
Delia
Timp preparare: 40 minute
Timp de gatit: 45 minute
Durata totala: 1 ore 25 minute
Portii: 12
Tort cu mere - un desert delicios. De la prima gustare simti cum te inviorezi. Acest tort de mere este cunoscut si sub denumirea de tort englezesc cu mere.
- 250 g faina
- 150 g margarina
- 90 g zahar
- sare
- 750 g mere decojite
- 1 lamaie
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingura de amidon alimentar
- 6 linguri de gem de caise
Mixam margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea, coaja de lamaie si 3 linguri de apa. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit. Decojim merele, indepartam semintele si le taiem in cubulete. Stoarcem zeama de lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, amidonul, gemul si le amestecam cu merele. Ungem cu putin ulei sau margarina o tava de tort sau folosim hartie de copt pentru a preveni lipirea tortului de marginile formei. Impartim aluatul in doua. O jumatate se intinde in forma rotunda, apoi se asaza in tava de tort sau intr-o forma rotunda de 28 cm si se taie marginile. Turnam apoi umplutura cu mere si intindem si a doua jumatate de aluat. Apasam aluatul cu mana, astfel incat cubuletele de mere sa se aseze bine. La mijlocul tortului taiem un orificiu pentru a lasa aburii sa iasa. Apoi punem tortul de mere la copt pentru 45 minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Dupa ce scoatem tortul din cuptor, il ungem cu gem de caise. Taiem tortul cand s-a racit.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.