Ingrediente: 5 cepe, 2 linguri de ulei, 1 lingura cu faina, 7 felii de paine prajita in cuptor, 500 ml apa, patrunjel, piper, sare.
Mod de preparare: Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se amesteca pentru cateva minute. Se adauga apa si se lasa pe foc timp de 25 de minute. Apoi se adauga patrunjelul si crutoanele.
.
Aboneaza-te la newsletter
-
Maria Maria Postat la 2011-09-05 15:08
Reteta nu este prea reusita,chiar daca respectam toti pasii.Privitor la ceea ce a spus Ioana,nu cred ca cineva ar putea consuma ceapa cruda,in cantitati mai mari,intrucat nu se poate.Astfel,incercam sa o adaugam in mancarurile noastre,chiar daca de multe ori,nu respectam principiile unei mese sanatoase. Si cand aproape orice aliment din ziua de astazi este 'contaminat', sa spun asa,nu cred ca o ceapa cultivata natural in gradina si adaugata intr-o supa ar putea sa ne afecteze sanatatea asa cum o fac altele(sucuri,mezeluri,fast-food).Aceasta este opinia mea:)
-
CORINA GEORGIUPostat la 2011-02-14 00:53
pai....in Ardeal cam toate mancarurile(traditionale) au in componenta cpa prajita & faina (rantasul)...asta nu-nseamna ca suntem mai bolnavi decat ceilalti compatrioti sau mai rau, murim mai repede! Dimpotriva!!!
-
ioana haitchiPostat la 2010-08-24 09:59
De ce nenorociti aceasta minune a naturii numita ceapa, prin prajire si fierbere? In acest caz, nu mai ramane nimic din proprietatile ei curative. Ceapa consumata in stare naturala, intareste, fortifica celula umana. Prin prepararea ei in modul descris mai sus, nu facem decat sa ne imbuibam cu ulei (uleiul rafinat din comert este cancerigen), cu glucidele din faina si cu alte glucide si cereale din paine. Patrunjelul crud adaugat la sfarsit, mai salveaza ceva din aceasta reteta.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.