
Timp preparare: 1 ore 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
Durata totala: 1 ore 30 minute
Portii: 8
Reteta de fata este manastireasca. Gustul covrigeilor preparati dupa aceasta reteta este total diferit fata de ce se gaseste in comert.
- 3 cesti faina de grau
- 1 ceasca ulei
- 2 lingurite cimbrisor dulce
- 1 ceasca vin alb
- 2 lingurite de sare
Se amesteca cu mixer-ul uleiul, vinul, sarea si faina, dupa care se adauga cimbrisorul. Se formeaza din aluat o minge, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider o ora. Intindem o foaie de 1 cm grosime si decupam cu ajutorul formei de covrigei sau al unui paharel covrigi mici, rotunzi. Ii punem intr-o tava unsa cu ulei, ii stropim cu putina apa si ii coacem in jur de 20 de minute la 120 grade Celsius. Cei care doresc mai multe retete de acest fel le rocomandam "Carte de bucate manastiresti", Editura Sophia.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.