Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin

Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin

Midiile fac parte din categoria fructelor de mare care se gasesc si in Marea Neagra. Totusi nu va recomand sa cumparati de la pescarii nostrii, chiar daca sunt mai ieftine, intrucat riscati sa va umpleti gura de nisip (asta daca locuiti la mare). Am patit chiar si la cele preambalate si congelate sa-mi scrasneasca nisipul in dinti de a trebuit sa atunc toata mancarea. Sunt  multe firme producatoare, nu vreau sa fac reclama dar este bine sa indentificati o sursa cu marfa de calitate.

Ingrediente pentru o portie de 2 persoane:

- 1 punga de midii (1/2 kg) congelate

- 1 lingurita cu varf de praf Delikat sau Vegeta

- 250 ml vin

- 2 catei de usturoi

- o cana de orez

- verdeata (marar + patrunjel) cate un sfert  de legatura

- ulei de masline

- sare piper

Mod de preparare

Se pun 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie la incins. Se pun midiile inghetate. Acestea isi vor reduce consistent volumul (pa fel ca toate fructele de mare) si vor elibera o cantitate de apa in care midiile vor incepe sa fiarba. Se adauga praful de Delikat sau Vegeta. Dupa ce cantitate de lichid a scazut considerabil se adauga vinul. Midiile vor crea un sos albicios prin amestecarea uleiului de masline cu vinul. Se mai lasa cateva minute pana cand sosul este la  3 sferturi din nivelul midiilor si se stinge focul. Se gusta sosul de sare (delikatul are deja sare de i aveti grija) si piper si se condimenteaza dupa gust. Se toace marunt usturoiul si se adauga dupa ce s-a stins focul.

Orezul se fierbe intr-o cantitate suficienta de apa pentru a nu se lipi. Dupa ce a fiert se pune intr-un strecurator, si se da un jet rapid de apa pentru a crea un orez bob cu bob si a nu-l raci prea tare. Se pune dupa aceea intr-un vas si se amesteca cu un strop de ulei de masline, sare dupa gust si verdeata taitata foarte marunt. Se pune in niste boluri (castroane) si se serveste separat langa midiile cu sos de vin.

Pofta buna si post usor.

Catalin Ratoi

Despre autor

Ratoi Catalin Ratoi Catalin

Colaborator
6 articole postate
Publica din 07 Decembrie 2010

14 Decembrie 2010

Vizualizari: 9360

Voteaza:

Reteta cu fructe de mare - Midii cu sos de vin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post
Invataturi folositoare in viata de familie dupa Scara Sfantului Ioan Sinaitul
Invataturi folositoare in viata de familie dupa Scara Sfantului Ioan Sinaitul Scrierile și tradiția ascetică ne sunt necesare și nouă, celor ce suntem „în lume”. Se poate ca monahii și monahiile să aprofundeze viața duhovnicească în cele mai mici amănunte și să se dedice cu totul acestei lupte, dar și noi, cei „din lume”, avem 20.00 Lei
101 pilde. Rugaciunea lumineaza sufletul. Culegere de pilde si povestiri crestine
101 pilde. Rugaciunea lumineaza sufletul. Culegere de pilde si povestiri crestine În această culegere veți găsi ­reunite 101 pilde despre ru­gă­ciu­ne, despre țelul și sensul vieții, de­spre dragoste și îndreptarea vieții noastre - un adevărat tezaur de mărturii minunate ce adeveresc puterea adu­că­toare de sfințenie a nevoinței 12.00 Lei
Sfarsitul veacurilor pe intelesul tuturor. Talcuirea la Apocalipsa a unui martir din secolul XX
Sfarsitul veacurilor pe intelesul tuturor. Talcuirea la Apocalipsa a unui martir din secolul XX Tâlcuirea la Apocalipsă a Sfântului Ermoghen este o neprețuită călăuză către Lumină și Adevăr, căci, prin cuvinte puține și limpezi, ni se deschide fiecăruia drum către noima adâncă și lucrătoare a cuvintelor grăite de 32.00 Lei
Evanghelia Maicii Domnului. Scrieri despre Imparateasa cerului si a pamantului
Evanghelia Maicii Domnului. Scrieri despre Imparateasa cerului si a pamantului „Eu sunt gângav și, vai, slab cu mintea când vreau să vorbesc despre Preasfânta Maică a lui Dumnezeu... Dacă fiecare atom al meu ar începe să grăiască în graiul heruvimilor și serafimilor, nici pe de-aproape n-aș putea să o 30.00 Lei
Din vistieria inimii mele
Din vistieria inimii mele Cartea aceasta este pregătită anume pentru tine. Din clipa în care o vei citi, ea nu va mai fi numai a mea, ci va fi și a ta.. Cele din "vistieria inimii mele" vor intra și în "vistieria inimii tale"... 45.00 Lei
Cine sunt eu? Ce spun eu despre mine? Convorbiri cu Parintele Teofil Paraian
Cine sunt eu? Ce spun eu despre mine? Convorbiri cu Parintele Teofil Paraian În cuprinsul acestei cărți, totul este natural, totul este lin și liniștit; totul este în carte cum a fost în realitate. Pe parcursul expunerii mele, am vibrat adeseori, împreună cu cei ce esrau de față, la înregistrare. În cuprinsul acestei cărți, am dat 45.00 Lei
Hristos, doctorul sufletelor si al trupurilor noastre
Hristos, doctorul sufletelor si al trupurilor noastre Domnul Iisus a venit pe pământ ca doctor pentru cei ce au trebuință de vindecare, pentru cei suferinzi, care poartă în pieptul lor o inimă înfrântă și tăiată-împrejur. El a luat asupra Sa firea omenească, cu toate ale sale, în afară de păcat. 22.00 Lei
Arta de a creste copii buni in vremuri noi. Vol. 3 - Calauza intru sanatatea sufleteasca si trupeasca a copiilor
Arta de a creste copii buni in vremuri noi. Vol. 3 - Calauza intru sanatatea sufleteasca si trupeasca a copiilor Trupul este templu al Duhului Sfânt, iar sufletul este mai de preț decât întreaga lume. Volumul al treilea din seria Arta de a crește copii buni în vremuri noi se dorește o smerită călăuză pentru părinții ce doresc a-și crește fiii și fiicele cu 43.00 Lei
Arta de a creste copii buni in vremuri noi. Vol. 2. Calea unei bune educatii: autoritate si iubire
Arta de a creste copii buni in vremuri noi. Vol. 2. Calea unei bune educatii: autoritate si iubire Cum poți fi un părinte ferm, dar iubitor? Cum formezi un copil responsabil, fără să devii prea autoritar sau prea permisiv? Volumul 2 din Arta de a crește copii buni în vremuri noi se dorește a fi un ghid ușor de înțeles, cu multe exemple practice 40.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact