Pot fi pomenite animalele la sfintele slujbe?

Pot fi pomenite animalele la sfintele slujbe? Mareste imaginea.

Sunt persoane care exagereaza atat de mult cu iubirea pentru animalele de companie incat isi doresc ca acestea sa fie pomenite la sfintele slujbe. Iar cand afla ca Biserica nu poate accepta ca alaturi de numele celor dragi de pe pomelnice sa fie prezente si cele ale animalelor, considera ca Biserica nu tine seama de prezent, ca este invechita.

Se pierde din vedere ca animalele au fost aduse la existenta pentru om si ca nu sunt destinate desavarsirii. Biserica are in cadrul cultului ei slujbe speciale, numite ierurgii, pentru binecuvantarea casei si a gospodariei, inclusiv a animalelor. Dar aceste rugaciuni nu au menirea de a pune un semn de egalitate intre om si animal.

In pomelnicul pe care il dam in biserica se trec numai numele de botez ale celor pe care dorim sa-i pomenim. De aici se intelege ca numai oamenii pot fi trecuti in pomelnic.

Tot timpul s-a propus innoirea Bisericii, motivandu-se ca este invechita. Dar nu Biserica trebuie sa se schimbe dupa cum doreste lumea, ci noi oamenii, trebuie sa luam chipul lui Hristos. Daca sunt slujitori care din dorinta de a fi in pas cu noutatea au ajuns la tot soiul de inovatii liturgice si compromisuri, argumentand ca fac aceste lucruri pentru a-i apropia pe oameni mai mult de Dumnezeu, acestia trebuie sa stie ca menirea Bisericii nu este aceea de a se identifica cu lumea, ci de a sfinti lumea.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Iulie 2016

Vizualizari: 2032

Voteaza:

Pot fi pomenite animalele la sfintele slujbe? 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Andrei PanaitPostat la 2016-07-04 09:15

    Astazi acceptam numele animalelor pe pomelnic si maine ne trezim ca propriul nostru copil urmeaza sa fie botezat alaturi de un animal de companie. Sau ca la Maslu au venit si cateva persoane cu animalele bolnave.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE