Umbland liber in mijlocul focului

Umbland liber in mijlocul focului Mareste imaginea.

Umbland liber in mijlocul focului

In afara cuptorului de foc, prietenii lui Daniel erau legati, insa (!) in mijlocul cuptorului, in mijlocul focului, umblau liber!

Poate esti la "gura cuptorului" sau ii simti dogoarea in ceafa. Nu-ti fie teama!

Cei trei tovarasi ai lui Daniel au fost eliberati de Dumnezeu abia cand au fost aruncati in foc. In foc ei umblau liberi.

Focul, cuptorul, dezastrul, incercarea, intotdeauna inseamna eliberare ! Hristos este prezent inauntrul dezastrului si acolo El preia controlul.

Dar abia acolo ! Atentie ! Abia acolo, in mijlocul focului !

Acolo El te ia in brate si te dezleaga.

Cuptoarele pot fi de mai multe feluri:

- cuptoare in care ne baga altii sau altceva
- cuptoare in care omul se baga de bunavoie, "ca prostu''.

Cuptoarele in care ne baga altceva sau altcineva pot fi o boala cumplita, tensiune in familie sot-sotie, parinti-copii sau cu alti membri ai familiei. Pot fi niste vecini imposibili, niste sefi sau subalterni enervanti etc.

Cuptoarele in care se baga omul de bunavoie pot fi pacat, curvie, avort, minciuna, furt, duplicitate, goana dupa bani, afaceri etc. Despre datorii la banci, dobanzi sau somajul de la orizont, sa nu mai vorbim.

Cand Parintele Nicolae Steinhardt a fost contactat de securitatea comunista, pentru a deveni informatorul lor, el l-a intrebat pe tatal sau ce sa faca. Tatal sau i-a raspuns: "Fiule, faci ce vrei. Dar in functie de alegerea ta vei avea zile linistite si nopti ingrozitoare, sau zile ingrozitoare, dar nopti linistite."

Cand te bagi singur in cuptor, s-ar putea sa ai si zile si nopti ingrozitoare !

* * *

Marele rege Nabucodonosor construieste un chip de aur de aproximativ 30 de metri - mai inalt decat un bloc cu 10 etaje ! - si porunceste ca toata lumea sa se inchine acelui chip. Trei prieteni ai lui Daniel refuza sa se inchine acelui chip. Ei se inchina doar Dumnezeului adevarat, care S-a prezentat pe Sine Insusi in Biblie. (Daniel 3)

“Atunci regele Nabucodonosor, plin de manie si de zbucium, le-a zis: "Este, oare, adevarat, Sadrac, Mesac si Abed-Nego, ca voi nu slujiti dumnezeului meu si chipului de aur pe care eu l-am asezat si nu-i cadeti la pamant cu rugaciuni? Daca nu vreti sa va inchinati, intr-o clipa veti fi aruncati in mijlocul unui cuptor cu foc arzator. Si care dumnezeu va va scapa din mana mea? Raspuns-au Sadrac, Mesac si Abed-Nego si au zis regelui: O, Nabucodonosor, noi n-avem nevoie ca la aceasta sa-ti dam un raspuns! Daca, intr-adevar, Dumnezeul nostru Caruia Ii slujim poate sa ne scape, El ne va scapa din cuptorul cel cu foc arzator si din mana ta, o, rege! Si chiar de nu ne va scapa, stiut sa fie de tine, o, rege, ca noi nu vom sluji dumnezeilor tai si inaintea chipului de aur pe care tu l-ai asezat nu vom cadea la pamant!"

Aici baietii deja sunt cam obraznici, asa ca:

"Atunci Nabucodonosor s-a umplut de manie si si-a schimbat infatisarea fetei sale fata de Sadrac, Mesac si Abed-Nego. [...] A poruncit sa incalzeasca cuptorul de sapte ori mai mult decat era de obicei. [...] Si a poruncit] sa-i arunce in cuptorul cel cu foc arzator.”

De aici incepe alta dintre marile minuni ale istoriei Bibliei.

"Atunci regele Nabucodonosor a fost cuprins de spaima si s-a sculat in graba. El a inceput a grai si a zis catre sfetnicii sai: "Oare, n-am aruncat noi trei barbati legati in mijlocul cuptorului cu foc arzator? Iata, eu vad patru barbati dezlegati, umbland prin mijlocul cuptorului, nevatamati, iar chipul celui de-al patrulea, ca fata unuia dintre fiii zeilor."

Observati?! Imparatul trece de la chipul imens de aur, la chipul Celui care are putere asupra focului, de fapt asupra vietii si a mortii.

"Atunci s-a apropiat Nabucodonosor de gura cuptorului cu foc arzator si, incepand a grai, a zis: "Sadrac, Mesac si Abed-Nego, slujitorii mei, iesiti afara si veniti la mine!" Atunci Sadrac, Mesac si Abed-Nego au iesit dinauntrul cuptorului. Focul nu pricinuise nici o vatamare trupului acestor oameni, nici perii capului nu se parlisera si [...] hainele lor erau neschimbate si ca nici macar nu miroseau a foc."

De aici se schimba totul, dar absolul totul !

"Raspuns-a Nabucodonosor si a zis: "Binecuvantat sa fie Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, Care a trimis pe ingerul Sau si a izbavit pe servii Sai, care isi pusesera nadejdea in El si care au calcat porunca regelui si si-au dat trupurile lor ca sa nu slujeasca si sa nu se inchine altor dumnezei decat Dumnezeului lor. Si poruncesc: Popoare, neamuri si limbi, toti aceia care ar vorbi de rau pe Dumnezeul lui Sadrac, Mesac si Abed-Nego, sa fie taiati in bucati si casele lor sa fie nimicite, fiindca nu este un alt dumnezeu care sa-i poata izbavi intr-acest chip."

Asadar, datorita credintei de neclintit a celor 3 tineri, marele imparat Nabucodonosor trece de la "chipul de aur" creat de mana omului, la "chipul celui cu fata ca fata unuia dintre fiii zeilor".

Nu uita: Hristos este prezent inauntrul dezastrului si acolo El preia controlul.

Dar abia acolo !

Atentie, abia acolo, in mijlocul focului !

Acolo, El te ia in brate si te dezleaga !

P.S. S-ar putea sa nu iesi niciodata din cuptor, sau Dumnezeu sa nu te scoata niciodata, dar EL ramane credincios si te elibereaza !

Te vei simti liber chiar in mijlocul cuptorului !

Atunci spune si tu: "Chiar de nu ma va scapa..." noi nu vom sluji dumnezeilor acestui pamant.

Insa, daca te-ai bagat singur in cuptor... imi pare rau.

Slavit sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos, prin Sfantul Duh, in veci de veci, amin.

Ioan Ciobota

Despre autor

Ioan Ciobota Ioan Ciobota

Editor
38 articole postate
Publica din 19 Februarie 2010

03 Septembrie 2010

Vizualizari: 600

Voteaza:

Umbland liber in mijlocul focului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE