O minune antiecumenista

O minune antiecumenista Mareste imaginea.


O minune antiecumenista

25 ianuarie 2007

 

Eu am iesit sa te impiedic, deoarece calea ta

nu este dreapta inaintea mea.

Numerii 22, 32

 

Domnul nostru Iisus Hristos ne-a spus ca daca oamenii vor tacea, pietrele vor striga. Acest cuvant s-a adeverit atat in Vechiul Testament, cand "dobitocul fara grai, graind cu glas omenesc, a oprit nebunia proorocului" (II Petru 2, 16), cat si in Noul Testament prin calul Sfantului Haralambie, de ex., care a mustrat pe tortionarii sfantului.

 

Acelasi lucru s-a intamplat si in cadrul teribilei "saptamani de rugaciune pentru unitatea crestinilor".

In ultima seara, joi 25 ianuarie 2007, la slujba desfasurata in catedrala patriarhala, s-a petrecut o minune dumnezeiasca.

 

Dupa cum este obiceiul, a fost incropita o slujba foarte politically correct, care sa nu ofenseze pe nimeni. In afara de ortodocsi, erau prezenti reprezentanti armeni, romano-catolici, greco-catolici, anglicani, luterani, reformati si toti ascultau slujba. Aceasta pseudo-slujba continea si citirea unei parti din Sfanta Evanghelie. Evident, fusese aleasa una care sa nu aminteasca nimic despre vreo posibila deosebire intre adevarul ortodox si minciunile eterodoxe. Fusese ales textul de la Sfantul Evanghelist Luca, cap. 24, versetele 44-52. Dar, fiindca gandurile Domnului nu sunt ca gandurile oamenilor (Isaia 55, 8), cel care a tehnoredactat la computer vrajmasa slujba a savarsit o greseala elementara: in loc sa introduca in slujba textul de la Luca 24, 44-52 a introdus textul de la Faptele Sfintilor Apostoli 7, 44-52 care se incheia cu urmatoarele profetice cuvinte, ce au fost citite de episcopul nostru ortodox, in auzul si spre uimirea tuturor eterodocsilor prezenti: "Voi cei tari in cerbice si netaiati imprejur la inima si la urechi, voi pururea stati impotriva Duhului Sfant, precum si parintii vostri, asa si voi! Pe care dintre prooroci nu l-au prigonit parintii vostri? Si au ucis pe cei ce au vestit mai dinainte sosirea Celui Drept, ai carui vanzatori si ucigasi v-ati facut si voi acum".

 

Din aceasta intamplare tragem cateva concluzii. Pe de o parte este un semn ca asemenea slujbe incropite "pe genunchi", fara acordul unor comisii liturgice sinodale si chiar pan-ortodoxe, sunt cu totul nefiresti. Pe de alta parte, Domnul cel milostiv, pentru incalcarea sfintelor canoane, ne-a rusinat in fata eterodocsilor, cum ca nu stim sa facem deosebirea intre textul Evanghelic si cel al Apostolului. De asemenea, este un semn de intrebare in ce priveste profesionalismul si grija pentru mantuirea eterodocsilor din partea unor slujitori ai administratiei noastre patriarhale.

 

Dar, mai mult decat toate, este o minune prin care Domnul ne-a aratat, prin cuvintele bineplacutului sau Mucenic Stefan si cu rugaciunile Slavitului Ierarh Grigorie de Dumnezeu Cuvantatorul, a carui pomenire se savarsea in ziua aceea, care este atitudinea crestineasca autentica pe care trebuie sa o avem fata de cei care s-au lepadat de dreapta credinta.

 

Sa luam aminte si sa spunem si noi precum Valaam dupa ce a fost mustrat de asina si de Ingerul Domnului:

 

"Daca aceasta nu este placut in ochii tai, atunci ma voi intoarce" (Num. 22, 34).

 

F.V.

.

23 Ianuarie 2008

Vizualizari: 1149

Voteaza:

O minune antiecumenista 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE