni nici macar la interviu. cu toate ca sunt crestin ortodox, va spun cu rusine ca nu stiam de acest sfant pana ce nu mi-a spus mama despre EL,si despre cum ajuta oamenii sa-si gaseasca o slujba. am cautat pe internet acatistele sf NECTARIE, am inceput sa ascult acatistul si sa-l citesc. si ce credeti? de cand l-am descoperit pe SF NECTARIE am inceput sa fiu sunata pt a ma duce la interviuri, ceea ce de multa vreme nu se mai intamplase. sunt ferm convinsa ca daca voi starui in rugaciune SF ma va ajuta sa-mi gasesc un job, interviul fiind un prim pas.

  • Ana-Maria LupuPostat la 2010-05-09 22:06

    Mari adevaruri graite aici.Doamne-ajuta la toata lumea!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE