Sa mergem la o plimbare

Sa mergem la o plimbare Mareste imaginea.

Sfântul avea la Kallisia un măgăruş, cu care căra diferite lucruri la mănăstirea sa. Odată, la prânz, cum au ajuns părinţii mei acolo, sfântul i-a spus mamei:

- Vino aici, Maria... Vreau să mă duci la o plimbare în Penteli. Eu o să urc pe măgăruş şi tu o să-l ţii de căpăstru.

- Eu nu ştiu nimic despre animale! Dacă e pe jos... sunt de acord să mergem.

- Maria, ascultă-mă..., te rog, fă ascultare.

Ceva o făcea pe mama să se împotrivească, dar, în cele din urmă, l-au lăsat pe tata la mănăstire şi au plecat. Pe drum, sfântul i-a vorbit de diferite minuni şi despre alte lucruri duhovniceşti.

După puţin, a adăugat: „Să nu te nelinişteşti, Maria, toate sunt aşa cum trebuie. Eşti bună şi eu te iubesc. Ai o familie mare şi frumoasă. Toate o să-ţi meargă bine în viaţă!".

Mama se căsătorise la vârsta de cincisprezece ani şi dobândise mulţi copii. Am fost şapte fraţi, şi ca să ne crească a trecut prin multe greutăţi, chinuri, din pricina cărora era mereu într-o stare de anxietate, încordare, teamă. In ziua aceea era foarte zbuciumată, şi sfântul, care vedea aceasta în sufletul ei, a voit să o ajute să se destindă. Ii vorbea cu dragoste, încercând s-o mângâie.

La un moment dat, fiindcă mama mea se gândea: „Oare ce-mi fac copiii acasă? Oare nu cumva..., sau poate că..., şi dacă...", având diferite gânduri negre şi apăsătoare, sfântul, care „citea" totul, i-a spus:

- Maria, acum ai grijă de mine, nu te gândi la nimic altceva. Copiii tăi sunt bine! Nu te nelinişti... Ah, Maria, nu te gândi la nimic! Când eşti în preajma mea, să nu-ţi fie teamă de nimic!

După ce au făcut un ocol mare cu măgăruşul, în jur de 45 de minute, s-au întors la mănăstire şi mama mea era alt om. A fost liniştită şi veselă pentru multe zile. Cu plimbarea aceea se petrecu ceva tainic. Sfântul ne repeta că, atunci când omul simte că-l împresoară tristeţea şi îngrijorarea, să iasă în natură, la aer curat şi să meargă pe jos. Natura şi aerul curat ne odihnesc sufleteşte şi ne aduc mai aproape de Dumnezeu.

Fragment din cartea "STRIGAŢI-MĂ, ŞI VĂ VOI AJUTA", Editura Sophia

Cumpara cartea "STRIGAŢI-MĂ, ŞI VĂ VOI AJUTA"

Pe aceeaşi temă

11 August 2022

Vizualizari: 1035

Voteaza:

Sa mergem la o plimbare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

viata duhovniceasca

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE