
Colesterol. O buna parte dintre noi asociem colesterolul cu varsta inaintata si, prin urmare, nu ne punem niciodata problema asupranivelului acestuia in propriul organism. Altii, nici macar nu au o idée foarte exacta asupra a ceea ce este, de fapt, colesterolul. La nivel mondial, foarte multi tineri se confrunta cu un cholesterol marit (peste 200 mg la decilitrul de sange) si ar trebui sa fie constienti de faptul ca exista un risc ridicat de a se confrunta cu diverse problem cardiovasculare, atac cerebral sau atac de cord. Pe langa eliminarea fumatului si practicarea unui sport, o dieta sanatoasa poate fi un real ajutor cand este vorba de reducere a nivelului colesterolului marit.
Colesterolul crescut nu produce simptome (nu este insotit dedureri de cap, greata, ameteala sau alt disconfort). Nivelullui (normal sau crescut) se poate afla numai in urma analizelor de sange. In general, riscul unui cholesterol mai mare este la persoanele supraponderale, sedentare, cu o alimentative nesanatoasa (cu multe grasimi si putine legume si fructe), sau varstnice, insa si persoanele slabe sau tinere, cu greutate normala, pot avea aceeasi problema (cholesterol crescut) fara macar sa o stie.
Riscul colesterolului marit creste, in cazul femeilor, dupa menopauza. Deci, dupa 50 de ani, femeile tind sa aiba colesterolul mai mare decat barbatii de aceeasi varsta, si astfel,femeile prezinta riscul de a face oboala cardiovasculara cel putin la fel cu al barbatilor. Si ereditatea influentiaza nivelul de colesterol din sange prin afectarea vitezei de productie si inlaturare din circulatieiacestuia. Astfel, exista hipercolesterolemia familiala, caracterizata prin nivele crescute de colesterolsi LDL, si are drept consecinta aparitia precoce a bolii cardiovasculare. Este insa o boala rara.
Toti adultii in varsta de peste20 de ani trebuie sa-si determine profilul lipidic (colesterolul total, LDL colesterolul, HDL colesterolul, TG) cel putin o data la 5 ani. Daca valorile obtinute la prima determinare sunt anormale sau exista factori de risc cardiovascular asociati, atunci dozarile trebuie facute mai des, la indicatia si sub controlul medicului.
Copiii care provin din familii cu risc crescut de boli cardiovasculare (parinti sau bunici cu cholesterol crescut sau cu boli de inima la varste tinere, adica sub 55 de ani) ar trebui sa-si controleze nivelele de colesterol din sange.
Valorile normale ale colesterolului,pentru adulti au fost calculate astfel: colesterol total < 200 mg/dl, LDL<100 mg/dl, HDL>60 mg/dl, TG<150 mg/dl, in timp ce pentru copiii intre 4-19 ani, valorile normale sunt: colesterol total <170mg/dl, LDL<110 mg/dl.
In functie de factorii de risc asociati si de patologia fiecarui pacient, se stabileste un grad de risc, caruia ii corespunde o anumita "tinta", sau valoare considerate normala a colesterolului sau LDL-ului. Deci, nu exista o singura valoare normala a colesterolului sau LDL-ului!
Mentinerea colesterolului in limite normale se poate face si cu ajutorul alimentatiei, insa stilul de viata este cel care ne impiedica, de cele mai multe ori, sa optam pentru alimentele potrivite. Laboratoarele Remedia vin in sprijinul tuturor celor care au colesterolul marit cu o formula unica pe piata, cu studii clinice proprii: Cholesterem – suplimentul alimentar destinat reducerii nivelului colesterolului din sange, in cadrul unei alimentatii echilibrate.
Cholesterem este 100% natural, produs din Steroli vegetali, care contribuie la mentinerea concentratiilor normale ale colesterolului in sange, policosanol (din ceara de trestie-de-zahar), orez – rosu fermentat si coenzima Q10, care este un antioxidant puternic ce ajuta organismul impotriva imbatranirii, protejaza arterele prin scaderea nivelului colesterolului in sange, contribuie la sustinerea sistemului imunitar, stimuleaza metabolismul organismului si favorizeaza scaderea in greutate. Mai multedetalii pe www.laboratoareleremedia.ro.

-
Pasta de avocado
Publicat in : Aperitive
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.