Renovarile celulare

Renovarile celulare Mareste imaginea.

1. Regenerarea ţesuturilor
In cursul existenţei noastre, se creează permanent noi celule şi se distrug altele, estimate ca nefiind necesare, intestinul, pielea, sângele se reînnoiesc. Chiar şi unele celule ale sistemului nervos o pot face în cursul unui post prelungit. Astfel, au fost observate nişte ameliorări în cazul tulburărilor induse de scleroza în plăci. In cursul postului, din cauza amplificării autolizei. Inlocuirea celulelor deteriorate este intensificată, ceea ce generează la sfârşitul postului o mai bună funcţionare a organelor şi mai ales a celor excretoare. Astfel, ficatul îşi distruge celulele deteriorate şi reconstruieşte altele noi, ameliorându-şi calităţile de organ excretor. Acelaşi lucru este valabil pentru celălalt mare organ excretor: rinichii, care au posibilitatea de a se „renova” prin crearea de noi celule şi deci de a fi mai eficienţi ulterior.

„Renovările” de organe în cursul postului se traduc uneori prin crize dureroase. Astfel, poate apărea o durere în partea de ios a spatelui atunci când rinichii „lucrează” pentru a se regenera. Atunci când este vorba de ficat, apar stări de greaţă, care pot fi însoţite de vomismente cu eliminarea unui lichid verzui conţinând bila secretată în abundenţă. Creierul se manifestă prin migrene. Toate aceste crize sunt efemere şi sfârşitul lor înseamnă că aceste organe şi-au ameliorat starea. Alţi excretori precum plămânii şi pielea pot prezenta de asemenea crize locale de regenerare. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare pentru ca această lucrare să se efectueze corect şi complet. Astfel, pielea, cedând surplusuri grAsoase, este întinerită considerabil şi îşi recapătă o mai bună elasticitate, care reduce ridurile. Celelalte organe, adesea în situaţie dureroasă la începutul postului, nu sunt modificate prioritar. Cele care se regenerează mai întâi sunt organele excretoare, apoi celelalte părţi dureroase.

Tulburările digestive reprezintă problemele de sănătate pentru care numeroase persoane îşi reduc consumul sau chiar suprimă anumite alimente: de exemplu, glutenul din cereale sau produsele lactate. Desigur, uşurări se pot produce, dar postul este cel care poate interveni mai în profunzime pentru regenerarea ţesuturilor.

Reluarea hrănirii după post trebuie să respecte alimentaţia specifică omului ce aparţine genului primatelor: fructe şi alte vegetale. în mod natural, va trebui să fie respectate „asociaţiile alimentare compătimit" pentru a garanta succesul „renovărilor" observate in ieşirea din posturi.

2. Reechilibrarea organică
Reducerea toxemiei la nivel celular permite organelor să funcţioneze eficient. Această repunere în ordine depinde de lungimea postului. Din experienţă, trebuie să luăm în considerare un post hidric de trei săptămâni pentru a regenera suficient ficatul şi rinichii, primii excretori care se „renovează”. Dar asta depinde, evident, de starea lor iniţială: cu cât sunt mai deterioraţi, deci mai încetiniţi în activitatea lor, cu atât le va trebui mai mult timp pentru a ajunge la o bună funcţionare. De asemenea, creierul necesită şi el în egală măsură mai multe săptămâni pentru a regenera celulele nervoase. Numeroase tulburări neurologice pot fi ameliorate prin posturi prelungite şi uneori succesive. Trebuie înţeles că organele nu funcţionează singure, sunt conectate între ele. Şi dacă unele lucrează mai puţin bine, întreg organismul se resimte.

Invers, la ieşirea din postul prelungit, atunci când organele excretoare s-au „renovat”, ele caută să se reconecteze cu ansamblul celorlalte părţi ale corpului. Apare atunci această percepţie a stării de bine care dă o senzaţie minunată, ca o nouă naştere, la ieşirea dintr-un post reuşit. Cei care au trăit această perioadă de extaz caută s-o păstreze, ceea ce explică faptul că-şi modifică modul de viaţă, mai ales în plan alimentar. Dacă contextul este satisfăcător, starea de bine poate dura, dar dacă acest mediu se deteriorează - zgomote, stres, conflicte etc. -, organismul va căuta întotdeauna să se adapteze ca să-şi asigure supravieţuirea.

Dar se poate şi să apară tulburări diverse: sunt crize tranzitorii pentru a reduce toxemia devenită excesivă. Atunci putem observa disfuncţii în activităţile hormonale. De asemenea, metabolismul poate fi perturbat, generând uneori în mod brutal o luare în greutate. Aici postul este indispensabil pentru a reinstala ordinea şi a restabili starea de bine. Reechilibrarea hormonală se efectuează aşadar în situaţiile în care între organe se stabilesc noi conexiuni. Ajungem la o stare de simbioză iniţială care generează o bună sănătate.

3. Modificarea genetică
Postul are posibilitatea de a modifica exprimarea genetică. Celulele utilizează informaţiile acumulate în ADN (patrimoniu genetic). Genele sunt cele care se exprimă în celule. în cursul postului, exprimarea acestor gene, îngreunată de toxemie, redevine favorabilă pentru a genera funcţionarea celulară în timp, mărind prin acest fapt longevitatea concomitent cu o stare bună de sănătate.

Un exces de zahăr în sânge, a cărui proporţie normală (glicemia) trebuie să fie de 1 gram per litru, împiedică acţiunea genetică. Postul, reducând această proporţie, restabileşte şi în acest caz acţiunea genelor.

In cursul postului, metabolismul se restrânge. Şi aici, acţiunea genelor va fi favorabilă mai ales pentru a reduce situaţiile proinflamatorii care sunt constante la suferinzii de tulburări cronice.

Intr-un stadiu de funcţionare favorabilă a genelor, asistăm la distrugerea proceselor degenerative. Aceste rezultate genetice favorabile sănătăţii pot fi obţinute la toate vârstele în timpul postului, limita regenerării fiind starea de non-ireversibilitate a organismului şi posesia unei stări vitale satisfăcătoare.

La ieşirea din post, corpul îşi utilizează deci mai bine programul genetic fiziologic, ca şi cum ar fi fost „reprogramat”. Din cauza acestui fapt, postul funcţionează în mod excepţional pentru diverse reconstrucţii celulare, este un adevărat instrument de „renovare” a organismului. Să înţelegem ce se întâmplă în cursul postului înseamnă să ne oferim mijlocul de a ne îmbunătăţi sănătatea şi longevitatea. Aporturile alimentare (şi restricţia lor) au o influenţă considerabilă pentru a ne asigura supravieţuirea.

Detoxifiere prin post. Sanatate si longevitate gratie purificarii celulare; Editura Meteor Press

Cumpara cartea "Detoxifiere prin post. Sanatate si longevitate gratie purificarii celulare"

 

Pe aceeaşi temă

09 Mai 2018

Vizualizari: 332

Voteaza:

Renovarile celulare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

detoxifiere

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE