
Viorica
Timp preparare: 25 minute
Timp de gatit: 30 minute
Durata totala: 55 minute
Portii: 6
Strudelul cu pere este un desert care se prepara foarte repede. Strudelul cu pere se poate servi atat cald, cat si complet rece, e la fel de savuros.
- 1 kg de pere
- 200 g zahar
- 300 g nuca macinata
- 100 g stafide
- coaja de lamaie
- zahar vanilat (pentru umplutura); 400 g faina
- sare
- 200 g margarina
- 50 ml apa minerala (pentru aluat)
Cernem faina si adaugam margarina incalzita, apa minerala si sarea. Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat usor de modelat. Atentie, aluatul nu trebuie sa fie deloc lipicios. Dupa ce am framantat aluatul, il lasam la rece. In acest timp, preparam umplutura. Curatam perele de coaja, indepartam semintele, iar pulpa perelor o taiem in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se calesc la foc mic. Dupa ce s-au strans, precum la dulceata, se dau la racit. Le amestecam cu nucile, stafidele si coaja de lamaie. Intindem aluatul intr-o foaie foarte subtire. O ungem cu ulei si adaugam umplutura. Se ruleaza, se pune pe hartie de copt si se baga in cuptor. Se coace in cuptorul preincins la 190 de grade, pana ce se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.