
Alina C.
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit: 35 minute
Durata totala: 45 minute
Portii: 6
Pilaf cu urzici - o reteta usor de pregatit in Postul Pastilor, perioada ce se suprapune cu sezonul urzicilor, primavara.
- 400 g orez
- 500 g urzici
- 150 g ciuperci un ardei
- doi morcovi
- o ceapa
- sare
- piper
Se curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se lasa la scurs si se toaca marunt. Se caleste ceapa taiata marunt dupa care adaugam orezul.Apoi adaugam morcovii taieti rondele, ardeiul si ciupercile. O cana din apa in care au fiert urzicile se adauga peste continut si se lasa sa fiarba la foc inabusit. Atunci cand orezul este aproape gata, se adauga urzicile. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Preparatul se mai tine pe foc aproximativ 10 minute.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.