Neutru, Yang si Yin

Neutru, Yang si Yin Mareste imaginea.

Bolile noastre s-au acutizat la maximum. Ştiinţa Medicală modernă se deschide tot mai larg faţă de toate Remediile terapeutice eficace. Se tinde la o Medicină Integrală. Medicina Isihastă face o astfel de încercare, chiar mai mult, Integrează şi Sufletul şi pe Dumnezeu însuşi, ca o Totalitate Adevărată. De ce să Refuzăm Sufletul şi pe Dumnezeu în Medicină?... Sacro-Terapia vrea o astfel de Medicină Totală. Este deplorabil că unii care sunt atât de Bolnavi încât le plângi de milă tot mai fac pe înrăiţii, refuzând cu obtuzitate Orice Miracol al Sufletului şi al Lui Dumnezeu în Medicină. Energeticul nostru Corporal este pe Arhetipurile Limbajului de Suflet care la rândul său este Chip al Lui Dumnezeu Transpus-Tradus în Fiinţă de Creaţie. Lumea Energetică Corporală se înrudeşte cu Lumea Spiritului şi Spiritul nostru se înrudeşte cu Dumnezeirea Creatoare. Acest Tot este Realitatea Integrală. Energiile Corpului nostru sunt Prelungire de Limbaj Arhetipal Sufletesc. Sufletul este Unul dar în Trei Deschideri de Suflet deodată, ca Eu-Conştiinţă, ca Duh-Memorie de Conştiinţă şi ca Spirit-Limbaj de Conştiinţă. Sufletul este Monadă Triadică în Sine. Corpul nostru este Ecoul-Prelungirea Acestor Arhetipuri de Deschidere de Suflet. Aşa Energia Corpului nostru este Tripleta ca şi Sufletul. Energia Informativă este în Corespondenţă directă cu Eul-Conştiinţa de Suflet, Energia Vibratorie Biologică Senzitivă este în Corespondenţă directă cu Duhul-Memoria de Suflet, Energia Organică Acumulativă este în Corespondenţă directă cu Spiritul Limbajului de Suflet.

Deci Corpul nostru este în Unitate cu Sufletul nostru. Energiile Informative Sunt zisele Energii Neutre. Cele Vibratorii sunt Energiile Yin-Acide şi cele Acumulative sunt Energiile Yang-Alcaline. Se crede de obicei că are loc o trecere alternativă între Yin-Acid şi Yang-Alcalin, ca o Reacţie Chimică între acestea. Ca realitate în sine nu este niciodată o Transformare a Acidului în Alcalin, a Yinului în Yang, ci ambii sunt deodată prezenţi. In sensul Medicinii noastre Isihaste care are Energie Triadicâ, Yinul şi Yangul nu mai sunt Polarizate-Contrarii ce se Acaparează unul pe altul ciclic. Este o altă Mişcare, nu cea dintre Ying şi Yang, ci dintre Neutru şi fiecare dintre Yin şi Yang.

Trebuie înţeles că atât Yinul-Acid cât şi Yangul-Alcalinul nu trec unul în altul, ci trec în Neutru, Unitatea şi Totalitatea amândurora, de unde Unul iese şi se întoarce. Acidul-Yi- nul este Memoria în Mişcare a Neutrului, de aceea Acidul mobilizează Neutrul, îl deschide şi-l Răspândeşte, îl combină energetic cu alte energii fără să se amestece în esenţă. Fără Energia Acidă nu ar fi mişcare energetică şi chimică. Energia Acidă Yin este energia Plină ce intră în Acţiune, ce Predă şi Acaparează, mobilizând toate energiile într-o Fermentaţie-Dilatare până la Golire totală de sine.

Bolile Acide sunt distrugătoare prin Hiperfuncţii Organice. Energiile Acide Yin sunt energii Explozive care ies şi intră, penetrează, desfac şi combină fără oprire pe loc. Aşa Energiile Yin acide de nu ar întâmpina pe cele Yang-Alcaline, ar fărâmiţa atât de mult energiile încât nu ar mai fi nici o Acumulare Organică, ci totul ar fi într-o masă Vibratoare. Aşa, la un Anumit grad de Acid-Yin intervine de la sine Yangul Alcalinul şi Opreşte mişcarea Acidă care nu se Distruge, ci trece în Odihna Neutrului de unde Iese la momentul când de asemenea Alcalinul ajunge la o Anume Limită, când Intervine Vinul din nou, ca să nu se Blocheze Mişcarea Energetică. Aşa ca Fiziologie a Medicinii Isihaste, Funcţionalitatea este Trinitară, nu Dualist-Contrară. Acidul şi Alcalinul, Vinul şi Yan- gul sunt Egali, deodată în Potenţare reciprocă, şi nu se Distrug ci se înlocuiesc Unul pe Altul tocmai ca să nu Distrugă Permanenţa Energetică. In Boli tocmai aici apar dereglările, că nu se mai Alternează Armonios Unul pe Altul, ci se Refuză-Duşmănesc reciproc până la Acapararea Energiilor doar de către o Singură Stare, ca Yin-Acid sau Yang-Alcalin, blocând Normalitateaenergetică. Această Potenţare reciprocă dintre Acid şi Alcalin este cheia mecanismului energetic. Medicina Isihastă vrea să scoată in Evidenţă Energia Neutră, care este Stabilitatea si Permanenta Energetică. 

Acidul şi Alcalinul nu sunt în fond Contrarii, ci Moduri de Neutru în diferite Moduri de Transpunere ale Neutrului. Boala ca efect al Căderii din Perfecţiunea de Rai, produce pe lângă Contrarietatea dintre Acid şi Alcalin şi o Dedublare a Fiecăruia în Acid si Alcalin, ca o înlocuire în proprie Energie a Celeilalte energii, ca o tendinţă de Excludere a Celorlalte Energii până la Singularizare de Sine. Bolile cele mai nocive sunt la acest Stadiu de Singularizare Exterioară, de Fixare în proprie Energie cu Fărâmiţare contrară în Interiorul Energiei respective. Căderea din Perfecţiunea de Rai începe cu Contrarierea Exterioară, cu Refuzul Perfecţiunii şi Adaosul Răsturnării-Negativizării Perfecţiunii, care apoi îşi produce în Sine însuşi Dedublarea Contrară Bine şi Rău ce face Oribila Auto-Distrugere-Auto-Maltratare. Aşa Procesele Contrarii devin de o nocivitate amplificata mai mult pe planul Interior al Energiei respective. Răul este nociv ca Exterior dar este dezastruos ca Interior în cel ce se Asociază si produce Răul. Originea Răului este Negativizarea-Răsturnarea Binelui faţă de Binele în Sine, care însă nu se Opreşte aici, ci acţionează demonic în Auto-Negativizare până la Modificarea totală a Limbajului Binelui intr-un Limbaj Anti-Arhetipal total. Ca Medicină Isihastă am dori să Redescoperim tocmai Limbajul Uitat al Realităţii, ca şi consemnarea în Atenţie a Limbajului Adăugat al Contrarierii Dezastruoase din acest nou Limbaj.

Taina Viului atât de Suflet cât şi de Corp-Energii este în Această Armonie din Exterior şi Interior, ce se potenţează reciproc. Bolile şi moartea apar prin Ruperea acestei Armonii-Comuniune şi Dialog Necontrar. Contrarierea Dialogului este Originea Bolii Păcatului şi Suferinţei Morţii.

Ieromonah Ghelasie

TAINA VINDECĂRII. MEDICINA ISIHASTA, Editura Platytera

Cumpara cartea "TAINA VINDECĂRII. MEDICINA ISIHASTA"

 

Pe aceeaşi temă

30 August 2018

Vizualizari: 960

Voteaza:

Neutru, Yang si Yin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE