
Stama V. Madalina-Andreea
Timp preparare: 15 minute
Portii: 2
Avocado este un fruct exotic cu miez verde si textura untoasa. I se mai spune si untul verde si asta datorita continutului de grasimi sanatoase mononesaturate. Despre aceste grasimi sanatoase specialistii in nutritie ne spun ca au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol rau si de a preveni astfel bolile grave de inima.
- sare si piper dupa gust
- putina zeama proaspata de la o lamaie
- o ceapa mica
- cateva felii de paine de casa si un avocado mare sau 2 mai mici.
Se spala coaja fructului de avocado, se sterge cu ajutorul unui prosop curat, dupa care acesta se taie pe jumatate si prin miscari de stanga-dreapta se obtin astfel cele doua bucati. Se decojesc apoi jumatatile de fruct si se inlatura samburele. Miezul de la avocado se paseaza cu ajutorul unei furculite sau se poate introduce in blender. Se mixeaza pana ce se obtine un piure cremos. Se curata apoi ceapa, dupa care se da pe razatoarea marunta. Se incorporeaza ceapa in piureul de avocado si se mai amesteca. Se potriveste apoi gustul preparatului cu sare si piper adaugate dupa bunul plac. Se adauga zeama de lamaie atat cat se doreste dar nici foarte multa pentru a nu-i schimba gustul, dupa care se amesteca. Se serveste pasta de avocado pe paine proaspata sau prajita si constituie o idee inedita de mancare delicioasa, dar si sanatoasa in post. Pofta buna. (Stama V.Madalina-Andreea)
-
Retete de post
Publicat in : Mancaruri de post
-
Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor
Publicat in : Datini, obiceiuri si superstitii -
Semnificatia zilelor din Saptamana Mare
Publicat in : Saptamana Patimilor -
Saptamana Patimilor - Saptamana Mare
Publicat in : Sfintele Pasti -
Cartofi lionezi
Publicat in : Mancaruri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.