Rugaciune catre Sfantul Ierarh Varlaam

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Varlaam Mareste imaginea.

Sfinte Ierarhe Varlaam, intelept arhipastor si invatator al nostru, primeste rugaciunea noastra cea smerita, grabeste si ne ajuta, celor ce ne inchinam sfintei icoanei tale cu credinta si cu dragoste.

Intareste-ne in dreapta credinta, stinge razvratirile ere surilor si departeaza de la noi certurile si dezbinarile, ura si defaimarea.

Ocroteste tara in care se pomeneste numele tau; pazeste ma nas tirile, orasele si satele si pe fiii neamului nostru romanesc, de foamete, de cutremur, de potop, de seceta, de bolile cele aducatoare de moarte, de necazuri si de toata reaua intamplare.

Roaga pe Hristos-Domnul sa daruiasca tuturor pace si bucurie sfanta, buna stare poporului, ploaie aducatoare de roade, bine cuvantare in familii, iubire unul fata de altul, incredere si dragoste intre frati, rabdare, spor duhovnicesc credinciosilor, ascultare si smerita cuge tare calugarilor, dreapta chibzuinta preotilor, intelepciune si ravna ierarhilor, ca sa pastoreasca cu sfintenie poporul cre dincios, urmand pilda ta.

Ajuta-ne, Sfinte, in vremea sfarsitului nostru sa aflam mila si har la Dumnezeu, iar la dreapta judecata, sa ne ierte si sa ne aseze in ceata celor mantuiti ca sa ne bucuram impreuna cu ingerii, slavind pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita in vecii vecilor. Amin.

.
Pe aceeaşi temă

29 August 2013

Vizualizari: 837

Voteaza:

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Varlaam 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE