Rugaciune catre Sfantul Paisie cel Mare

Rugaciune catre Sfantul Paisie cel Mare Mareste imaginea.

Sfantul Paisie cel Mare este praznuit pe 19 iunie. S-a nascut pe 15 iulie, in jurul anului 320, dupa Hristos, intr-un orasel din Delta Nilului. Cand a implinit 20 de ani, Paisie a luat calea pustiului Sahara. Zi si noapte, Sfantul Paisie se indeletnicea cu postul si rugaciunea.

In timpul cand vietuia in pestera din interiorul bisericii Manastirii Deir-El-Sourian, Sfantul Paisie cel Mare a fost vizitat de Insusi Mantuitorul Iisus Hristos. Sfantul Paisie a trecut la cele vesnice in anul 417.

O, preabunule Parinte Paisie, invatatorule si rugatorule cu inima curata catre Dumnezeu pentru monahii din manastirea ta si din toate partile! Vin si eu, nevrednicul, ca la un adevarat izvor de vindecari, cerand, ca prin rugaciunile facute, cu darul lui Dumnezeu, sa scapam de toate ispitele ce ne vin de la trup, de la lume si de la diavol. Inca ne rugam, cu credinta si cu inima curata, ca sa te rogi lui Dumnezeu sa ne ierte si sa ne pazeasca de venirea altor neamuri, de cutremur, de foc, de seceta, de grindina, de trasnete si de alte calamitati ce pot pagubi omenirea. Si precum ai ascultat pe monahul cazut din credinta Ortodoxa in credinta evreiasca, si te-ai rugat pentru mantuirea lui, asa si pentru mine, pacatosul, cel cazut in pacate, roaga-te lui Dumnezeu sa ma ierte. Cred cu adevarat, Cuvioase Parinte Paisie, ca, pentru nevointele cu care te-ai ostenit pentru Dumnezeu, vor fi bine primite rugaciunile tale, ca si eu sa cunosc ca sunt miluit, ca sa te laud pe tine si sa slavim pe Dumnezeu, cu toti sfintii Sai, acum, in veacul acesta si in vecii vecilor. Amin!

.
Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2019

Vizualizari: 1745

Voteaza:

Rugaciune catre Sfantul Paisie cel Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul paisie cel mare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE