
Ingrediente: 250 g faina, 1500g margarina, 150g zahar, 300g caise, 100g gem caise, 1-2 linguri pesmet, 150ml apa rece, zahar vanilat, zahar pudra, un varf de lingurita de sare.
Mod de preparare: Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Se pregateste un aluat din faina, margarina, 100g zahar si apa. Se framanta bine si se pune la rece, acoperit cu o folie, vreme de 30 de minute. Se unge tava cu ulei, se intinde foaia, se asaza in tava, se intinde gemul, se presara pesmetul si se asaza caisele cu deschizatura in jos.
Se presara zaharul ramas. Se da tava la cuptorul incalzit timp de 10 minute la foc mare; apoi se lasa la foc potrivit 35 de minute.
Dupa ce s-a racit, se scoate din tava si se presara zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Pofta buna.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.