
Timp preparare: 20 minute
Timp de gatit: 1 ore
Durata totala: 1 ore 20 minute
Portii: 10
Placinta de post cu verdeturi dupa o reteta manastireasca. O reteta de post simpla, gustoasa si accesibila oricui, chiar si unui incepator in ale bucatariei.
- preparare aluat 1/2 kg faina
- 1 lingura de otet
- 1 ceasca apa rece
- 2 linguri ulei
- 1 lingura de sare; preparare placinta 1/2 kg de aluat pentru foi
- 1 kg de verdeturi spanac
- andive
- stir
- 1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt
- 10 fire de ceapa verde
- 2 fire de praz medii
- 1 ceasca de arpacas
- sare
- piper
- ulei
Intr-un lighean se pun faina, uleiul, sare si otetul. Se amesteca bine, se adauga apa, se framanat pana ce se obtine un aluat moale care se lasa se se odihneasca cel putin 1 ora. Se imparte aluatul in bulgari de marimi egale si se intind foi de dimensiunea dorita pe o suprafata presarata cu faina. Verdeturile se spala, se taie marunt, se amesteca cu prazul si ceapa si se freaca cu sare. Se adauga patrunjelul, mararul, piperul, sarea, uleiul si arpacasul, amestacandu-se bine. Intr-o tava unsa cu ulei intindem patru foi si punem jumatate din verdeturi. Peste compozitie asezam alte doua foi, turnam restul de umplutura si deasupra intindem alte cinci foi. Ultima foaie se unge foarte bine cu ulei si se taie placinta in portii patrate sau in romburi. Se coace la foc mediu 60, 70 de minute pana ce se rumeneste. Reteta preluata din "Carte de bucate manastiresti", Editura Sophia.
-
Prajitura cu sfecla
Publicat in : Retete prajituri -
Trigoane cu nuci
Publicat in : Retete de post -
Banane prajite
Publicat in : Retete prajituri -
Gogosi cu gem
Publicat in : Retete prajituri -
Clatite de post cu halva
Publicat in : Retete prajituri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.