Valoarea femeii sau materializarea zefirului

Valoarea femeii sau materializarea zefirului Mareste imaginea.

Despre valoarea si frumusetea femeii imi e tare dor sa astern cateva randuri, mai ales ca sub lumina ei te simti de aur, desi poate nu-ti dai seama. Ce te-ai face fara ea ?

Intreba un parinte pe cei care o defaimau: "Ati gasit-o cumva in padure sau in ciuperci ? Nici nu va dati seama de ce aveti acasa sau langa voi. De ce prin litera o darami si prin cuvant nu-i recunosti ca iti ofera, prin iubire, o dulceata cu neputinta de gasit altundeva ? Ai fi poate un Don Juan plin de senzatii si de fericire aparenta. Este capabila de atata daruire, aspect pe care nu trebuie sa-l sustin cu nici un argument, incat face inexpugnabilul posibil; si tu crezi ca ai reusit solo.. macar apara ce ti s-a oferit."

Si inca un lucru: "Daca la barbati prietenia dintre ei este mai pretioasa decat relatia cu o femeie, la femei prietenia cade repede pe locul doi, in numele dragostei pentru barbat (au un dar de a putea iubi cu virtuozitate de nu-ti inchipui)."

Am ramas placut surprins de elogiul adus de Alexandre Jardin femeilor care i-au oferit o educatie sentimentala. Afirmi ca este rea si nu te poate pricepe, fie ca nu vrea fie ca nu poate in viziunea ta, dar uiti, cand plin de suferinta, te-ai lasat cuprins de ea. De-a lungul timpului, oamenii se intrec sa te influenteze, de parca ai fi fost creata pentru asta. Nu putine sunt momentele cand barbatii isi pierd capul iar femeile capata o superioritate de netagaduit asupra lor, trebuie doar sa aiba un barbat pe care sa-l iubeasca, ori cate nu indura suferinte din dragoste sau datorie.

Valoarea si frumusetea femeii, sensibilitatea timida, surprinsa cu atata migala de autor, fac din viata un piedestal al femeilor. Descrierile sunt adevarate capodopere picturale, un mozaic daca vreti asezat la loc de cinste in care se regaseste aproape oricine; e posibil sa trezeasca in tine un gand iubit cu forma ovala, plete lungi, de care sta spanzurata o rosie tesatura. Cate nu au provocat o reverie profunda cand au fost zarite ? Sau, imi vine sa zambesc cand ma gandesc, privite cu admiratie in deplinatatea feminitatii lor nu au provocat macar o nebunie dupa dansele ?

Toate aceste intrebari nu sunt retorice; este clar ca lipsesti de undeva sau iti lipseste ceva pentru a fi deplin. Pricepe dar ca sub bolta crapata, in urbea noastra agitata, exista inca miracolul numit femeie, stiti voi acea bijuterie (pentru sensibilitatea ei aparte), cetate (corpul tau firav si firea dulce te fac rezistenta ca o cetate), mister (pentru ca nimeni nu prea stie cum de ghicesti atatea lucruri si unde gasesti atata putere sa lupti in situatii limita).

Claudiu Stefan Raicu

Despre autor

Claudiu Stefan Raicu Claudiu Stefan Raicu

Colaborator
3 articole postate
Publica din 02 Aprilie 2011

30 Iulie 2012

Vizualizari: 1170

Voteaza:

Valoarea femeii sau materializarea zefirului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE