Sfanta Lumina de la Prislop

Sfanta Lumina de la Prislop Mareste imaginea.

Mr. Barry Holmes a fost pilot al unui B-29, cu baza la Foggia. Acum este membru al Asociatiei Veteranilor de Razboi din Chicago. El a participat in peste sase misiuni de lupta, avand ca obiective bombardarea Garii de Nord din Bucuresti, Rafinariile din Ploiesti, Valea Prahovei si Otelaria din Resita.

Inainte de a pleca in misiune, pe data de 16 august 1944, cu o noapte inainte a avut un vis ciudat, pe care l-a povestit mitraliorului sau Judy, care s-a prapadit pe cerul Germaniei, in primavara anului urmator.

In vis se facea ca un calugar orotdox, cu parul negru, ochii negri si o frunte lata, facea rugacini de noapte intr-o chilioara sapata in stanca, unde fusese demult un batran cu barba alba si foarte slab. Din intunericul de nepatruns din culmea dealului s-a ridicat o lumina puternica, care l-a facut sa ramana nemiscat. Privind acea lumina, Barry a vazut ca sub acesta se aflau cruci din lemn, cioplite in graba, coparsee din scandura negeluita, bucati din oameni si animale domestice, pline de sange si arse in parte, fragmente de bronz de la clopote, sfesnice sparte, icoane zdrobite de schije. Distinct a vazut parintele ce se ruga, care avea un vesmant saracacios si care tinea in mana o biblie si o cruce de lemn frumos sculptata. A simtit ca nu mai are aer si gura parca i se umpluse de sange inchegat.

S-a trezit urland, fiind transpirat si totodata speriat. Judy, mitraliorul din echipajul sau, care dormea in patul de jos s-a trezit, si curios l-a intrebat pe Barry ce s-a intamplat. Au iesit amandoi afara ca sa poata discuta fara sa deranjeze toata escadrila, care dormea intr-un cor de sforaituri.

Dupa ce a auzit visul, Judy i-a spus ca stie de la un amic din orasul sau, pe nume Emil Holban, roman de origine, ca rugaciunile facute de un preot cu har, "pot face minuni". Si atunci care este sensul visului, intreba Barry Holmes, ravasit. Amicul sau l-a sfatuit sa mearga dimineata la biserica din apropiere si sa cumpere metanii si un crucifix, pentru a le avea tot timpul in avion.

Barry, asa a si facut, a legat metaniile de o maneta a avionului si crucea a fixat-o langa giroclinometru. In prima misiune de zbor ce a urmat, in noaptea de 15 spre 16 august 1944, avionul sau a decolat la ora 01 si 13 minute, cu miniunea de a bombarda la vedere Otelaria din Resita si un depozit de munitii grele, situat in muntii Hategului, in apropierea unei biserici din piatra, zisa de spionul ungur parasita, dar in interior "fiind ascunde obuze de antiaeriana".

Avionul era incarcat cu 9.600 kg bombe diferite (brizante, incendiare, ruptura beton, performante, etc.) respectiv 179 bombe diferite. Desi ochitorul bombardierului a avut in colimatorul Norton, atat Otelaria Resita, cat si Biserica Prislop, Bary, a incercat sa lanseze bombele, insa manata trapei nu se putea misca, bombele ramanand in burta avionului. Atunci avionul a fost cuprins de o lumina intensa, care parca il puta ca un nor, intr-o parte si in alta.

Pe ruta de intoarcere, Judy a incercat sa vada despre ce era vorba. A scos metaniile din jurul manetei de largare a bombelor, si actionamd maneta a lansat toata incarcatura ucigasa in apele involburate ale Marii Negre, unele expodand la impact.

Acum Barry Holmes este un bun ctitor si enoris al Bisericii Ortodoxe Sfantul Nicolae din Chicago, a mai publicat cateva articole si a vizitat Romania anul trecut, inatalnindu-se cu camarazi piloti ai armatei romane, carora le-a dezvaluit acesta poveste.

Oare este o minune, faptul ca rugile acelui parinte, au salvat de la distrugere Biserica Prislop si o parte din Otelaria Resita ?!

A consemnat Emilian Avirescu.
Iasi, 24 aprilie 2010

Despre autor

Silvio Giorgio Berlusconi Silvio Giorgio Berlusconi

Colaborator
3 articole postate
Publica din 27 Aprilie 2010

31 August 2010

Vizualizari: 9879

Voteaza:

Sfanta Lumina de la Prislop 5.00 / 5 din 1 voturi. 6 review utilizatori.

Comentarii (6)

 • cristina BacanuPostat la 2010-08-31 15:11

  Balsam pentru suflet acest articol in aceste vremuri absurde. Multumesc pentru aceasta Minune. Doamne Ajuta

 • cristina BacanuPostat la 2010-08-31 15:08

  Balsam pentru suflet acest articol in aceste vremuri atat de absurde. Multumesc mult pentru aceasta minune. Doamne Ajuta-ne pe noi.

 • Elena BoangiuPostat la 2010-08-31 14:11

  Dat ne este sa citim si sa auzim multe in viata.Acest articol l-am mai citit si in alta publicatie iar acolo spunea ca cel ce i s-a aratat in vis era parintele Arsenie Boca...el era cel ce se ruga in acea chilie in stanca...Doamne iarta-ne pe noi pacatosi!

 • Samy SamyPostat la 2010-08-31 09:26

  MARE ESTE DUMNEZEU....

 • Gabi EstasPostat la 2010-05-19 10:18

  Da, cu siguranta ca rugaciunile acelui preot sau calugar i-au aparat lacasul de rugaciune, si ....minunile se petrec aproape de noi, la tot pasul, trebuie doar sa avem timp sa le percepem si sa fim cu D-zeu in gind mereu , si zi si noapte, multi dintre noi am trait prevestiri si minuni, dar majoritatea le tin pentru ei fie pt. ca le e frica ca vor fi ridiculizati, vor fi considerati nebuni, nu vor fi crezuti...

 • lucia pop Postat la 2010-05-19 09:31

  Este o minune adevarata. Fiinta intreaga a vibrat la lecturarea acestui articol.Puterea rugaciunii este foarte mare cu atat mai mult cu cat a venit din partea unui slujitor al Bunului Dumnezeu.Ajutane Doamne si pe noi sa facem fapte asemanatoare celor cu credinta adevarata! Lucia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE