Dar cei noua unde sunt?

Dar cei noua unde sunt? Mareste imaginea.

Duminica, 14 ianuarie 2024, in biserici se va citi Evanghelia vindecarii celor zece leprosi. Din Evanghelie aflam ca zece leprosi i-au spus Domnului: Iisuse Invatatorule, fie-ti mila de noi! Iar Domnul nu i-a trecut cu vederea si le-a daruit vindecare. I-a trimis sa se arate preotilor. Iar leprosii s-au increzut in cuvantul Mantuitorului si in timp ce se indreptau catre preoti, s-au vindecat. Minunea a fost savarsita de Domnul pe drumul Sau spre Ierusalim, trecand prin mijlocul Samariei si Galileii.

Dar numai unul dintre cei vindecati aduce multumire.

Evanghelia celor zece leprosi ne descopera ca numarul celor recunoscatori este mult mai mic decat numarul celor nerecunoscatori. Se intampla de multe ori, ca atunci cand omul intampina greutati, necazuri, sa ceara ajutor de la Dumnezeu, dar dupa ce se elibereaza de ele, sa uite de Dumnezeu si de semenii care l-au ajutat.

Important este sa cerem de la Dumnezeu ajutorul pentru vindecare. Dar tot atat de important este sa nu uitam sa-I multumim atunci cand ne vindecam. Recunostinta pentru vindecare este semn de smerenie, arata ca darul vindecarii nu ne-a fost dat pentru meritele noastre, ci datorita iubirii lui Dumnezeu pentru noi. Sa nu uitam de Dumnezeu, atunci cand dorinta ne-a fost implinita. Cand avem parte de mila lui Dumnezeu si am dobandit cele necesare, trebuie sa Ii aducem multumire.

Neincetat sa strigam si noi ca leprosii: Iisuse, miluieste-ne!, dar sa ne asemanam si cu cel care aduce multumire Domnului pentru binefacerile primite. Toti cei zece au primit vindecarea de lepra, dar ea a devenit mantuitoare doar pentru cel care a fost multumitor.

Iulian Predescu

Evanghelia vindecarii celor zece leprosi - Luca 17, 12-19

In vremea aceea, intrand Iisus intr-un sat, L-au intampinat zece barbati leprosi, care au stat departe si care au ridicat glasul, zicand: Iisuse, Invatatorule, miluieste-ne! Si, vazandu-i, El le-a zis: Duceti-va si va aratati preotilor. Dar, pe cand ei se duceau, s-au curatit. Iar unul dintre ei, vazand ca s-a vindecat, s-a intors, cu glas mare slavind pe Dumnezeu. Si a cazut cu fata la pamant la -picioarele lui Iisus, multumindu-I. Iar acela era samarinean. Si raspunzand, Iisus a zis: Oare nu zece s-au curatit? Dar cei noua unde sunt? Nu s-a gasit sa se intoarca sa dea slava lui Dumnezeu decat numai acesta, care este de alt neam? Si i-a zis: Ridica-te si du-te! Credinta ta te-a mantuit!

Pe aceeaşi temă

09 Ianuarie 2024

Vizualizari: 1016

Voteaza:

Dar cei noua unde sunt? 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE