
Ingrediente pentru aluat: 300 gr. faina, 1 lingurita de sare, 150 gr. margarina de la frigider, 80 ml apa rece, 1 pachet zahar vanilat, coaja de la jumatate de portocala.
Intr-un vas amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina taiata in mici bucatele si amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijloc si punem coaja rasa de la o jumatate de portocala si pachetul de zahar vanilat.
Ingredientele pentru umplutura: 200 gr. zahar, 250 ml suc de portocale, 3 portocale, 170 gr. migdale maruntite, 50 gr. margarina, 45 gr. gem de caise, 15 gr. faina.
Cat timp aluatul se odihneste in frigider, punem intr-un vas, pe foc, sucul de portocale si zaharul. Amestecam timp de zece minute, pana obtinem consistenta unui sirop. Apoi adaugam portocalele taiate in bucati. Maruntim migdalele la blender si le amestecam cu margarina si zaharul.
Gemul de portocale il incalzim si-l amestecam cu compozitia de mai sus.
Aluatul il taiem si il punem in formele speciale de tarta. Peste compozitia de aluat adaugam umplutura si o introducem la copt in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade. Lasam tarta la copt, timp de 20 de minute. Pofta buna.
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.