
Ingrediente: 1 kg dovleac, o cana de ulei, o cana de apa, ½ zahar, 700 g faina, un plic praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara
Mod de preparare: Curatam dovleacul si il dam prin razatoare mare. Il punem la calit impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar propusa, timp de 15 minute. Apoi amestecam compozitia cu scortisoara si coaja de lamaie.
Pentru aluatul prajiturii, trebuie sa amestecam uleiul, apa si zaharul ramas. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Din prima parte facem o foaie pe care o vom aseza in tava si peste care vom adauga compozitia de dovleac, iar din a doua parte a aluatului facem cea de-a doua foaie a aluatului pe care o vom adauga peste compozitia de dovleac.
Coacem prajitura de dovleac timp de trei sferturi de ora, la foc mediu. Pofta buna.
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.