Pelerinaj de Paste - Insula Creta si Muntele Atos

Pelerinaj de Paste - Insula Creta si Muntele Atos Mareste imaginea.

Pastele in Insula Creta si Muntele Athos

Salonic (Sfantul Dumitru), Paralia Katerini, Atena, Delfi, Meteora
+ siturile arheologice de la Acropole, Knossos si Delfi

12 zile - hoteluri 3* - transport autocar si ferry boat

590 Euro + 200 RON

31 martie - 11 aprilie 2010

Ziua1. Miercuri 31.03.2010 (770 KM) Plecare din Bucuresti ora 06:00 pe ruta Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Pleven - Sofia - Promahonas - Serres - Salonic. Dupa amiaza sosire in Tesalonic si se va face turul de oras: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expozitiei, Turnul Alb, Piata Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfantul Dimitire, Izvoratorul de Mir, cu vizite , opriri, cumparaturi. Seara cazare la hotel Olympus sau similar in Paralia Katerini (langa Salonic 70 km spre Atena).

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul - Serres

Ziua 2. Joi 01.04.2010 (440 KM) Dimineata ora 07:30 se ia micul dejun la hotel. Ora 08:30 plecare din Paralia Katerini pe ruta Katerini, Larisa, Lamia, Atena. Inainte de Larisa se opreste in Valea Tembi pentru vizitarea Bisericii Sfinta Paraskiva. Dupa amiaza sosire in Atena cu oprire la Akropole. Dupa aceea plecare in tur de oras Atena: ACROPOLE, STADIONUL OLIMPIC, CASA PARLAMENTULUI, PIATA SYNTAGMA, PIATA OMONIA, ACADEMIA SI UNIVERSITATEA, BIBLIOTECA NATIONALA, ZAPIO, MONASTIRAKI SI PLAKA. Seara imbarcare pe ferry-boat din portul Pireu cu destinatia Creta-Heraklion. Cazare in cabine cu 4 paturi.

Ziua 3. Vineri 02.04.2010 (170 km) Dimineata orele 6:30-7:00 sosire in portul Heraklion din Creta si debarcare. Deplasare la Palatul din Knosos si se viziteaza siteul arheologic. Revenire in orasul Heraklion si vizitarea muzeului de arheologie. Pana la pranz timp liber pentru plimbari cumparaturi si servirea pranzului in Heraklion. Dupa amiaza plecare din Heraklion spre Chania. Langa orasul Rethimnon se va opri pentru vizitarea Manastirii Arkadi (cea mai importanta Manastire din Creta). Spre seara sosire in Chania si cazare la hotel Kriti sau similar.

Ziua 4. Sambata 03.04.2010 (20 km) Dimineata intre orele 08:00-10:00 se serveste micul dejun la hotel. Dupa aceea timp liber pentru plimbari, shoping, odihna etc in Chania. Seara deplasare cu autocarul la biserica in satul Chorafakia pentru slujba de inviere. Dupa slujba revenire la hotel in Chania. Hristos A Inviat!

Ziua 5. Duminica 04.04.2010 (60 km) Dimineata mic dejun la hotel. Ora 11:00 (OPTIONAL 30 Euro/pers) plecare in satul Stavros pentru masa festiva de Paste. In drum spre Stavros vom vizita Manastirile Aghia Triada (Sfanta Treime) si Gouvernetou. Orele 13:00 sosire in Stavros, locul unde a fost filmat celebrul film: “Zorba Grecul” si servirea mesei festive la taverna Cristiana, unde se afla si Oscarul filmului. Dupa amiaza revenire la hotel in Chania cu oprire la mormantul lui Venizelos, loc ce ofera cea mai frumoasa perspectiva/panorama asupra orasului Chania.

Biserica Sfantul Andronic din Cipru

Ziua 6. Luni 05.04.2010 (280 km) Dimineata mic dejun la hotel. Ora 10 (OPTIONAL 35 Euro/pers) plecare in excursie catre Chora Sfakion, cel mai celebru sat din Creta (locuitorii din Sfakia sunt considerati foarte duri si mandri, descendenti ai dorienilor), locul pe unde armatele aliate sau retras catre Egipt in al doilea razboi mondial. Din Chora Sfakion plecam catre Frankocastelo – un fort Venetian din sudul Cretei. La Frankocastello se va putea servi si pranzul. De la Frankocastelo plecare catre Manastirea Preveli si vizitarea ei. Dupa amiaza plecare de la Preveli catre orasul Rethimnon si vizitarea orasului. Seara revenire la hotel in Chania.

Ziua 7. Marti 06.04.2010 (260km) Dimineata mic dejun la hotel. Ora 10 (OPTIONAL 35 Euro/pers) plecare in excursie catre Manastirea Sfantului Ioan Erimitul (se afla intr-o pestera). De la manastirea Sfantului Ioan Erimitul se merge la Manastirea Gonia de langa Kolimbari. Plecare mai departe catre Manastirea Chrisokalitissa de langa Elafonisi cu oprire pe drum la pestera Sfintei Sofia, unde se afla o biserica. Dupa vizitrea Manastirii Chrisokalitissa, daca vremea permite vom face un popas la plaja de la Elafonissi (cea mai celebra plaja cu nisipul roz si considerata laguna naturala). Dupa amiaza revenire in Chania si seara imbarcare pe ferry-boat din portul Souda cu destinatia Pireu. Cazare in cabine cu 4 paturi.

Ziua 8. Miercuri 07.04.2010 (350 km) Dimineata orele 6:30-7:00 sosire in portul Pireu si debarcare. Plecare din Pireu catre Delfi. Sosire in Delfi si vizitarea sitului arheologic (Oracolul din Delfi). Inainte de Delfi vom opri si in statiunea Arachova de la poalele Muntelui Parnasos pentru eventuale cumparaturi servirea mesei etc. De la Delfi plecare catre Kalambaka - Meteora. Se opreste la ZINDROS (magazin de icoane, carti, obiecte bisericesti, souvenir-uri, haine de blana etc). La Zindros turistii vor fi intampinati cu suc/rahat, se va face o demonstratie de realizare a icoanelor, iar la plecare se va organiza o tombola. Seara se ajunge in Kalambaka si cazare la hotel Rex sau similar.

Meteora

Ziua 9. Joi 08.04.2010 (380 KM) Dimineata mic dejun ora 08:00. Dupa aceea se va vizita Manastirea Marele Meteor (Metamorfoseos), Manastirea Varlaam, Manastirea Sfantului Stefan si Manastirea Rousanou (se vor vizita maxim 3 manastiri din cele 4). Se merge la restaurant pentru a se servi masa (cine doreste). Dupa amiaza plecare din Kalambaka pe ruta Trikala, Larisa, Salonic, Halkidiki. In Halkidiki se ajunge in Ierissos si cazare la hotel Markos sau similar.

Ziua 10. Vineri 09.04.2010 Dimineata mic dejun la hotel. Grupul se va desparti in doua: Doamnele raman cazate la hotel in Halkidiki, iar domnii se pregatesc pentru intrarea pe Muntele Athos. Deplasare toata lumea catre Ouranopoli. Domnii vor plati si ridica “diamonitiria” (permisele speciale de intrare in Muntele Athos) si se vor imbarca pe vasul care merge catre portul Dafni din Muntele Athos. De acolo impreuna cu ghidul special vor pleca cu microbuzul special pe drumurile din Athos pentru vizitarea manastirilor. Seara domnii vor avea cazarea la o manastire. Doamnele vor putea face croaziera in jurul Muntelui Athos si dupa amiaza vor reveni la hotel in Chalkidiki.

Ziua 11. Sambata 10.04.2010 Domnii vor continua vizitarea manastirilor din Muntele Athos pe parcursul intregii zile. Doamnele vor servi micul dejun la hotel, iar dupa aceea OPTIONAL (25 Euro/pers) plecare spre Salonic pentru o zi intreaga. Seara revenire la hotel pentru doamne, iar domnii vor fi cazati la o manastire din Muntele Athos.

Ziua 12. Duminica 11.04.2010 Dimineata domnii vor mai putea vizita o manastire in Athos si la ora 10:00 imbarcare din portul Dafni pe vapor catre Ouranopoli. Ora 12:00 grupul se reuneste in Ouranopoli si plecare mai departe catre Romania pe ruta Ouranopoli-Seres-Promachonas-Kulata-Sofia-Plevna-Ruse-Giurgiu-Bucuresti. Seara sosire in Bucuresti.

Pret: 590 Euro +200 RON / persoana
Reducere 200 RON pentri cei inscrisi pana la data de 1 Martie 2009.
Pret special 550 Euro / persoana pentru cei care au mai calatorit cu Kretan Tour.

Pretul include:

- Transport cu autocar 3* Aer Conditionat.
- 9 cazari cu mic dejun in hoteluri echivalent 3* (toaleta, dus, Aer conditionat)
- 2 nopti croaziera pe mare Pireu-Heraklion si Chania (Souda)-Pireu in cabine cu 4 paturi si toaleta.
- Insotitor de grup (cunoscator de limba romana si greaca)
- Insotitor special la Muntele Athos pentru domni.

Pretul nu include:

- Asigurare medicala de calatorie.
- Intrarile la muzee si obiectivele turistice
- Supliment camera single 160 Euro.
- Supliment Cabina dubla pe ferry-boat 40 Euro/persoana pentru ambele traversari.
- Masa festiva de Paste si excursiile optionale din Creta.
- Croaziera in jurul Muntelui Athos pentru doamne 15 Euro/pers (se va plati local)
- Taxa intrare la Muntele Athos (se va plati local odata cu ridicarea permiselor de intrare, aproximativ 25Euro/pers)
- Taxa vapor Ouranopoli-Dafni-Ouranolpoli (se va plati in prima zi a excursiei, aproximativ 35 Euro/pers)
- Taxa inchiriere microbuz special in Muntele Athos pentru 3 zile (se va plati in prima zi a excursiei, aproximativ 60 Euro/pers)

KRETAN TOUR Agentie de turism
Str. Stirbei-Voda nr. 84, Sect 1, Bucuresti
Tel/Fax: 021-3141978; 031-4011424
Mobil: 0745790530; 0724305254
E-mail: office@kretan.ro

Despre autor

Kretan Tour Kretan Tour

Colaborator
3 articole postate
Publica din 15 Februarie 2010

02 Iulie 2012

Vizualizari: 4946

Voteaza:

Pelerinaj de Paste - Insula Creta si Muntele Atos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE