Sanatate cu gust: uleiuri si oteturi Nera Plant

Sanatate cu gust: uleiuri si oteturi Nera Plant Mareste imaginea.

Natura este atât de inteligentă, încât deţine rezerve de principii terapeutice pentru orice boală şi suferinţă umană. Și aceasta, pentru că Cel care a creat-o și ochiul Căruia veghează toate este însuși Înțelepciunea și Dragostea. Tot ceea ce face Dumnezeu nu e pentru altceva decât ca să ne determine pe noi să-L iubim. Maicile de la Mănăstirea Nera ne aduc încă o dată în atenție darurile pe care Domnul le-a sădit în plante. Cuvântul „leac” înseamnă încredere, nădejde şi vindecare. Este echivalentul natural al optimismului, sau creștinește spus – al bucuriei care vine din credință. În acest articol vom afla mai multe despre uleiurile şi oţeturile Nera Plant.

E aprilie și a început deja sezonul salatelor de toate tipurile şi a mâncărurilor uşoare ce ne dăruiesc din prospețimea şi vitalitatea naturii. Uleiurile şi oţeturile Nera Plant combină savoarea plantelor aromatice cu multiple beneficii pentru sănătate, fiind adjuvante în numeroase afecțiuni interne și externe.

Spre exemplu, Uleiul Nera Plant de busuioc stimulează digestia, este antiseptic pulmonar şi cicatrizant, fiind recomandat pentru colită de fermentație, colici abdominali, răceală, gripă, bronșită, inapetență, afte și stomatite. Cu busuiocul, unii dintre noi ne-am împrietenit de când eram copii. Îl culegeam în bucheţele mici-mici, pe care mâinile mamei şi ale bunicii le-nşirau într-o odăiţă, răspândindu-şi mai apoi mireasma în toată casa. Eram fericiţi când îl regăseam pe „doctorul aromat”, cum îi spunea bunica, în cănuţa cu ceai aburind sau în sticluţa cu ulei parfumat, din care ea picura prin mâncăruri, dându-le savoare. Și pe bună dreptate, căci busuiocul revigorează organismul, întăreşte imunitatea şi combate stările febrile. Este un tonic foarte bun în timpul virozelor şi în perioadele intersezoniere. Preparatele din busuioc sunt eficiente și în cazul gripei, bronşitei, aftelor, ulcerului gastric, infecţiilor urinare și nevralgiilor.

Efectele cimbrişorului, oreganului și sunătoarei
Dacă aveți plăgi greu vindecabile sau purulente şi arsuri, nu ezitați să folosiți Uleiul Nera Plant de sunătoare. El are efecte cicatrizante şi dezinfectante. În plus, grăbeşte vindecarea şi calmează durerile provocate de luxaţii, entorse și hematoame. Intern, el este recomandat pentru gastrită hiperacidă, ulcer gastric, afecțiuni ale sistemului hepatobiliar, răni, arsuri, hematoame şi herpes zoster, inflamaţii ale intestinului gros, hemoroizi, dureri reumatice, dismenoree şi depresie.

Știați că cimbrişorul este bun pentru tratarea tusei convulsive și spastice, a bronșitei și a răguşelii? Datorită acțiunii sale antiseptice puternice, el ameliorează starea de funcţionare a ficatului şi rinichilor și e un ajutor de nădejde și în anemii. Extern, cimbrişorul se foloseşte pentru stimularea circulaţiei periferice, prin masaj. Datorită proprietăţilor sale antiseptice, poate fi foarte util în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii. Intern, recomandăm Uleiul Nera Plant de cimbrişor şi oregan în enterocolită, helmintiază, balonare, răgușeală, tuse spastică şi convulsivă, bronşită, anorexie, anemie, astenie, răni şi ulceraţii tegumentare, migrenă și dureri reumatismale.

Cum pot fi folosite uleiurile Nera Plant?
Uleiul Nera Plant de salvie s-a dovedit un bun tonic fizic şi mental. El este eficient îndeosebi pentru afecţiuni cronice ale căilor biliare, transpirație nocturnă, diabet, gingivită, afte, abcese dentare, răni, dar și pentru stările de oboseală fizică şi mentală sau nervozitate.

Toate uleiurile Nera Plant au ca bază uleiul de floarea soarelui presat la rece, care este tonic, nutritiv, antianemic, antiinfecțios și ajută la dezintoxicarea organismului.

Cum se consumă? În regim obişnuit de viaţă, 1-2 linguriţe de ulei în salate, mâncăruri sau la prepararea produselor de panificaţie, iar intern, câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, pentru persoanele cu probleme de sănătate.

Special pentru cei care au probleme cu greutatea: Oțetul Nera Plant Adipstop
Oțeturile Nera Plant păstrează proteinele solubile, aminoacizii, vitaminele, acizii graşi şi elementele minerale necesare organismului pentru o funcţionare normală. Ele sunt obţinute prin fermentație naturală.

Oțetul Nera Plant Adipstop accelerează arderea grăsimilor, fiind recomandat în cazul metabolismului leneș, obezității, celulitei, dar și constipaţiei. Din ingredientele sale amintim ardeiul iute, cicoarea, gălbenele, păpădia, senna, urzica și inflorescențele de soc.

Ardeiul iute este ca un „foc”pentru grăsimile din corp. Dar e bine de știut că acesta acționează și ca expectorant, fiind potrivit astfel pentru persoanele care suferă de astm, bronșite cronice, sinuzite sau congestii cauzate de răceală sau gripă. Ardeiul iute mai are și alte avantaje: îmbunătățește memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimină starea de oboseală, are efect antiinflamator. Contrar părerilor, ardeiul iute nu produce ulcer și nici hemoroizi.

Cercetările au arătat că cicoarea – un alt ingredient al acestui oțet - reduce glicemia cu aproximativ 20%, trigliceridele cu 91% și colesterolul total cu 16%. Totodată, ea ajută la absorbţia calciului şi a altor minerale în organism și scade semnificativ riscul de apariţie al cancerului intestinal.

Florile de soc au proprietăţi laxative şi ajută la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând, pe termen lung, apetitul alimentar. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Hepatodren, oțetul eficient pentru afecțiunile hepatice și biliare
Recomandăm Oţetul Nera Plant de mere cu cătină în cazul infecţiilor, aterosclerozei, afecţiunilor hepatice, gastrointestinale și renale, convalescenţei, anemiei, afecțiunilor oculare, reumatismului și supraponderabilității.

Renumite pentru efectele de regenerare şi reglare imunitară, fructele de cătină sunt adjuvante într-o gamă largă de tulburări, de la infecţii repetate - la alergii, de la îmbătrânire prematură până la boala canceroasă. Folosită pentru tratarea afecţiunilor stomacului şi ale duodenului, cătina se mai recomandă în cazul afecţiunilor specifice pentru persoanele în vârstă (vitamina E este considerată vitamina tinereţii), în tulburări nervoase, sterilitate, carenţe de vitamine şi de minerale. Oțetul de mere cu cătină se poate consuma diluat, înaintea meselor, dar și în salate şi mâncăruri, după gust.

Oţet Nera Plant de mere şi miere este energizant, antibacterian și un bun tonic digestiv. Îl recomandăm în alergii, migrene, insomnii, nivel crescut al colesterolului, probleme de digestie, urticarie, dureri musculare şi articulare, arsuri solare, înţepături de insecte, ten gras sau acneic. Extern, acest tip de oțet este foarte eficient pentru febră, în răceli și gripe (se fac frecții și împachetări), dar și în cazul mătreții și căderii părului (se adaugă în apa pentru clătit).

Oțetul Nera Plant Hepatodren a fost conceput pentru afecțiunile hepatice și biliare. El favorizează digestia grăsimilor și eliminarea toxinelor din organism. Dintre ingredientele sale amintim: frunzele de anghinare, sunătoarea, șovârvul, gălbenele, sulfina, păpădia, țintaura și semințele de armurariu. Un alt tip de oțet este cel de mere cu măceşe - antioxidant, vitaminizant și depurativ.

Sfat util !! Oțeturile Nera Plant se pot dilua în apă, ceai sau sucuri și se administrează astfel: câte 1 linguriţă (pentru copii) sau câte 1-3 linguri (pentru adulţi) de 3 ori pe zi, în timpul sau înaintea meselor. Cura durează 4-6 săptămâni şi poate fi reluată după o pauză de 10 zile.

Pentru a li se păstra la maximum proprietăţile, uleiurile şi oțeturile sunt îmbuteliate în recipiente de sticlă, de 250 ml.

***
Rod al rugăciunii, dragostei și priceperii maicilor de la Mănăstirea Nera, Produsele Nera Plant (siropuri și tincturi, uleiuri și oțeturi și cosmetice bio sunt o invitație la sănătate, bucurie și mulțumire pentru darurile vieții. Gustaţi cu toții din optimismul naturii!

Toate produsele Nera Plant și se găsesc în farmaciile Sensiblu, Plafare și supermarket-urile Lidl (începând din luna martie). Ele pot fi achiziţionate şi online, de pe saitul www.neraplant.ro
 

Pe aceeaşi temă

13 Aprilie 2016

Vizualizari: 955

Voteaza:

Sanatate cu gust: uleiuri si oteturi Nera Plant 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE